به گزارش ایرنا، مردمی که در اواخر سال پیش میپنداشتند این ویروس منحوس تنها چند ماه مهمان ناخوانده خانههای آنهاست و با آغاز فصل گرما از شر آن خلاص خواهند شد، امروز شاهد چیز دیگری هستند؛ کرونا ویروس نه تنها در تابستان نرفت بلکه با آغاز فصل پاییز و عادی پنداری مردم، مرگبار تر شد.
البته پیش بینی کارشناسان مبنی بر آغاز موج جدید شیوع ویروس کرونا در پاییز نیز درست از آب درآمد و با وجود تمامی تمهیدات ممکن دولت در شرایط کنونی و اطلاع رسانی در این رابطه، متاسفانه موج سوم آن آغاز شد و بسیاری از خانوادههای ایرانی را درگیر خود کرد.
هم اکنون موج شیوع ویروس کرونا در آذربایجانغربی به حدی رسیده است که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (جهارشنبه) ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۹ نام این استان را در بین پنج استان شامل محدودیت در تردد و رفت وآمد آورد تا این محدودیتها از امروز عملی شود.
هشدار مسوولان و درخواستهای ملتمسانه آنان از مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی نشانگر آن است که وضعیت در آذربایجانغربی اصلا هم خوش آیند نیست و این ویروس در سایه ساده انگاری مردم، خانوادههای ایرانی را خانه به خانه در حال آلوده کردن است.
برای جویاشدن نظرات شهروندان در این رابطه به سراغ یکی از پر تردد ترین مناطق ارومیه یعنی "مرکز شهر" رفتیم.
هزینه تامین مواد ضدعفونی کننده بالاست
رضا حسینپور یکی از شهروندان ارومیه ای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با شیوع ویروس کرونا هزینههای تامین مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده نیز افزایش چشم گیری داشته است.
وی افزود: در کمتر از ۶ ماه پیش، الکل در ارومیه لیتری به قیمت ۱۵۰ هزار ریال به وفور در مراکز بهداشتی و داروخانهها یافت میشد ولی امروز قیمت هر لیتر آن به بیش از ۵۰۰ هزار ریال رسیده است.
وی ادامه داد: ماسکی که قیمت تکی آن چهار هزار ریال بود را امروز به دلیل اجباری بودن استفاده از ماسک در مراجعه به بانک، از داروخانه ۲۷ هزار ریال خریداری کردم؛ باور کنید مشکلات اقتصادی مردم زیاد است و توان خریداری آن را ندارند.
این شهروند ارومیه ای بیان کرد: افزایش قیمت مواد ضد عفونی کننده چه ربطی به تحریم دارد؟ ارومیه یکی از قطبهای تولید الکل در کشور است؛ چرا باید الکل در این شهر نایاب شود و یا قیمت آن به یکباره چندین برابر افزایش یابد.
بازار سیاه دارو، مردم را نگران کرده است
مرتضی بهمنیار یکی دیگر از شهروندان ارومیهای با بیان اینکه داروهای کمک کننده به درمان کرونا به جای داروخانهها از بازار سیاه تامین میشود، بیان کرد: داروی IVIG که نقش تاثیرگذاری در روند درمان کرونا دارد در هیچ یک از دارخانههای ارومیه به قیمت دولتی وجود ندارد؛ ولی همین دارو را با یک زنگ زدن میتوانیم به چهار برابر قیمت دولتی از بازار سیاه تامین کنیم.
وی افزود: انتظار حداقلی از دولت نظارت بر وضعیت فعلی است و امیدواریم با نظارت دستگاههای متولی مشکل گرانی اقلام اساسی بهداشتی حل کنند.
مصاحبه با این شهروند و علاقه مندی دیگر شهروندان حاضر در صحنه به بیان نقطه نظراتشان نشان میدهد که مردم از هزینههای درمانی بیماری کرونا که ناچار به تامین آن هستند، گله مندند.
مردم کرونا را جدی نمیگیرند
مهیار علفی یکی دیگر از شهروندان ارومیهای با انتقاد جدی از مردم بابت جدی نگرفتن شیوع ویروس کرونا، گفت: خود شما اگر نیم نگاهی به شهروندان حاضر در خیابانها داشته باشید خواهید دید که کمتر از ۴۰ درصد مردم از ماسک استفاده میکنند؛ تا زمانی که این حالت وجود داشته باشد ما باید با ویروس کرونا زندگی کنیم.
وی یکی از دلایل ساده انگاری مردم نسبت به ویروس کرونا را ضعف در اطلاع رسانی دانست و بیان کرد: انتشار فیلمهایی از وضعیت بیماران کرونایی و چگونگی دفن آنان میتواند تلنگری برای مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی باشد.
عدهای از شهروندان برای ابتلا به کرونا تمایل شخصی دارند
سپیده قاسمی که خود را دانشجوی دانشگاه ارومیه معرفی میکند، به خبرنگار ایرنا نزدیک میشود و میگوید: دوستانی دارم که از استرس وسواس ایجاد شده در ضدعفونی کردن دستان خود تصمیم گرفتند که با قرار گرفتن در معرض این ویروس، با تمایل خود به کرونا مبتلا شوند.
این شهروند ادامه داد: دوستانم میپندارند که اگر یک بار به این ویروس مبتلا شوند، دیگر در برابر آن واکسینه میشوند و برای رهایی از وسواس ایجاد شده در شستن دستهایشان تصمیم به این اقدام گرفتهاند.
نظرات مختلف شهروندان در رابطه با کرونا در یکی از پرتردد ترین نقاط شهر ارومیه، خبرنگار ایرنا را در بهت فرو میبرد؛ در همین راستا یکی از شهروندان از آن پشت داد میزند که معتادها نمیگیرند؛ همه میزنند زیر خنده؛ ولی از چهره چند نوجوان حاضر در این جمع معلوم است که به فکر فرو رفته اند.
با افزایش حلقه کسانی که خواستار بیان نظرات خود بودند؛ معلوم میشود حتی آنان دسته از مردمی که در مصاحبههایشان از رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی توسط شهروندان گله مند بودند نیز پس از دقایقی با فراموش کردن اظهارت خود، چسبیده به جمعیت هیچ توجهی به فاصله اجتماعی ندارند.
نظرات شهروندان در این رابطه ادامه دارد؛ عدهای بلند بلند نظر خود فریاد میکشند و عدهای دیگر بله گویان ماجرا هستند.
در همین بین یک شخص بدون ماسک نزدیک جمعیت میشود و اجازه میخواهد نظرش را بگوید؛ همه ساکت میشوند پس از گفتن نام خود با افتخار میگوید که " کرونا را بزرگش نکنید! مردم را نترسانید! من تستم مثبت شده ولی هیچ علایمی ندارم و حالم خوب است! "؛ چند ثانیهای سکوت همه را فرا میگیرد؛ به آن جمعیت مشتاق به مصاحبه دوباره نگاه میکنم ولی کسی جز همان شهروند مبتلا به کرونا در مقابلم نیست! همه در رفته اند.
رکورد جدید فوتیهای روزانه ناشی از کرونا در آذربایجانغربی
رییس کارگروه اطلاعرسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد ابتلای ۲۵۰ نفر و فوت ۲۶ شهروند بر اثر این بیماری در استان بودیم که رکورد جدیدی در ابتلا و فوتی ناشی از کروناست.
علی احمد آقاپور افزود: با وجود تداوم روند افزایشی ابتلا و فوتی ناشی از کرونا در آذربایجان غربی، همچنان شاهد بی توجهی عده زیادی در این خصوص هستیم که می تواند موجب بروز مشکلات بسیار زیاد شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد کل بستریهای مربوط به بیماریهای سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به یکهزار و ۱۲۹ نفر رسیده که از این تعداد ۶۴۴ نفر مشکوک و ۴۸۵ نفر مبتلا به کرونا هستند.
رییس کارگروه اطلاعرسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی افزود: تعداد بستریشدگان در آیسییو نیز ۲۲۷ نفر بوده که از این تعداد، ۶۵ نفر به دستگاه ونتیلاتور متصل است.
آقاپور با اشاره به افزایش ۲۶ نفری تعداد فوت شدگان براثر بیماری کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در آذربایجان غربی اضافه کرد: تعداد کل فوتشدگان در استان به یکهزار و ۳۱۰ نفر رسیده که روند افزایشی آنان بسیار خطرناک است.
آذربایجانغربی طی حدود هفت ماه شیوع بیماری کرونا در کشور، سه خیز شیوع را پشت سرگذاشته و به نظر میرسد شاهد تداوم خیز چهارم این بیماری در استان باشیم که البته به احتمال زیاد خطرناکتر از گذشته خواهد بود.
پیشتر نیز معاون امور درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی نیز از پر بودن تخت های این بیمارستان مرجع بیماران کرونایی در استان و رییس دانشگاه علوم پزشکی نیز از وخامت بیشتر اوضاع در صورت تداوم روند بی توجهی مردم خبر داده بود.
تاکنون بیش از ۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در دنیا و بیش از ۵۱۳ هزار نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
از مجموع حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جان باخته بر اثر کرونا در کشورهای مختلف دنیا نیز ۲.۷ درصد مربوط به ایران است.
این شیوع موج سوم کرونا سبب شد تا روز گذشته (چهارشنبه) وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تردد و رفت وآمد در شهرهای تهران، کرج، مشهد، اصفهان و از جمله ارومیه که شیوع بالای ابتلا به کرونا را دارند در سه روز پیش روی را محدود اعلام کند.
نظر شما