۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۶:۲۴
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84095574
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

گزارش گاردین از اهانت مکرون و خشم مسلمانان

۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۶:۲۴
کد خبر: 84095574
گزارش گاردین از اهانت مکرون و خشم مسلمانان

تهران-ایرنا- روزنامه انگلیسی گاردین نوشت که افزایش خشم مسلمانان از اهانت امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه گسترش تنش در سراسر اروپا را به دنبال دارد.

به گزارش ایرنا روزنامه گاردین در گزارش امروز یکشنبه خود آورده است: مکرون، فرانسه و اروپا را گرفتار دوره جدیدی از برخورد با جهان اسلام قرار داده است که همه این اتفاقات به نام آزادی انجام شده است. موج جدید حملات تروریستی مرگبار در هفته گذشته نشان می دهد که رئیس جمهوری فرانسه احتمالا روندی را آغاز کرده که قادر به پایان دادن آن نیست.

سخنرانی مکرون در دوم نوامبر و وعده او برای مبارزه با اسلام گرایی رادیکال و ریشه کنی و حفظ ارزش های سکولار به هر قیمتی، بحران اخیر را تحت الشعاع قرار داده است. این اظهارات اهداف تبلیغاتی در داخل را تا قبل از انتخابات ۲۰۲۲میلادی هدف قرار می دهد.

رهبران مذهبی سیاسی از بنگلادش تا اردن_ و معترضان ضد فرانسه علنا مکرون را به اقدامات شیطانی متهم کرده اند. مکرون با این اظهارات همزمان با برانگیختن خشم مسلمانان جان تازه ای به تروریست ها داد.

فرانسه که با همه گیری کرونا دست و پنجه نرم می کند اکنون در شرایطی است که سطح هشدار تروریستی در این کشور به بالاترین سطح رسیده و مدارس و کلیساها تحت کنترل نیروهای مسلح است. مکرون و دیگر رهبران اروپایی اکنون با یک اسلام ستیزی قوی  و واکنش علیه مسلمانان مواجه است که می تواند به خونریزی و خشونت دامن بزند.

این انفجار ناگهانی خشونت و مجازات می تواند به همه آسیب برساند. همه دولت های اروپایی با خطر کشیده شدن به درون این تعمیق قطبی گرایی مواجه هستند که تبعات آشکاری برای صلح، امنیت و انسجام اجتماعی دارد.

منتقدان مکرون می گویند این اظهارات تعجیل رئیس جمهوری فرانسه را برای کنترل رهبری اروپا نشان می دهد. مکرون می خواهد اتحادیه اروپا را به یک اتحادیه ای مستقل و قوی تر تبدیل کند که در مقابل آمریکا، چین و اسلام می ایستد اما هزینه این دیدگاه «نئوگلیستی اروپایی» او در حال افزایش است. نوع  معاصرِ ناسیونالیسم فرانسوی نئوگلیسم نامیده می شود که پس از «شارل دوگل» به این نام خوانده شده است.

نظرسنجی سال گذشته موسسه پیو نشان داد که اکثریت قوی مردم انگلیس، فرانسه، هلند، آلمان و سوئد نظرات مثبتی نسبت به مسلمانان در کشورشان دارند. در ایتالیا و کشورهای جنوب و شرق اروپا این منفی گرایی بیشتر است. به رغم این احزاب پوپولیست راست افراطی همچنان درباره مساله هویت و مهاجرت به ویژه دربین افراد کمتر تحصیل کرده و مسن ترس و نگرانی ایجاد می کنند و با وجود افزایش موارد اسلام ستیزی، تنش های به طور کلی در مقایسه با پنج سال پیش افزایش یافته است.

گاردین نتیجه گرفت: روشن است که روابط بین مسلمانان و غیر مسلمانان در اروپا همچنان شکننده است و خطری که در این زمینه وجود دارد مشهود است. آیا خشمی که درباره اظهارات مکرون وجود دارد، تصوری که درباره در خطر بودن اسلام است و وحشتی که متعاقب آن حاصل می شود، اروپا را به رویارویی جدیدی در یک مارپیچ نزولی سوق خواهد داد. بیایید امیدوار باشیم چنین اتفاقی رخ ندهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha