فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز روز چهارشنبه با تشریح نقش دریافت سلینیوم در مقابله با کرونا اظهار داشت : در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. در غیاب درمان اختصاصی برای این ویروس جدید، یافتن روش های جایگزین برای پیشگیری و کنترل بیماری ضروری است.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: داشتن یک سیستم ایمنی با عملکرد مناسب برای دفاع میزبان در برابر ارگانیسم های بیماری زا ضروری است. کمبود برخی مواد مغذی منجر به نقص در عملکرد سیستم ایمنی می شود. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی، دریافت کافی ویتامین ها A ،C ،B ،D و E ، املاح سلنیوم، روی و آهن و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا ۳ از رژیم غذایی لازم است.
شفیعی ، با اشاره به اینکه سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای متابولیسم و فعالیت سیستم اکسیداسیون و احیاء است افزود: سلنیوم به همراه ویتامین E از تشکیل رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو به سلول ها و بافت ها ممانعت می کند. کمبود سلنیوم منجر به اختلال در سلامتی می شود، در حالی که کمبود شدید آن منجر به نقص در ایمنی می شود و بر هر دو ایمنی سلولی و ایمنی هومورال اثر می گذارد.
وی تاکید کرد: مکمل سلنیوم در افرادی که به کمبود این ماده دچار هستند، منجر به بهبود عملکرد ایمنی می شود. کمبود تغذیه ای این عنصر نه تنها پاسخ ایمنی، بلکه خود ویروس را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. کمبود سلنیوم نه تنها می تواند آسیب عفونی ناشی از ویروس آنفلوانزا را افزایش دهد، بلکه باعث ایجاد تغییر در ژنوم ویروس و در نتیجه افزایش حالات ویروس می شود.
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: پروتئین حیوانی، مغز و آجیل، ماهی تن، برنج، جوانه گندم، دانه آفتابگردان، تخم مرغ، موز، لبنیات و قارچ از منابع این ماده مغذی است. بنابراین میتوان گفت دریافت کافی سلنیوم بتواند در پیشگیری بیماری کووید ۱۹ کمک کننده باشد.
تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی نشان داده است که استفاده از ویتامین های D، E و ریز مغذی های روی و سلنیوم در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها از جمله ویروس جدید کرونا بسیار موثر است.