محمدرضا پورابراهیمی در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد با اشاره به اینکه از جمله موضوع پیگیری شده از سوی فعالان اقتصادی ناشی از مشکل بازپرداخت تعهدات مالی آنهاست و افزود: حدود چهار هفته قبل در مورد تسویه ارزی فعالان این بخش تامین منابع مالی انجام شده است.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از دفتر امام جمعه یزد، وی ادامه داد: برخی تولیدکنندگان در مورد وصول مالیات بر اساس تراکنشهای بانکی در سال ۹۳ اعتراض داشتند و نامههایی به کمیسیون اقتصادی مجلس رسید و تولیدکنندگان یزد نیز نامههایی در این مورد ارسال کردند که برای پیگیری مشکلات این سفر به استان انجام شد.
وی با بیان اینکه نمایندکان یزد در مجلس با جدیت پیگیری مسایل حوزه صنعت و معدن استان هستند، اظهار امیدواری کرد که در شرایط فعلی اقتصادی ،بتوانیم گرهگشایی کنیم و مسوولان کمک کنند تا تلاشهای صورت گرفته به بهبود فضای کسب و کار و بهبود شرایط تولید منجر شود.
همچنین رییس سازمان امور مالیاتی گفت: از این پس بودجه استانها بر اساس میزان وصول مالیات تخصیص مییابد و نظام درآمد هزینه یا نظام وصول مالیات و بودجه فعلی به نحوی پیش بینی شده که انگیزهای برای استانها در زمینه وصول مالیات ایجاد نمی کند.
امیدعلی پارسا با بیان اینکه تاکنون تفاوت چندانی بین استانهای فعال و غیرفعال در زمینه وصول مالیات نداشتیم افزود: انگیزهای برای وصول مالیات حداکثری یا قانونی در استانها نیست و امسال با پنج ماه پیگیری منظم به تفاهمنامهای رسیدیم که اکنون ابلاغ شده و از نیمه آبان ماه اجرا می شود.
این مسوول بیان کرد: با این تفاهمنامه، استان هایی که ۹۵ درصد سهمیه تعیین شده مالیات خود را وصول کرده باشند، ۱۰۰ درصد بودجه را دریافت می کنند و استان هایی که کمتر از ۹۵ درصد وصول کرده باشند، به ازای هر یک درصد کمتر ، سه درصد از بودجه آنها کسر می شود.
پارسا با اشاره به اینکه استانهایی که بیش از ۹۵ درصد وصول مالیات داشته باشند به ازای هر یک درصد بیشتر از ۹۵ درصد، چهار درصد تشویقی دریافت می کنند، خاطرنشان کرد: مناطقی که ۱۰۰ درصد وصولی داشته باشند، ۲۰ درصد اضافهتر از بودجه تشویقی به آنها پرداخت میشود.
وی ادامه داد: همچنین استان هایی که بیشتر از ۱۰۰ درصد وصولی داشته باشند، بخش قابل توجهی از وصول اضافه از حد تعیین شده به پروژه های عمرانی آن منطقه اختصاص می یابد.
وی یادآور شد: کسری بودجه کشور تاکنون از طریق نفت تامین می شد اما اکنون دیگر درآمد نفتی نداریم و دولت با فروش اوراق به بانکها یعنی با قرض از آنها با سود ۲۶ درصد، توانسته حقوقها را پرداخت کند و مقدار جزیی نیز کار عمرانی انجام دهد.
همچنین نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد در این دیدار بر ضرورت نظاممند شدن مالیات در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از خواسته های اصناف و بازاریان استان برای پرداخت مالیات، حساب شده و با برنامه بودن اصول پرداخت است.
آیت الله محمدرضا ناصری یزدی با بیان اینکه متاسفانه نظام مالیاتی ما کامل نیست، ادامه داد: برخی معافیت های مالیاتی اجحاف است و معادن و صنایعی هم که میلیارد، میلیارد ریال درآمد دارند، به دنبال معافیت یا فرار مالیاتی هستند اما مالیات کسبه ای که درآمد خرد دارند، به موقع و با سختگیری دریافت می شود که این بی نظمی ها مشکل ساز است و باید اصلاح شود.
وی با تاکید بر توجه نسبت به ضعفا عنوان کرد: مردم تحت فشار زندگی هستند و شرایط بسیار سختی است و قیمت اجناس و کالاها هم نجومی رشد دارد ،لازم است اقتصاد دانان حرکتی انجام دهند.
امام جمعه شهر یزد با اشاره به اینکه این استان همواره در وصول مالیات از مناطق پیشرو کشور است، تصریح کرد: با این وجود همیشه در اختصاص بودجه به یزد بی توجهی شده در حالی که باید مبلغی به عنوان تشویق پرداخت شود.
وی تاکید کرد: سیستم اخذ مالیات باید نظاممند شود و مساله مالیات باید به نحوی جدی باشد که برخی افراد نتوانند از آن شانه خالی کنند.
ناصری یزدی با اشاره به اینکه معادن جزو انفال است و پرداخت خمس نیز به آنها تعلق می گیرد، افزود: معادن دولتی عوارض می دهند و معادن خصوصی نیز که سودهای کلان می برند، علاوه بر خمس باید مالیات نیز پرداخت کنند.
همچنین استاندار یزد با اشاره به اشتراک بسیار زیاد یزد و کرمان گفت: تاکنون روابط میان این ۲ استان چندان رضایت بخش نبوده اما از این پس تقویت می شود.
محمدعلی طالبی افزود: با تلاش نمایندگان استان در این دوره ارتباط بسیار خوبی با کمیسیون ها و فراکسیون های مجلس در حال شکل گیری است که می تواند در جهت اهداف توسعه ای استان موثر باشد.
وی در مورد دغدغه های بخش خصوصی در حوزه های مالیاتی، مالی و اقتصادی بیان کرد: با وجود همه مشکلات و موانعی که وجود دارد، بخش خصوصی در یزد بسیار خوب کار می کند و موفقیتهای خوبی داشته و وظیفه ما در هر جایگاهی هستیم، کمک به رفع این دغدغه هاست.
طالبی گفت: یزد در زمینه مسایل صنعتی و معدنی اشتراک بسیاری با کرمان دارد اما تعاملی که باید وجود داشته باشد، تاکنون مشاهده نشده و اگر این ارتباط تقویت شود، می توان در راستای منافع هر دو استان و کشور گام های خوبی برداشت شود.
همچنین نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: معافیت های مالی کوچک تاثیر چندانی در درآمدهای مالیاتی کشور ندارد ،بنابراین بهتر است سازمان امور مالیاتی، فشار خود را برای وصول مالیاتهای خرد کاهش دهد.
محمدصالح جوکار با اشاره به اعتراض برخی تولیدکنندگان و کارآفرینان در مورد شیوه اخذ مالیات هم اظهار کرد: تولید کنندگان و کارآفرینان اعتراض هایی نسبت به اخذ مالیات و پیگیری و بررسی تراکنش های بانکی سال ۹۳ داشتند که این موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد.
وی با بیان اینکه سفر رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به یزد به منظور بررسی این مساله انجام شد، عنوان کرد: تولید کنندگان و کارآفرینان و صنعتگران اکنون با شرایط سخت اقتصادی دست به گریبان هستند و تغییر نرخ برابر ارزهای خارجی در مقابل ریال ، آنها را دچار مشکل میکند.
جوکار ادامه داد: اکنون شرایط به نحوی است که برخی از آنها حتی خوشحال می شوند که اتفاقی رخ دهد تا کارخانه تعطیل شود زیرا به واقع هیچ یک از آنها از چند روزه آینده خود بی خبر هستند و در سردرگمی اقتصادی به سر میبرند.
یزد با حدود سه هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی چهارمین استان صنعتی کشور و دومین استان معدنی است و در این ۲ بخش حدود ۱۴۰ هزار نفر فعالیت دارند.
نظر شما