به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، عباس جرجانی افزود: ۶ ماه اول سال جاری ۱۴ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی، ۹ فقره گواهی کشف و ۳۵ فقره پروانه اکتشاف در خراسان جنوبی صادر شده است.
وی اظهار داشت: این پروانههای اکتشاف در مساحتی حدود ۲۶۴ کیلومتر مربع صادر و برای عملیات اکتشاف مواد معدنی مربوطه ۱۶۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال هزینه پیش بینی شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی گفت: ۶ میلیون و ۵۶۰ هزار تن ذخیره قطعی مواد معدنی جدید نیز با هزینهکرد ۲۲ میلیارد و ۷۳۱ میلیون ریال در بخش گواهیهای کشف صادره در نیمه نخست سال جاری شناسایی شده است.
وی افزود: در این مدت با صدور ۱۴ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی، بالغ بر ۱۳۵ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال سرمایهگذاری در استان صورت گرفت.
جرجانی خاطرنشان کرد: همچنین ۱۰ فقره پروانه بهرهبرداری معدنی در ۶ ماه نخست سال جاری با استخراج اسمی سالانه ۲ میلیون تن تمدید شده است.
خراسان جنوبی از استانهای معدنی کشور به شمار میرود و براساس آخرین آمار از ۶۵ نوع ماده معدنی شناخته شده در ایران، ۴۲ نوع آن در خراسان جنوبی وجود دارد.
با انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی که از سال ۹۲ در استان خراسان جنوبی آغاز شد و شناسایی ظرفیتهای معدنی در عمق زمین تاکنون ۲۰۰ نقطه امیدبخش معدنی با مساحت بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع حاصل مطالعات پهنههای اکتشافی در این استان شناسایی شده است.
براساس این نقاط امیدبخش، شرکتها کارهای اکتشافی را ادامه میدهند و به محض اینکه به پروانه اکتشاف رسید و مشخص شد که چه ماده معدنی وجود دارد، واگذاری از طریق مزایده انجام خواهد شد.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از جمله دستگاههایی هستند که طی هفت سال گذشته برای توسعه اکتشاف و بهرهبرداری از معادن خراسان جنوبی در این استان مرزی و پهناور سرمایهگذاری کردهاند.
نظر شما