۳ آبان ۱۳۹۹، ۸:۰۱
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84085906
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

درختان خشک و بیمار محدوده گردشگری تالاب زریبار قطع می‌شود

سنندج - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست مریوان گفت: برنامه حذف و قطع درختان خشک و بیمار محدوده گردشگری تالاب بین المللی زریبار و جایگزینی با گونه های بومی به منظور جلوگیری از ایجاد خسارت جانی سقوط آنها، رعایت بهداشت جنگل و ایجاد بستر برای کاشت درختان بومی اجرا می‌شود.

ابراهیم همت بلند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در اجرای برنامه مدیریت زیست بومی تالاب زریبار و برابر مصوبات کارگروه تنوع زیستی و کمیته شهرستانی برنامه حذف درختان خشکیده اقاقیا و پالونیای موجود در محدوده تالاب زریبار (زریوار) اجرایی می‌شود.  

وی اضافه کرد : این برنامه با هدف جلوگیری از سقوط درختان و ایجاد خسارت جانی احتمالی، بهداشت جنگل، ممانعت از بروز آتش سوزی و جایگزینی با گونه های بومی به اجرا در می‌آید.  

همت بلند افزود: با توجه به تحقیقات انجام شده و  به تشخیص کارشناسان متخصص در امر و با استعلام کتبی از منابع طبیعی شهرستان این اقدام صورت گرفته و جایگزینی درختان خشکیده با گونه های بومی و واکاری و غنی سازی محدوده در آذر ماه سال جاری در برنامه کاری اداره حفاظت محیط زیست قرار دارد.

تالاب زریبار هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر است، پناهگاه حیات وحش و تالاب زریبار دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب است و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می‌شود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است. ش

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha