ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی عصر سهشنبه در واکنش به انتشار مطلبی کذب در شبکههای اجتماعی فضای مجازی مبنی بر ادعای واهی دریافت ورودی از بازدیدکنندگان مزار استاد شجریان در محوطه آرامگاه فردوسی در مشهد، به نقل از امیر ضیاییان پاسخ داد: همه مجموعههای تاریخی و فرهنگی مانند حافظیه شیراز، آرامگاه فردوسی، خیام و عطار با توجه به قوانین میراث فرهنگی و تاریخی هزینه ورودی دارند.
وی افزود: اخذ هزینه ورودی از گردشگران در همه مکانهای فرهنگی و تاریخی نه تنها در آرامگاه فردوسی بلکه در دیگر نقاط کشور و حتی جهان دنیا به وضوح دیده و اعمال میشود.
مدیر امور فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: آرامگاه فردوسی همانند دیگر مجموعههای تاریخی و فرهنگی تابع قوانین بوده و بر همین اساس از زمان تاسیس تاکنون مشمول همین قانون بوده و این روند هیچ ارتباطی با خاکسپاری پیکر مرحوم شجریان در موحطه این مجموعه تاریخی فرهنگی ندارد.
آرامگاه فردوسی در باغی شش و نیم هکتار واقع در ۲۰ کیلومتری شمال غربی مشهد در مسیری منشعب از جاده مشهد به قوچان که در سالیان اخیر "بلوار شاهنامه" نامگذاری شده قرار دارد. این آرامگاه دارای بخش اداری، کتابخانه، سالن غذاخوری، موزه و نیز بقایایی از توس قدیم است و تندیسی از فردوسی به عنوان شاهکار هنری ابوالحسن خان صدیقی از مجسمه سازان مشهور در آن نصب شده است.
در محوطه درون باغ، آرامگاه فردوسی و مهدی اخوان ثالث شاعر نامدار معاصر قرار دارد.
پیکر مرحوم استاد محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران ۱۹ مهر ماه جاری در محوطه آرامگاه فردوسی به خاک سپرده شد.
۵۰ متری بیرون باغ آرامگاه فردوسی نیز آرامستان شعرای مشهد قرار دارد که در آن شاعران نامدار معاصر از جمله عماد خراسانی، احمد گلچین معانی، احمد کمال پور، محمد قهرمان و عشرت قهرمان به خاک سپرده شدهاند.
استاد محمدرضا شجریان برجستهترین هنرمند عرصه آواز و موسیقی سنتی ایران که از وی با عنوان "خسرو آواز ایران" یاد میشود پس از تحمل دوره طولانی بیماری ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۷ در سن ۸۰ سالگی در بیمارستان جم تهران به دیار باقی شتافت.
نظر شما