محمد وحیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با هدف توسعه روستا و کمک و حمایت از قشر روستایی، بالا بردن سطح تحصیل در حوزه کشاورزی، تحصیل در تمامی رشته های مرتبط با کشاورزی در تمامی مقاطع برای دانشجویان روستایی استان کاهش یافت.
نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مصوبه برای سال تحصیلی جاری نیز قابل اجرا است افزود: با توجه به اینکه ۴۴ درصد جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند باید از این ظرفیت در حوزه های دانشگاهی استفاده کنیم که تا حوزه کشاورزی استان بر مبنای علم و دانش گسترش یابد.
وی بر علمی کردن بخش کشاورزی نیز تاکید کرد و افزود: درصد بسیار محدودی از کشاورزان استان تحصیل کرده دانشگاهی هستند که باید بتوانیم این شاخص را در این خطه که پیشران اقتصادی آن حوزه کشاورزی است گسترش دهیم.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا در آینده نزدیک برای حوزه صنعت نیز این ظرفیت را در دیگر دانشگاه های استان ایجاد کنیم.
تنها ۰.۵۲ درصد بهره برداران بخش کشاورزی استان داریا مدرک فوق دیپلم و بالاتر در رشته های کشاورزی هستند، ۲.۳۵ درصد نیز دارای مدرک فوق دیپلم و بالاتر در رشته های غیر کشاورزی هستند.
۴۱.۳۴ درصد کشاورزان این استان نیز بی سواد هستند.
سهم استان ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در کلیه بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.
مهم ترین بخش تولیدی این استان کشاورزی است، ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.
بیش از ۸۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان شمالی فعالیت میکنند.
حدود هشت هزار دانشجو در واحد دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد و مراکز شیروان، مانه و سملقان و اسفراین تحصیل می کنند؛ در این مراکز آموزش عالی چندین رشته مرتبط به رشته کشاورزی تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.
در استان خراسان شمالی بیش از ۴۰ هزار دانشجو در دانشگاههای دولتی، پیام نور، آزاد و دیگر مراکز دانشگاهی تحصیل میکنند.
نظر شما