مهدی قاسمی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: هماکنون پنج واحد اقامتگاه بومگردی دامغان در حال مرمت و طی مراحل دریافت مجوز است و ۱۰ اقامتگاه دیگر نیز به دلیل شرایط جامعه ناشی از همهگیری ویروس کرونا فعالیت خود را آغاز نکردند.
وی به هدف از احداث اقامتگاه های بومگردی اشاره کرد و گفت: اقامتگاه های بومگردی با هدف ایجاد اشتغال، جذب و اسکان گردشگر، مرمت آثار باستانی و معرفی آیین و سنت های روستایی احداث می گردد که برگزاری کارگاه های آموزشی، احداث نمایشگاه صنایع دستی و سوغات می تواند از دیگر اقدامات قابل انجام در این اقامتگاه ها باشد.
قاسمی اظهار داشت: در حال حاضر شهرستان دامغان دارای هفت اقامتگاه بومگردی است و طی ۶ ماهه نخست امسال نیز هیچ مجوزی صادر نشده است.
وی اضافه کرد: ایجاد خانه های بومگردی به ویژه در سطح روستاها به دلیل شرایط سنتی، گامی مثبت در راستای افزایش گردشگر و رونق صنعت گردشگری در منطقه است.
قاسمی ادامه داد: تسهیلات ایجاد اقامتگاهها، از محل تبصره ۱۸ تامین اعتبار میشود که میزان مبلغ پرداختی به هر اقامتگاه با توجه به نوع سازه و کاربری، تعداد اتاق، مساحت بنا و طرح ارائه شده، متفاوت است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دامغان به شرایط احداث خانه های بومگردی اشاره کرد و گفت: تعمیرات کامل بنا، مناسب سازی فضا، تامین بهداشت محیط و مجهز نمودن مکان به دوربین مداربسته از جمله شاخصهای حداقلی برای دریافت مجوز در خانه های بومگردی است.
شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۳۱ اثر ثبت ملی شده است.
نظر شما