به گزارش ایرنا ، سخنگوی چین در گفت و گو با خبرنگاران در پکن و در پاسخ به سوالاتی درباره وضعیت حقوق بشر در زندان های آمریکا و اجبار زنان زندانی برای تولید ماسک با اضافه کاری ، گفت : اصلا از شنیدن چنین گزارش هایی تعجب نمی کنم زیرا آمریکا خود را وقف انتقاد از حقوق بشر کشورهای دیگر کرده است.
وی به شرایط نامناسب زندان های آمریکا و بدرفتاری و یا حتی سوء برخورد با زندانیان در آن کشور اشاره کرد که بارها مطالب مرتبط با آن در رسانه ها منتشر شده است.
او گفت : همه به خاطر می آورند که که در بازداشتگاه گوانتانامو و زندان ابوغریب چگونه با اسیران عراقی بدرفتاری کرده اند. وقتی صحبت از حقوق بشر می شود ، ایالات متحده باید "تکالیف" خود را به جای اینکه به سایر کشورها بگوید چه باید بکنند ، انجام دهد و به دنبال شایعه پراکنی برای بی اعتبار کردن سایر کشورها نباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به اتهام وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه دولت چین در تلاش است تا از طریق اتاق های فکر در سیاست خارجی ایالات متحده دخالت کند ، تأکید کرد که تبادلات فرهنگی و مردمی بین اتاق های فکر چین و آمریکا شفاف و قانونی است و این اتهام ریاکاری و ضعف سیاستمداران آمریکا را نشان می دهد.
جایو گفت: فعالیت متقابل اندیشکده های چینی و آمریکایی و تبادلات فرهنگی و مردمی آنها با یکدیگر باز ، شفاف و قانونی است. آنها نقش مهمی در افزایش تفاهم متقابل بین دو ملت و توسعه روابط دو کشور داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: مقامات آمریکایی از اصطلاحاتی چون "نفوذ" و "دخالت" کشورهای خارجی در آمریکا طی یک دوره خاص ، برای سرکوب و محدود کردن مبادلات بین مناطق ، دانشگاه ها و اتاق های تحقیقاتی بخصوص در ارتباطات آنها با چین ، بهره می گیرند.
«چنین اقداماتی برای برهم زدن و تخریب تبادلات فرهنگی و مردمی بین چین و آمریکا در تضاد با اظهارنظرهای سیاستمداران آمریکا درباره آزادی و دمکراسی است و ضعف و ریاکاری برخی از آنان را نشان می دهد».
او از آمریکا خواست که ذهنیت جنگ سرد و تعصبات ایدئولوژیک خود را کنار بگذارد ، به سیاسی کردن مبادلات فرهنگی و مردمی پایان دهد و برعکس به دنبال افزایش اعتماد متقابل دو کشور باشد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در بخش دیگری از اظهاراتش به سوالاتی درباره روابط چین و کانادا و تنش های فزاینده در روابط دو کشور پاسخ دادو گفت: ما قاطعانه مخالف اقدامات کانادا برای درهم آمیختن حق و باطل و اظهارات نادرست برخی در آن کشور هستیم. آنها باید با حقایق روبرو شوند.
وی گفت: آنها باید پاسخ دهند که چرا روابط دو کشور پس از بازداشت خودسرانه « وانگ منگجو » شهروند بی گناه چین در کانادا پسرفت کرده و پر تنش دنبال شده است. او هیچ مقررات و قانونی را در کانادا نقض نکرده است.
به گفته سخنگوی چین ، کانادا همچنین در بین متحدان آمریکا تنها کشوری بود که موافقت کرد با واشنگتن درباره بازداشت شهروند چینی ( وانگ منگجو دختر بنیانگذار شرکت مخابراتی هواوی چین بزرگترین تولید کننده تلفن های هوشمند دنیا ) همکاری کند و هنوز چنین اقدامی از سوی اوتاوا برای چین جای سوال دارد و در ضمن کانادا مشخص نکرده چرا سعی در مخفی نگهداشتن مسایل مرتبط با این پرونده دارد و از علنی شدن اسناد آن جلوگیری می کند.
جایو افزود : باید خاطرنشان کنم که برخورد دولت کانادا با این موارد ریاکارانه و از روی ضعف است و حقایق را برای مردم خود بازگو نمی کند. این اقدام خودسرانه بازداشت شهروند چینی در کانادا نوعی اجبار دیپلماسی است که مردم دنیا و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر از مردم چین الان شاهد آن هستند.
وی گفت : ما به روابط دوکشور اهمیت می دهیم اما رشد روابط به شکل سالم و پایدار تنها با احترام متقابل و رفتار برابر و اصلاح اشتباهات کانادا و آزادی فوری شهروند چینی امکان پذیر است.
نظر شما