به گزارش ایرنا، عنایتالله رحیمی، پنجشنبه در آیین افتتاح پروژه آبخیزداری و کنترل سیلاب حوزه آبخیز دروازه قرآن شیراز افزود: بیش از سدسازی میتوانیم آبخیزداری را در استان ترویج دهیم تا استان از مزایای آن بهرهمند شود و اجرای این پروژه و پروژههای مشابه میتواند از وقوع فجایعی همچون سیل فروردین ماه ۹۸ در شیراز جلوگیری کند.
او اظهار داشت: از متولیان امر و مسئولان هم انتظار است که اجرای پروژه مشابه در شهرک سعدی هم در دستور کار قرار گیرد تا بتوان از میزان خطر احتمالی وقوع سیل در این منطقه نیز کاست.
وی بیان کرد: پروژه آبخیزداری حوزه آبخیز دروازه قرآن با یک دیدگاه کاملا علمی اجرا شده که حداکثر دوره برگشت در این پروژه ۵۰۰ سال و حجم خروجی لوله انتقال آب هم ۶۷ متر مکعب پیشبینی شده است.
او اظهار داشت: این در حالی است که پیش از این دوره برگشت ۲۵ تا حداکثر ۵۰ سال و حجم خروجی آب نیز ۱۴ متر مکعب در نظر گرفته شده بود.
استاندار فارس افزود: با اجرای طرح تکمیلی در قالب جنگلکاری، پارک و فضای سبز، یک محیط مناسب برای استفاده شهروندان ایجاد شده و ما نیز از این اقدام حمایت خواهیم کرد.
پروژه آبخیزداری و کنترل سیلاب حوزه آبخیز دروازه قرآن شیراز به نام سردار شهید قاسم سلیمانی، با شش بند سنگ ملاتی و اعتباری بالغ بر ۱۷۶ میلیارد ریال اجرا شده است.
پنجم فروردین سال ۱۳۹۸ بارش باران در کمتر از ۱۰ دقیقه در دروازه قرآن شیراز سیلاب شد و جان بسیاری از هموطنان و شهروندان شیرازی را گرفت و طعم نوروز را تلخ کرد.
بارشی سهمگین به یکباره ۱۸ میلیمتر آب را از کوههای اطراف شیراز روان کرد که خودروهای پارکشده و در حال تردد را در کام کشید و آنها را پس از طی مسافتی روی هم انباشته کرد.
وقوع سیل در پنجم و ششم فروردین ماه ۹۸ در شیراز، جان ۲۱ نفر را گرفت و افزون بر یکصد نفر را مصدوم کرد، جز این، بسیاری از افراد در این سیل منازل خود را در محله سعدی و زمین های پایین دست سیل از دست دادند و به بیش از ۵۰۰ خودرو آسیب وارد شد.