به گزارش ایرنا، این رسانه استرالیایی روز چهارشنبه با بیان این مطلب افزود: وزیران خارجه و دفاع استرالیا با صدور بیانیه ای اعلام کردند که به دعوت هند برای شرکت در این رزمایش دریایی سه جانبه که هر سال در ماه نوامبر (آبان ماه) در آب های هند در مالابار برگزار می شود، پاسخ مثبت داده اند تا بتوانند آمادگی کشورشان را در برابر تحرکات احتمالی برخی کشورها ارزیابی کنند.
ماریس پاین وزیر خارجه و لیندا رینالدز وزیر دفاع استرالیا در این بیانیه برگزاری این رزمایش را محکی برای تقویت توانایی هند، استرالیا، ژاپن و آمریکا برای همکاری به منظور حفظ صلح و ثبات در منطقه ارزیابی کردند.
این گزارش حاکی است که موضوع پیوستن استرالیا به این رزمایش سه جانبه پیشتر در نشست وزیران خارجه ژاپن، آمریکا، استرالیا و هند که در همین ماه میلادی در توکیو برگزار شده بود مطرح شد و مورد اجابت کانبرا قرار گرفت.
روز شنبه یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا از برگزاری این رزمایش دریایی مشترک خبر داد که برخلاف نوع قبلی آن که ماهیت سه جانبه داشت، این بار به یک رزمایش چهارجانبه در آب های هند در مالابار تبدیل شد.
رزمایش مالابار که در سال ۱۹۹۲ بطور دوجانبه با حضور نیروهای دریایی هند و آمریکا آغاز شد، طی سال های اخیر یک ویژگی چند جانبه با حضور گسترده متحدان آمریکا پیدا کرده است.
هند در اواخر سال ۲۰۰۷ نیز در یک رزمایش چند جانبه دیگر در مالابار با حضور ۲۵ فروند کشتی جنگی از آمریکا، ژاپن، سنگاپور و استرالیا در آبهای خلیج بنگال در شرق هند شرکت کرده بود که موجب عکس العمل شدید احزاب چپگرای این کشور شد، طوری که آنها دولت ائتلافی هند را به همکاری با آمریکا در اقیانوس هند و اقیانوس آرام متهم کردند.
دولت هند، بدنبال این اعتراض احزاب چپ در سال ۲۰۰۷، تصمیم گرفت رزمایش دریایی مالابار را در سال ۲۰۰۸ مجددا دوجانبه برگزار کند.
نظر شما