چیا قادری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد نسخه کتاب گویا به صورت لوح فشرده در سه کتابخانه عمومی مهاباد در قالب موضوعهای مختلف که بخش عمده آنها ادبیات است موجود و در در صورت درخواست در اختیار افراد نابینا و کمبینا قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه کتاب بریل در کتابخانههای این شهرستان وجود ندارد، افزود: استقبال بسیار کم روشندلان و کم بینایان سبب شده تا اقدامی برای جذب کتابهای بریل برای این اقشار از جامعه انجام نشود.
رییس اداره کتابخانه های عمومی مهاباد اظهار داشت: یکی از برنامههای اصلی ما تبدیل لوحهای فشرده به فایلهای صوتی برای استفاده روشندلان است زیرا به این وسیله دسترسی آنان به منابع موردنیاز خود بسیار راحتتر است.
قادری بیان کرد: افزایش تنوع مطالب بخش نابینایان و کمبینایان، حمایت از آنان و فراهم کردن امکانات لازم و زیرساختها برای دسترسی آسان میتواند علاقه این قشر از جامعه را بیشتر به فرهنگ کتابخوانی و مطالعه بیشتر کند.
هماکنون در مجموع ۳۵۹ روشندل و ۲۶ کمبینا در مهاباد از این اداره خدمات توانبخشی و حمایتی دریافت میکنند.
سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و شورای جهانی نابینایان در ۱۹۵۰ میلادی در جلسه ای مشترک، قانون "عصای سفید"' را تصویب کرد و ۱۵ اکتبر را روز جهانی "عصای سفید" نام نهاد.
طبق آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی (Who ) حدود ۴۵ میلیون نفر نابینا در دنیا زندگی میکنند و هر ساله یک تا ۲ میلیون نفر به این آمار افزوده میشود، زیرا در هر ثانیه پنج نفر و در هر دقیقه یک کودک در دنیا نابینا میشود.
از این تعداد نیز ۱۵۰ هزار نفر مربوط به کشورمان هستند که با احتساب افراد کم بینا این رقم به ۷۵۰ هزار نفر میرسد که به درجات مختلفی اختلال بینایی دارند و بر اساس گزارش اداره سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت، حدود ۳۰ هزار کودک کمبینا و ۷هزار و ۵۰۰ کودک نابینا در کشور وجود دارد.
شهرستان مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر است.
نظر شما