کرونا از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ تا ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۹۹ تمامی مدارس و مراکز آموزشی را به تعطیلی کشاند. وزارت آموزش و پرورش پس از تعطیلی مدارس به منظور تداوم جریان آموزش و جلوگیری از عقبماندگی تحصیلی دانشآموزان در همان روزهای ابتدایی اسفندماه مدرسه تلویزیونی را راهاندازی کرد تا دانشآموزان بتوانند از ویدیوهای آموزشی معلمان در دوران قرنطینه بهرهمند شوند.
وزارت آموزش و پرورش سعی کرد در چند فراخوان معلمانی با شیوه بیان مناسب را برای آموزش دانشآموزان انتخاب کند.
هر چند به اعتقاد برخی از کارشناسان آموزشی ایراداتی به این شیوه آموزش تلویزیونی وارد است و نمی توان این شیوه را جایگزین آموزش اصلی دانست، اما مدرسه تلویزیونی میتواند با در دسترس بودن برای همه دانشآموزان راهی در جهت عدالت آموزشی باشد.
در این میان تنها جای خالی برنامه تلویزیونی برای نوآموزان در شبکه مجازی خالی بود که این امر نیز از ۱۹ مهر ماه محقق شد تا این امر نیز از ۱۹ مهر ماه محقق شد.
محمدرضا سیفی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این باره افزود: مهمترین تغییر در سال تحصیلی برگزاری کلاس برای نوآموزان پیشدبستانی است که برنامههای ۲۵ تا ۳۰ دقیقهای برای آنها پخش میشود و میتوانند آموزشها را از طریق تلویزیون دنبال کنند.
وی با تاکید بر اینکه اولویت با آموزش حضوری دانشآموزان در مناطق سفید است، گفت: امسال چند شیوه آموزش حضوری، مجازی و مدرسه تلویزیونی برای دانشآموزان در نظر گرفته شد که از این میان تلویزیون نیز آموزشهای مناسب و موثری را به دانشآموزان ارائه میکند.
رابط معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با صداوسیما درباره تعداد جلسات برگزاری کلاس برای دانشآموزان ابتدایی در مدرسه تلویزیونی گفت: در کل ۵۴۰ ساعت معادل ۳۹ هزار و ۴۰۰ دقیقه برنامه برای دانشآموزان تهیه و از تلویزیون پخش شده است.
سیفی خاطرنشان کرد: از اسفند سال گذشته تا اول تیرماه ۵۶۱ جلسه برنامه آموزشی ۲۵ تا۳۰ دقیقهای برای دانشآموزان پخش شده است. همچنین از ابتدای تیرماه تا ۱۵ شهریورماه هم زمان با آغاز سال تحصیلی ۲۱۶ جلسه برنامه آموزشی به دانشآموزان ارائه شده است.
وی یادآور شد: همچنین از ۱۵ شهریور ماه یعنی هم زمان با آغاز سال تحصیلی تا ۵ آبان ماه، ۳۸۰ جلسه برنامه ۲۵ تا ۳۰ دقیقه ای برای دانشآموزان در مدرسه تلویزیونی پخش شده است.
فعالیت ۶۸ معلم در مدرسه تلویزیونی
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش درباره تعداد معلمان در مدرسه تلویزیونی اظهار داشت: در کل ۶۸ معلم برای آموزش دانش آموزان در مدرسه تلویزیونی برنامه تولید و پخش زنده تدریس میکنند که از این میان تعداد معلمان برای آموزش دانشآموزان ابتدایی در شبکه قرآن و آموزش ۴۹ نفر هستند.
سیفی افزود: همچنین ۶ معلم دلسوز برای ناشنوایان و ۱۱ معلم برای نوآموزان پیش دبستانی تدریس میکنند.
وی در پایان ضمن قدردانی از زحمات معلمان در دوران شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس گفت: بیانیه اخیر مجلس شورای اسلامی برای تشکر از زحمات معلمان قوت قلبی برای ادامه فعالیت آنها بود.
شناخت حواس و پرورش مهارت استفاده از آن، پرورش مهارتهای زبان (مهارت های گوش دادن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن)، توسعه تواناییهای جسمی و حرکتی، محافظت از بدن با توجه به موارد بهداشتی، ایمنی و تغذیه، شناخت محیط زیست، توجه به زیباییها و حفظ آن، درک مفاهیم اساسی ریاضی و علوم و شناخت فرهنگ ملی و نشانههای دینی از جمله سرفصل دروس دوره پیش دبستانی است که به آنها پرداخته میشود.
نظر شما