به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی «علی کریمی فیروزجایی» عضو هیات رئیسه مجلس بیانیه نمایندگان اقلیتهای دینی مجلس یازدهم را قرائت کرد که در آن آمده است: مهمترین عامل شکل دهنده و معنابخش هویتها در دنیای کنونی، دین است، به تبع آن احترام به ادیان به طریق اولی پیامبران ادیان اهمیت شایان توجه و غیرقابل چشمپوشی برای امکان زیست مشترک در درون جوامع و بین جوامع مییابد و در شرایط حال حاضر جهان درک این امور از سوی سران کشورها و ملل بدیهی است.
در این بیانیه آمده است: متأسفانه آنچه دیده میشود بیتوجهی عامدانه برخی از آنها است که خود آتش بیار معرکه شدهاند و بر تنور دشمنیها میدمند.
نمایندگان اقلیتهای دینی مجلس با بیان اینکه اظهارات غیرمسوولانه و توهین آمیز رییس جمهور فرانسه به ساحت پیامبر دین اسلام از جمله این رویکردهای مذموم است، تاکید کردند: او به بهانه آزادی بیان، ولنگاری بیان و خشونت زبانی منتهی به خشونت فرهنگی و سیاسی را ترویج میکند، اگر افراطیگری محکوم است هتاکی زمینهساز زنجیره خشونت و پایمال شدن حقوق محکومتر است.
این بیانیه خاطرنشان کرد: ما نمایندگان جوامع، ادیان الهی در مجلس شورای اسلامی با احترام به تجربه مشترک و دیرین جوامع خود در ایران اسلامی با محکومیت چنین رفتارهایی از سردمداران چنین کشورها میخواهیم که چنانچه خواهان صلح و هم زیستی ادیان و فرهنگها هستند به تجدیدنظر اساسی به رویکردها و باورهای غلطشان دست یازند.
به گزارش ایرنا، بعد از سخنان مکرون درباره حق چاپ و انتشار تصاویر موهن از پیامبر اسلام به بهانه آزادی بیان پس از بازنشر این تصاویر از سوی نشریه شارلی ابدو، موجی از اعتراضات گسترده توسط کشورهای اسلامی علیه مواضع ضد اسلامی پاریس در چند روز گذشته به راه افتاده است. البته این اعتراضها در پی حملات اخیر رئیس دولت فرانسه به اسلام به دنبال کشته شدن یک معلم تاریخ در حومه پاریس که مکرون آن را به اسلامگرایان افراطی نسبت داد و به تازگی نیز با انتشار توئیتی به زبان عربی بر مواضع خود در این چارچوب پافشاری کرد شدت بیشتری دارد.
امانوئل ماکرون یکشنبه شب با انتشار پیام هایی به زبان های انگلیسی و عربی در صفحه توییتر خود ضمن تاکید بر شعار «آزادی، برابری و برادری» در جمهوری فرانسه از «گفتمان نفرت» انتقاد کرد. رئیس جمهوری فرانسه در توئیت های خود نوشته است که از «بحث منطقی» دفاع می کند و به «تفاوتها» احترام میگذارد. او همچنین تاریخ فرانسه را تاریخ مبارزه با «استبداد و تعصب» توصیف کرد.
امانوئل مکرون اوایل ماه جاری میلادی از تهیه لایحه مبارزه با «جدایی طلبی اسلام گرایانه» در این کشور خبر داده بود. وزارت خارجه فرانسه در بیانیه خود ضمن اشاره به این لایحه تاکید کرده که هدف از آن مقابله با «مبارزه با اسلامگرایی افراطی» با همکاری مسلمانان فرانسه است.
نظر شما