روشن شدن چراغ خدمت‌رسانی به خانه‌های روستایی در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- بهره‌مندی ۹۹.۵ درصد خانوارهای روستایی چهارمحال و بختیاری از نعمت برق از مهم‌ترین اقدامات نظام جمهوری اسلانمی و دولت تدبیر و امید است.

به گزارش ایرنا، گازرسانی به مناطق مختلف شهری و روستایی از اقدامات مهم انقلاب اسلامی ایران است که در ۴۰ سال گذشته به ‌طور ویژه در دستور کار قرار گرفت و در دولت‌های گوناگون پیگیری شد، اما این اقدام در مناطق روستایی همزمان با فعالیت دولت تدبیر و امید به ‌صورت خاص مورد توجه مسوولان قرار گرفت، به گونه‌ای که شاخص بهره‌مندی خانوارهای روستایی چهارمحال و بختیاری از نعمت برق به ۹۹.۵ درصد رسید.

برق‌رسانی به روستاهای سخت‌گذر چهارمحال و بختیاری در شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی و مشکلات اقتصادی کشور، با سرعت قابل توجهی انجام شد و باعث خرسندی روستاییان و حتی شهرنشینان از اقدامات و فعالیت‌های دولت‌های یازدهم و دوازدهم شد.

ظرفیت برق چهارمحال و بختیاری در دولت تبدیر و امید سه برابر شد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری گفت: ظرفیت برق این استان در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید سه برابر شده است.

مجید فرهزاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: از ابتدای فعالیت صنعت برق تا سال ۱۳۹۲ ظرفیت برق استان ۳۵۰ مگاولت‌آمپر بود.

وی افزود: نخستین پست انتقال برق استان سال ۱۳۷۱ به‌نام پست ۴۰۰ بهرام‌آباد در شهرکرد با ظرفیت ۳۵۰ مگاولت‌آمپر به‌ عنوان تنها منبع برق ورودی استان احداث شده است که از سال ۱۳۹۲ نیز نیاز برای توسعه درگاه‌های انرژی در استان احساس شد.

فرهزاد یادآور شد: با پیگیری‌های انجام شده، سال ۱۳۹۵ دومین پست ۴۰۰ با ظرفیت ۴۵۰ مگاولت‌آمپر در لردگان وارد مدار و در سال ۱۳۹۶ افزایش ظرفیت پست بهرام‌آباد از ۳۵۰ به ۴۰۰ مگاولت‌آمپر انجام شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: تا پایان سال‌جاری پست انتقال سوم استان در شهر فرادنبه با نام جهان‌بین راه‌اندازی می‌شود که با افتتاح این پست، ظرفیت انتقال برق استان به یک‌هزار و ۳۵۰ ظرفیت مگاولت‌آمپر افزایش می‌‎یابد.

فرهزاد تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری در پست بهرام‌آباد با استان کهگیلویه و بویراحمد قابلیت رینگ داشت و در صورت قطع شدن برق، خاموشی‌های طولانی ‌مدت وجود داشت.

وی افزود: در سال‌های گذشته، خاموشی‌های چهارمحال و بختیاری ۲۴ تا ۴۸ ساعت نیز رخ داد و اکنون با ورود پست لردگان، قابلیت رینگ با نیروگاه کارون۴ و از سمت جنوب قابلیت رینگ با نیروگاه چهل‌ستون اصفهان را دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در چهار پنج سال گذشته ظرفیت فوق‌العاده‌ای در استان ایجاد و فرصت برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم شده است.

وی یادآور شد:این استان هم‌اینک برای تامین برق صنایع مادر سنگین و نیمه‌سنگین در استان مانند ذوب‌آهن، پتروشیمی، فولاد و خودروسازی هیچ مشکل و محدودیتی ندارد.

فرهزاد اظهار داشت: اوج بار چهارمحال و بختیاری در شرایط پیک مصرف ۴۰۰ مگاولت‌آمپر است و با افتتاح پست فرادنبه ظرفیت این استان سه برابر می‌شود.

وی گفت: افزایش پست‌های انتقال چهارمحال و بختیاری یکی از اقدامات مطلوب دولت تدبیر و امید به‌شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: یکی دیگر از زیرساخت‌هایی که در دولت تدبیر و امید انجام شده، افزایش پست‌های فوق‌توزیع در استان از ۱۴ به ۱۸ مورد است.

وی افزود: پست‌های فوق‌توزیع برق استان در این مدت با ۱۲۰ مگاولت‌آمپر از ۷۳۰ به ۸۵۵ مگاولت‌آمپر افزایش یافت.

به گزارش ایرنا، پست‌های فوق‌ توزیع برق سطح ۶۳ هزارولت را به ۲۰ هزارولت تبدیل می‌کنند و برای تامین منابع خانگی و شهری و روستایی هستند.

فرهزاد، تعداد فیدرهای فشار متوسط چهارمحال و بختیاری قبل از فعالیت دولت یازدهم را ۱۰۱ مورد اعلام و تصریح کرد: تعداد این فیدرها اکنون با ۳۰ درصد افزایش، به ۱۳۲ مورد در پایان ۱۳۹۸ و طول آن‌ها از ۶ هزار و ۲۰۰ به ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر افزایش پیدا کرد.

وی یادآور شد: در این مدت طول فیدرهای فشار ضعیف استان با ۲۰ درصد افزایش به پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتر رسیده است.

به گزارش ایرنا، فیدر خطوطی است که از پست‌های ۶۳ به مناطق مصرف گسیل می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: فروش انرژی برق استان قبل از دولت یازدهم یک‌هزار و ۴۲۵ مگاوات‌ساعت بود که در پایان سال گذشته به یک‌هزار و ۸۴۲ مگاوات‌ساعت افزایش پیدا کرد.

وی گفت: در این مدت تعداد مشترکان برق استان از ۳۱۷ هزار به ۳۹۰ هزار مورد افزایش یافت.

فرهزاد تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید تعداد انشعاب‌های روشنایی چهارمحال و بختیاری ۲۰ درصد رشد داشته و از ۲ هزار و ۲۴۸ به ۲ هزار و ۸۵۷ انشعاب افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: در این مدت تعداد مشترکان برق خانگی استان از ۲۶۶ هزار و ۵۰۰ به ۳۱۵ هزار مشترک رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در هشت سال گذشته تعداد ترانسفورماتورهای استان از ۷ هزار و ۵۵۴ به ۸ هزار و ۸۵۰ دستگاه افزایش داشت.

وی یادآور شد: در این مدت ظرفیت ترانسفورماتورهای توزیع داخل مناطق شهری و روستایی استان ۲۳۰ مگاولت‌آمپر رشد داشت و از ۹۷۰ به یک‌هزار و ۲۰۰ مگاولت‌آمپر با ۲۳۰ مگاولت‌آمپر رسیده است.

فرهزاد با اشاره به بهره‌مندی ۱۰۰ درصد جمعیت شهری چهارمحال و بختیاری از نعمت برق اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید تعداد چراغ‌های روشنایی لاک‌پشتی استان با ۲۰ درصد رشد از ۱۰۵ هزار به ۱۲۵ هزار دستگاه افزایش یافت.

۴۲ روستای چهارمحال و بختیاری در دولت تدبیر و امید برق‌دار شد

وی در خصوص برق‌دار کردن روستاهای چهارمحال و بختیاری همزمان با دولت تدبیر و امید گفت: از ابتدای صنعت برق تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰۰ روستا در این استان برق‌دار شده بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: با پیگیری‌های انجام شده در این مدت هم‌اکنون ۷۴۲ روستای استان از نعمت برق برخوردار است و هم‌اینک ۹۹.۵ درصد خانوارها و ۹۹.۳ درصد روستاهای استان  برق‌دار است و صنعت برق به روستاهای بالای ۱۰ خانوار برق‌رسانی کرده است.

وی یادآور شد: البته روستاهای پنج تا ۶ خانواری نزدیک و در مسیر شبکه‌های برق‌دار نیز از این نعمت بهره‌مند شده‌اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از سال ۱۳۹۵ تاکنون برق‌رسانی به ۳۳ روستای جدید استان در شهرستان‌های اردل، لردگان، کوهرنگ، کیار و سایر مناطق سخت‌گذر و غیربرخوردار این استان در دستور کار این شرکت قرار گرفت.

وی گفت: از این تعداد تاکنون ۳۱ روستا برق‌دار شده و برق‌رسانی به ۲ روستای دیگر هم تا پایان سال‌جاری امکان‌پذیر می‌شود.

فرهزاد تاکید کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان برای جابه‌جایی و بهینه‌سازی تاسیسات و تبدیل سیم به کابل و توسعه برق روستاهای استان  در چهار سال اخیر حداقل ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه کرده است.

وی افزود: در این برنامه ۲۵۰ کیلومتر توسعه روستایی اجرا و ۳۰۰ کیلومتر شبکه روستایی موجود بهینه‌سازی شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری به برنامه‌های دولت تدبیر و امید برای ترویج و فرهنگ‌سازی استفاده از انرژی خورشیدی اشاره و تصریح کرد: در این مدت ۱۶ روستای استان از طریق انرژی خورشیدی برق‌دار شده است.

وی یادآور شد: از این تعداد ۹ روستا با دستگاه‌های خورشیدی ثابت و هفت روستا با دستگاه‌های قابل حمل مرتبط با انرژی خورشیدی برق‌دار شد.

فرهزاد، در خصوص برق‌رسانی به مناطق عشایری استان  اظهار داشت: تاکنون ۱۲۰ دستگاه پرتابل خورشیدی با پنج میلیارد ریال اعتبار بین عشایر استان توزیع شد.

وی گفت: این اقدام به‌ علت اعمال تحریم‌ها و وارداتی بودن بیشتر وسایل آن، در سال‌جاری موفقیت کمتری داشته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: براساس ارزیابی‌های توانیر در کشور، این شرکت جزو ۱۰ استان برتر کشور است.

وی افزود: از سال ۱۳۹۲ تلفات برق شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری از ۱۵.۵ درصد به ۸.۶۷ درصد در پایان سال ۱۳۹۸ کاهش یافت.

فرهزاد تصریح کرد: هنگام بارش‌های زمستانه با بیش‌از نیم متر برف، تامین برق برای یک‌سری مناطق غیرممکن می‌شود.

وی یادآور شد: میزان انرژی توزیع‌نشده (خاموشی‌ها) در سال ۱۳۹۲ برابر ۲.۳ دقیقه در روز برای مشترک بود که این رقم در سال گذشته به ۱.۱ کاهش پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: نصب کنتورهای دیجیتال و چند تعرفه استان در سال ۱۳۹۲ برابر ۳۸ درصد بود که در سال‌جاری به ۶۵ درصد افزایش یافت.

وی گفت:اوج بار همزمان چهارمحال و بختیاری در تابستان ۱۳۹۲ برابر ۳۰۰ مگاوات بود و در تابستان امسال ۴۱۰ مگاوات اعلام شد.

فرهزاد تاکید کرد: مجموعه وزارت نیرو در این استان در سال ۱۳۹۵ برای چهارمحال و بختیاری ۲۰ هزار میلیارد ریال طرح تعریف کرد که ۱۰ هزار میلیارد ریال آن سهم شرکت توزیع نیروی برق و بقیه سهم شرکت‌های آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب شهری و روستایی بود.

وی افزود: تاکنون هفت هزار میلیارد ریال از طرح‌های شرکت توزیع نیروی برق در این حوزه با نرخ سال ۱۳۹۵ افتتاح و با افتتاح پست فرادنبه تا پایان سال‌جاری ۱۰۰ درصد این تعهدات انجام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تصریح کرد: اجرای یک کیلومتر شبکه برق در شهرستان کوهرنگ ۱۵۰ میلیون ریال و در شهرکرد با جمعیت متمرکز ۱۱۰ میلیون ریال هزینه دارد.

وی یادآور شد: برای هر مشترک در شهرستان کوهرنگ سالانه یک میلیون و ۸۵ هزار ریال و در شهرکرد ۲۱۰ هزار ریال هزینه می‌شود.

فرهزاد اظهار داشت: ۵۰ درصد خدمات قابل ارائه مشترکان شرکت توزیع نیروی برق استان در سال ۱۳۹۲ در قالب خرید انشعاب و خدمات پس از فروش به ‌صورت غیرحضوری بوده است که این مهم اکنون در قالب ۴۴ خدمت به‌طور ۱۰۰ درصدی از طریق سایت شرکت و اپلیکیشن برق ایران ارائه می‌شود.

برق‌رسانی به روستاها در دولت تدبیر و امید شتاب یافت

معاون دفتر روستایی و امور شوراهای اسلامی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم وضعیت برق‌دار شدن روستاها با شتاب بیشتری دنبال و اجرایی شد.

حمید کبیری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: مجموعه اقدامات دولت تدبیر و امید در هفت سال گذشته شاخص بهره‌مندی خانوارهای روستایی از برق را به ۹۹.۵ درصد و شاخص برق‌دار بودن تعداد روستاها را به ۹۹.۳ درصد در چهارمحال و بختیاری افزایش داد.

وی افزود: برق‌دار شدن روستاها به راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک و زودبازده تولیدی، افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی روستاییان کمک می‌کند.

کبیری تصریح کرد: مجموعه مزیت‌های ناشی از برق‌دار شدن روستاها در جلوگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه روستاییان به شهرها، حفظ روستاها و توسعه روستایی نقش مستقیم دارد.

وی یادآور شد: تلاش‌های انجام شده برای برق‌رسانی به روستاهای کشور به‌ خصوص در مناطق کمتر توسعه‌یافته مانند چهارمحال و بختیاری برگ زرینی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی و هفت سال فعالیت دولت تبدیر و امید از ابتدا تاکنون است.

دولت عملکرد موفقی در برق‌رسانی به روستاها داشت

یک کارشناس برنامه‌ریزی روستایی نیز گفت: دولت‌های یازدهم و دوازدهم برق‌رسانی به روستاها را در کنار تامین سایر زیرساخت‌های روستایی با موفقیت انجام داد.

مرتضی محمدیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: این اقدام زیرساختی روستایی هزینه‌های زیادی در برداشته اما باعث توزیع عادلانه و متوازن امکانات در مناطق روستایی شده است.

وی اظهار داشت: توجه به روستانشینان به ‌خصوص در تامین امکانات زیرساختی اولیه مانند برق، در نظام جمهوری اسلامی مورد توجه بود که این مهم در دولت تدبیر و امید با شتاب یبشتری اجرایی شد.

محمدیان تصریح کرد: البته شرایط جغرافیایی و توپوگرافی خاص، کوهستانی و سخت‌گذر بودن بسیاری مناطق روستایی چهارمحال و بختیاری هزینه‌های برق‌رسانی به روستاهای این استان را افزایش داد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha