اکبر فتحی روز پنجشنبه در جلسه سیاست گذاری زراعت چوب آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت اجرای زراعت چوب برای تامین مواد اولیه کارگاه های صنایع چوبی و سلولزی کشور و استان بر لزوم استفاده از ظرفیت رسانه ها، ترویج جهادکشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و کارشناسان تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح زراعت چوب نیاز سلولزی در آذربایجان شرقی را تامین میکند.
فتحی، روش تلفیقی زراعت چوب با یکی از محصولات زراعی را از راهکارهای مناسب اقتصادیتر کردن تولید چوب عنوان کرد و گفت: در این روش کشاورزان میتوانند قبل از آن که درختان بزرگ شوند و روی زمین سایه بیندازند، محصولات زراعی را بین ردیفهای درختان کاشته شده، کشت کنند.
رحیم مهردادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به سابقه زراعت چوب و نهضت سبز در کشور و استان، گفت: به دلیل قرار گرفتن ۲ میلیون هکتار از اراضی آذربایجان شرقی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و همچنین استفاده از آب های نامتعارف و پساب های موجود برای زراعت چوب، توسعه زراعت چوب با محددیت هایی مواجه است.
به گزارش ایرنا، زراعت چوب به معنای کشت گونههای درختی سریع رشدی است که با اهداف اقتصادی، استفاده بهینه از منابع آب و خاک، ایجاد اشتغال، کمک به حفاظت و صیانت پایدار از منابع جنگلی و تامین نیاز سلولزی صنایع پایین دستی چوب، توسط زارعان انجام میشود.
طرح ملی زراعت چوب پس از تصویب قانون تنفس جنگل که از اواخر سال ۹۵ به اجرا گذاشته شد تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور و در صورت نیاز تمدید در برنامه هفتم توسعه، ادامه خواهد داشت.
نظر شما