محمدفرید سپری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه میزان پایین فرآوری محصولات کشاورزی از موضوعات آزاردهنده بخش کشاورزی است، اظهار داشت: از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن تولید استان هم اکنون حدود یک میلیون و ۲۱۱ هزار تن شامل ۴۲ درصد کل محصولات، فرآوری میشود.
وی اضافه کرد: در هفت سال (۹۲ تا ۹۹) طرحهای مختلفی برای فرآوری محصولات کشاورزی آغاز شد که اکنون تعداد آنها از ۳۷ واحد با ۱۳۳ واحد احداث شده به ۱۷۰ مورد رسیده و میزان فراوری در آنها از ۳۱۸ هزار تن سال ۱۳۹۲ با ۸۹۳ هزار تن افزایش به یک میلیون و ۲۱۱ هزار تن رسیده است.
سپری با بیان اینکه تا سال ۱۳۹۲ میزان سرمایه گذاری انجام شده در واحدهای فراوری محصولات کشاورزی استان حدود ۲۴۴ میلیارد ریال برآورد میشد، افزود: هم اکنون این میزان با سرمایه گذاری چهار هزار و ۵۶۰ میلیارد ریالی در هفت سال اخیر به چهار هزار و ۸۰۴ میلیارد ریال رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: همچنین میزان اشتغالزایی ایجاد شده در این بخش نیز از ۵۲۷ نفر ابتدای فعالیت دولت یازدهم اکنون با افزایش یک هزار و ۲۴۹ فرصت شغلی ایجاد شده به یک هزار و ۷۷۶ نفر رسیده است.
وی گفت: اکنون نیز ۲۷۸ طرح فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی در دست اقدام است که با اتمام این واحدها برای یک هزار و ۲۳۸ نفر دیگر اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
وی عمده طرحهای اجرا شده را در بخش های تولید خوراک دام و طیور، میوه خشک، بسته بندی غلات و حبوبات، واحدهای سردخانه ای، کارخانه های آرد و کنسانتره اعلام کرد و افزود: این طرح ها حداقل از ۲۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است، این استان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع میوه در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولید محصولات بخش کشاورزی استان کردستان سه میلیون تُن است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تن در سال برساند.
نظر شما