اسماعیل محمدیانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در ایام شیوع بیماری کرونا برخورد با عرضهکنندگان مرغ زنده شدت گرفته است، افزود: با تشکیل یک تیم نظارتی و گشت سلامت در این شهرستان متشکل از شبکه بهداشت و درمان، دامپزشکی، اتاق اصناف و پلیس اماکن عمومی به صورت مستمر بر مراکز عرضهکننده مرغ زنده نظارت میشود و با متخلفان برخورد قانونی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه روزانه حدود ۱۵ تُن مرغ در مراکز عرضه مرغ زنده در بوکان به صورت غیربهداشتی ذبح میشود، افزود: برخی افراد متخلف با وجود هشدارهای مکرر در محلههای مختلف شهر نسبت به فروش و ذبح مرغ زنده اقدام کرده و علاوه بر آلوده کردن محیط، سلامت شهروندان را نیز با خطر مواجه میکنند.
رییس شبکه دامپزشکی بوکان اضافه کرد: روش عرضه مرغ زنده و کشتار آن به صورت غیربهداشتی و غیراستاندارد به علت احتمال انتقال بیماری به ویژه در ایام کرونا و در اوج پیک بیماری در بسیاری از کشورهای جهان منع قانونی دارد و این روش یک شیوه منسوخ در عرضه گوشت مرغ به شمار میرود.
"محمدیانی" ادامه داد: در این شهرستان روزانه ۹۰ دستگاه ماشین باری اقدام به حمل و انتقال مرغ زنده از مسیرهای فرعی و بیراهه به داخل این شهر میکنند که میطلبد این مسیرهای مواصلاتی بسته شود.
وی از شهروندان خواست تا فرآوردههای خام دامی خود را از مراکز دارای پروانه بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند و در صورت مشاهده عرضه فرآوردههای خام دام غیربهداشتی، مراتب را به کارشناسان شبکه دامپزشکی اطلاع دهند.
وی با اشاره به اهتمام مسوولان این شهرستان نسبت فرهنگسازی در زمینه استفاده نکردن از گوشت مرغ زنده افزود: در این شهرستان بیش از ۱۱۰ واحد عرضه مرغ زنده وجود دارد که تلاش برای پلمب و حذف این واحدها در دستور کار قرار گرفته است.
یک واحد کشتارگاه مرغ طیور در این شهرستان وجود دارد که علاوهبر مرغ مورد نیاز این شهرستان مابقی آن نیز به دیگر شهرستانهای استان صادر میشود.
نظر شما