۲۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۲۳
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 84081726
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مناسب سازی و دسترس پذیری معابر سقر برای نابینایان ضروری است

سنندج - ایرنا - عضو هیات مدیره موسسه رفاه نابینایان سقز با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ معلول دارای اختلال بینایی در سقز وجود دارند، گفت: مناسب سازی و دسترس پذیری معابر برای این افراد در سطح شهر ضروری است.

ناصر سرگران روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در جامعه، مفهوم‌هایی همچون توان خواهان، افراد نیاز ویژه، روشن دل، معلولان و سایر عناوین را از افراد نابینا می‌گذارند که این نامگذاری ها کاملا اشتباه است و از لحاظ روحی روانی شاید فرد نابینا را نارحت و معصوم جلوه کند، امروزه این مفهوم ها منسوخ شده است.

وی افزود: افراد نابینا هم با استفاده از پیشرفت تکنولوژی و قابلیت گوشی‌های هوشمند و لپ تاپ، می‌توانند از خدمات این دستگاه‌ها همانند فرد عادی بهره ببرند ولی تاکنون برنامه جامعی برای زبان کـُردی نوشته نشده که از همین جا از مهندسان برنامه نویس می‌خواهم این کار ارزشمند را انجام دهند.

وی به رویکرد پزشکی، اجتماعی، حمایتی و حقوق بشری برای حمایت از معلولان در طول ادوار گذشته در جهان اشاره کرد و گفت: تاکنون ساز و کارهای عملی برای این رویکردها در راستای مناسب سازی و دسترس‌پذیری معلولان بخصوص نابینایان در ایران فراهم نشده است.

سرگران به نامگذاری روز عصای سفید اشاره کرد و یادآور شد: پیشگیری از نابینایی به معنای احترام به حقوق آن دسته از اقلیتی است که دچار اختلالات بینایی شده‌اند لذا روز جهانی عصای سفید را به همین منظور در تقویم جهانی ثبت کردند، عصای سفید نماد استقلال نابینایان است که هدف عالی آن انجام کارهای روزمره بصورت مستقل است.

این استاد دانشگاه و وکیل دادگستری، تعداد معلولین زیر پوشش بهزیستی کشور را یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: از این تعداد ۳۰۰ هزار نفر دارای معلولیت بینایی هستند که ۱۲ هزار نفر آنان ساکن کردستان و پنج هزار نفر نیز در شهرستان سقز ساکن هستند.

وی اجرا نکردن قانون حمایت از معلولان در سقز  را از مهمترین دغدغه‌های این موسسه اعلام کرد و گفت: یکی از مسایل مهم که داریم، مناسب سازی و دسترس پذیری (فضای مجازی، فیزیکی و محیطی، خود پرداز، اماکن عمومی، اسانسورها، عبور و مرور بوده که بازسازی این موارد در اماکن عمومی ضروری است.

وی با اشاره به اینکه ساختمان موسسه رفاه نابینایان سقز دارای چهار طبقه با کمک‌های مردمی ساخته شده و هنوز دو طبقه آن تکمیل نشده، است یادآور شد: ۱۳۰ نفر از نابینایان را تحت پوشش و حمایت قرار دادیم که در طول روز کارهای توانبخشی، کلاس رایانه، شطرنج برای بانوان، آموزش قرآن و دورهمی های را برای جلوگیری از منزوی بودن‌شان، برگزار می کنیم.

سرگران از شورای اسلامی شهر و شهرداری سقز خواست تا در طرح های عمرانی مناسب سازی و دسترس پذیری را برای رفاه نابینایان را تصویب و اجرایی کنند و بر بکارگیری معلولان در دستگاه‌های اجرای به ازای سهم سه درصدی اشتغال معلولان در ادارات تاکید کرد.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha