به گزارش روز سه شنبه خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا از پایگاه نوید شاهد، سردار یعقوب سلیمانی در نخستین نشست «ستاد مراسم ها و مناسبت های بنیاد شهید» با هدف هم افزایی برنامه های بنیاد شهید در پنج ماه پایانی سال اضافه کرد: موضوع دیگر هم افزایی با دیگر سازمان هاست تا از انجام فعالیت های موازی جلوگیری شود. بازدید مسئولان سازمان های مختلف از معاونت فرهنگی بنیاد شهید را در دستور کار داریم که این مهم باعث می شود تا سازمان های دیگر از ظرفیت های معاونت فرهنگی مطلع و فعالیت های مناسبتی هم پوشانی داشته باشد.
وی با بیان این که معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید آمادگی دارد تا از ظرفیت های تشکل ها استفاده و با آنها همکاری کند، گفت: در بخش اطلاع رسانی نیز به قرارگاه فضای مجازی نیازمندیم تا برنامه ها در این فضا پوشش داده شود. باید سند راهبردی فرهنگی بنیاد شهید تدوین شود تا نقشه راهی برای برنامه ها در آینده باشد. سیاست ما اثرگذاری و برنامه های موثر است.
مراسم های روز شهید، روز جانباز، روز آزادگان و تکریم از مادران و همسران شهدا
اسکندر یارنسب مدیرکل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز اظهار کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح ملی دو نوع برنامه برگزار می کند. گونه اول برنامه هایی است که بنیاد متولی آن بوده که از جمله می توان به مراسم های روز شهید، روز جانباز، روز آزادگان و تکریم از مادران و همسران شهدا اشاره کرد. گونه دوم برنامه هایی است که در مناسبت های خاص برگزار می شود و بنیاد شهید در ستاد آن عضویت دارد. از ابتدای سال تاکنون برنامه های مختلفی از جمله کنگره شهدای هفتم تیر و چهلمین سالگرد دفاع مقدس برگزار شده و در این نشست تصمیم داریم برای برنامه های آینده برنامه ریزی کنیم.
تدارک سالگرد شهید سلیمانی
حجت الاسلام غفوری عضو شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز با بیان این که در بخش برنامه های مناسبی با تراکم و تعدد برنامه ها مواجه هستیم که این موضوع گاهی به یک آسیب در استان ها تبدیل می شود، یادآور شد: اگر برای برنامه ها هدفگذاری کنیم نتیجه مطلوب به دست می آید بنابراین سیاست ها، راهبردها و اهداف این برنامه ها باید یکی باشد. در ارتباط با بزرگداشت روز شهید، شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می تواند ۳۰ شورای استانی را که جنبه ترویجی دارند، فعال کند.برای سالگرد سردار شهید «قاسم سلیمانی» نیز باید برنامه ای تدارک دیده شود که تاکنون انجام نشده و قابلیت تولید محتوای آن به نظریه امکان پذیر باشد.
تولید تیزر «درس تاریخ جنگ» برای دانش آموزان
سیدمستجاد حسینی مدیر کل اداره ورزشی و اردویی بنیاد شهید نیز در این نشست پیشنهاد داد: تعداد کنگره های مناسبتی بالاست و باید پیوست فرهنگی آن مورد بررسی قرار بگیرد. برای گرامیداشت روز دانش آموز از آنجا که دانش آموزان از نرم افزارهای درسی استفاده می کنند، این بستر فراهم است تا با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش اطلاعاتی درباره فرهنگ ایثار و شهادت برای دانش آموزان منتشر کنیم. همچنین می توانیم تیزر آموزشی با عنوان «درس تاریخ جنگ» تهیه و در اختیار معلمان و دانش آموزان قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در حیطه ورزشی و اردویی بیشتر برنامه های بنیاد شهید تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته است. مسابقات دارت و شطرنج در سطوح مختلف در حال برگزاری است که هر مرحله آن را می توان به نام ایام پیش رو اجرا کرد. در صوت فروکش کردن شیوع کرونا امکان برگزار مسابقات رالی و همچنین «جام ایثار» در رشته فوتبال وجود دارد که می توانیم رشته والیبال را به آن اضافه کنیم. واحدی تخصصی باید محتوا را از اداره کل ها تحویل بگیرد و به اثر هنری استاندارد تبدیل کند تا به این صورت آثار تولیدی بهتر دیده شود.
عملکرد بنیاد شهید در اجرای برنامه های چهلمین سالگرد دفاع مقدس
محمدعلی فقیه مدیر کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با تقدیر از عملکرد بنیاد شهید در اجرای برنامه های چهلمین سالگرد دفاع مقدس گفت: بنیاد شهید برای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس یک صدا عمل کرد و برنامه ریزی خوبی داشت. برای برگزاری مراسم بزرگداشت روز شهید نیز اجرای برنامه های غیرمتمرکز ضرورت ندارد.
وی افزود: در حوزه آموزش، گرامیداشت روز دانش آموز را پیش رو داریم. هرسال در آبان ماه از رتبه های زیر ۱۰۰ کنکور بدون احتساب سهمیه تقدیر می کردیم تا جامعه از سطح علمی این دانش آموزان آگاه شود. امسال به دلیل تاخیر در برگزاری کنکور این مراسم تجلیل با تاخیر اجرا می شود.
کرونا، فرصتی برای نمایش ایثار مردم و کادر درمان
رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید نیز در این نشست با تاکید بر این که یکی از موضوعاتی که در شاخص های برنامه های فرهنگی باید موردنظر قرار گیرد شیوع کرونا در کشور است، گفت: این موضوع باعث شده در حوزه ایثار اجتماعی و بنیاد شهید ظرفیت هایی ایجاد شود. نمایش ایثار کادر درمان و مردم می تواند حال جامعه را خوب کند بنابراین فرصتی پیش آمده تا بازتعریفی از صحنه های ایثار را نشان دهیم. شادی، نشاط و امید به زندگی باید از برنامه های محوری مان باشد.
در ادامه این نشست، نماینده معاونت تعاون بنیاد شهید اظهار کرد: در حوزه معاونت تعاون و امور اجتماعی، بخش مددکاری برای مناسبت های مختلف برنامه های دیدار با جامعه ایثارگری را انجام می دهد. برای برنامه های روز دانش آموز، هفته بسیج و هفته وحدت بهتر است بسته های فرهنگی تهیه و در این دیدارها در اختیار خانواده ها قرار بگیرد زیرا اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
چهارمین جشنواره فیلم ایثار برگزار می شود
سید مرتضی حسینی مدیرکل امور هنری و نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در بخشی از این نشست گفت: برای گرامیداشت روز دانش آموز می توانیم از فیلم ها و نماهنگ های تولیدی و آرشیوی استفاده کنیم. خوشبختانه در ماه های گذشته تولیدات هنری مان افزایش یافته و پخش برنامه ها در صدا و سیما سرعت گرفته است. اداره کل امور هنری بنیاد شهید چهارمین جشنواره فیلم ایثار را برگزار می کند که اختتامیه آن اواخر دی ماه خواهد بود.
تشکل های شاهد
عادل مهری، مدیرکل دانش پژوهان و تشکل های شاهد نیز به بیان توانمندی تشکل ها پرداخت و اظهار کرد: در حوزه تشکل ها، قرارگاههای فرهنگی ایجاد کرده ایم تا از برنامه های موازی جلوگیری و هم افزایی ایجاد شود. تشکل ها یک واحد اجرایی برای برون سپاری و انجام کارهای سفارشی اثرگذار هستند بنابراین این امکان فراهم است تا از تشکل ها برای سفارش کار استفاده کنیم. در حوزه نخبگان نیز می توانیم از ظرفیت نخبگان هنری بهره مند شده و به آنها نیز سفارش کار دهیم. تمام تشکل ها توان اجرایی و قدرت روابط عمومی بالایی دارند که اگر به عنوان همکار پذیرفته شوند، می توانند مشارکت دیگر سازمان ها را دریافت کنند.
نظر شما