۱۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۴۵
کد خبرنگار: 782
کد خبر: 84093695
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

انتخابات ۲۰۲۰آمریکا؛ ایالت‌هایی که دیگر حال و هوای سال ۲۰۱۶ را ندارند

تهران –ایرنا– تحلیلگران و رسانه‌های آمریکایی با نزدیک شدن به ۱۳ آبان روز انتخابات ریاست جمهوی ۲۰۲۰ این کشور، از هم اکنون وضعیت دونالد ترامپ در ایالت‌های کلیدی را که پیش از این او در سال۲۰۱۶ توانسته بود با استفاده از آرای آنها بر هیلاری کلینتون رقیب انتخاباتی وقت خود پیروز میدان باشد، دشوار می‌دانند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان وضعیت دونالد ترامپ در  ایالت های میشیگان، آریزونا و ویسکانسین که روز گذشته به آنها سفر کرده بود را نسبت به انتخابات ۲۰۱۶ میلادی متفاوت دانست.

کرونا تاثیرگذار بر ایالت های حساس

تحلیلگر این شبکه خبری گزارش داد: بیماری کووید-۱۹ یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در ایالت های حساس در این دوره از انتخابات است، دو ایالت آریزونا و ویسکانسین روز گذشته بالاترین میزان ابتلا به این بیماری را ثبت کردند که تاکنون این شمار سابقه نداشته است، بنابراین  ترامپ نمی تواند به پیروزی در این دو ایالت امیدچندانی داشته باشد.

این رسانه خبری آمریکایی افزود: بنابر تازه ترین نظرسنجی ها ترامپ در زمینه مقابله با ویروس کرونا وضعیت نابسامانی دارد، در ایالت میشیگان بیش از نیمی از رای دهندگان این ایالت یعنی ۵۵ درصد وی را در مقابله با کووید-۱۹ ناکارآمد دانسته و رای دهندگان ایالت ویسکانسین نیز نزدیک به ۶۰ درصد ترامپ را فردی ناشایست در مقابله با این ویروس می دانند، بنابراین ویورس کرونا در روزهای واپیسن انتخابات ریاست جمهوری عامل مهمی در آرای رای دهندگان آمریکایی داشته است.

ثبت ۱۰۰هزار مبتلا به ویروس کرونا در یک روز

شبکه خبری سی ان ان در ادامه گزارش نوشت: درحالی به واپسین روزهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نزدیک می شویم و دونامزد ریاست جمهوری روز گذشته به ایالت های حساس سفر کردند که در روز جمعه (۹ آبان ماه)  ۱۰۰هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند که این بی سابقه ترین آمار مبتلایان به این بیماری در آمریکا است.

تحلیل  های تازه از الکترال کالج چه می گوید؟

تارنمای اطلاع رسانی «ریل کلیر پالتیکس» ضمن به روز رسانی آخرین وضعیت نظرسنجی های انتخاباتی همزمان به تحلیل آرا در ایالت های مهم و کلیدی آمریکا پرداخته است.

این تارنمای خبری آمریکایی بنابر ایالت های جمهوریخواه و دموکرات تا پیش از اعلام نتایج نهایی به پیش بینی وضعیت دو نامزد ریاست جمهوری پرداخت.

بنابر داده های «ریل کلیر پالتیکس» بایدن در ایالت های که بطور «قطع»، «به نظر» و «تاحدودی» دموکرات هستند، بایدن را بنابر آرا الکترال  (هیات گزینشگران)  این ایالت ها با ۲۱۶ آرا الکترال پیشتاز می داند.

از سوی دیگر دونالد ترامپ نیز در ایالت هایی که که بطور «قطع»، «به نظر» و «تاحدودی» جمهوریخواه هستند، می تواند ۱۲۵ آرای الکترال را به خود اختصاص دهد.

تحلیل های ریل کلیر پالتیکس نشان می دهد که جو بایدن در ایالت های کالیفرنیا، دلاور، ورمونت، مریلند، هاوایی، ماساچوست، نیویورک و واشنگتن دی. سی بطور قطع قادر است تا آرای الکترال آنها را تصاحب کند.

ایالت های حساس بلاتکلیفی ۱۹۷ رای الکترال

دراین میان ایالت های فلوریدا، جورجیا، نوادا، تگزاس، آریزونا، پنسیلوانیا، اوهایو، آیوا، کارولینای شمالی، ویسکانسین، مینیاپولیس و مین از جمله ایالت هایی هستند که رای دهندگان آن نسبت به دو نامزد ریاست جمهوری همچنان مردد مانده که این ایالت ها بنابر تحلیل های ریل کلیر پالتیکس مجموع دارنده ۱۹۷ الکترال کالج می باشند.

اهمیت آرا الکترال ایالت فلوریدا برای رسیدن به حدنصاب ۲۷۰ 

سی ان ان روز گذشته  در تحلیلی از وضعیت آرا الکترال نوشت که بدون ۲۹ رای الکترال ایالت فلوریدا ترامپ حتی بر فرض پیروزی در ایالت های دموکرات، بازهم قادر به جمع آوری حدنصاب ۲۷۰ الکترال نخواهد بود و راه بسیار دشواری برای پیروزی خواهد داشت.

وضعیت انتخاباتی آمریکا

بنابر قوانین موجود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نامزد پیروز در واقع با رای مستقیم مردم یا به عبارتی «آرا مردمی» انتخاب نمی شود، بلکه با پیروزی در هر ایالت که با رای مردم تعیین می شود، هر نامزد تعداد آرا الکترال تعیین شده برای آن ایالت را تصاحب می کند.

نامزد پیروز درانتخابات ریاست جمهوری باید از مجموع ۵۳۸ آرا الکترال  بتواند حدنصاب ۲۷۰ رای را به دست آورد، دراین میان ایالت های کالیفرنیا، تگزاس و فلوریدا به ترتیب با ۵۵، ۳۸ و ۲۹ بالاترین آرای الکترال را نسبت به سایر ایالت های آمریکا دارا هستند.

شمار آرای پیش از موعد که به صندوق‌ها ریخته شده است تا ساعت ۱۰ و نیم شامگاه جمعه از مرز ۸۷ میلیون گذشت.  

۳۰ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۲۸۵ رای به صورت حضوری و ۵۶ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۸۱۹ رای هم به صورت پستی بوده است و بنا به اعلام تارنمای پروژه انتخابات آمریکا، هنوز ۳۴ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۵۰۵ برگه رای بازگردانده نشده است.

رای‌گیری پیش از موعد، متناسب با ایالت‌های مختلف از ۴۶ روز پیش آغاز شده و تا یک روز پیش از ۱۳ آبان ادامه خواهد داشت.

شامگاه سه‌شنبه هم با توجه به اختلاف ساعت بین ایالت‌ها، رای‌گیری به پایان خواهد رسید و باید منتظر اعلام شمارش آرا بود.

در ایالت‌هایی که ثبت‌نام رای‌دهندگان براساس حزب مورد علاقه آنها انجام شده است، تاکنون ۱۹ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۲۱۱ دموکرات، ۱۲ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۱۲۵ جمهوریخواه و ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار و ۱۲۴ نفر هم کسانی هستند که وابستگی حزبی خود را مشخص نکرده‌اند.

**۱۳۰۲**

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha