پرهیز از تفرقه و همراهی با پیامبر؛ سیاست‌های اصلی تحقق وحدت اسلامی 

تهران- ایرنا- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: پرهیز از تفرقه همچنین همراهی با سیره پیامبر اسلام(ص) که مبارزه با کافران و رحمت داشتن نسبت به مسلمانان است به ‌عنوان سیاست‌های اصلی مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری ظهر امروز در وبینار منطقه‌ای افغانستان با موضوع فرصت‌های پیشرو جهان اسلام برای وحدت اسلامی در شرایط بیماری جهان گیر، با بیان اینکه برای رسیدن به وحدت اسلامی پنج محور اصلی را در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دنبال کرده‌ایم، اظهار کرد: پرهیز از جنگ و تفرقه نخستین محوری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همانطور که قرآن تاکید دارد همراهی با پیامبر اسلام (ص) با مبارزه با کفار و داشتن رحمت نسبت به مسلمانان محقق می‌شود و رسیدن به وحدت اسلامی نیز با همراهی با پیامبر شدنی خواهد بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مقابله با دشمنان مشترک جهان اسلام را مورد تاکید قرار داد و گفت: اکنون بخش کوچکی از بشریت ثروت‌‍ های بزرگی از جهان را به خود اختصاص داده‌اند که روز به روز درحال افزایش ثروت‌های خود هستند و این ثروتمندان اجازه نمی‌دهند جهان اسلام که حامی مستضعفان است اهداف خود را تحقق بخشد.
وی درگیری‌های فعلی منطقه را نتیجه تلاش دشمنان برای تصاحب ثروت‌های کشورهای منطقه به ویژه حاشیه خلیج فارس دانست و گفت: مستکبران همچنان همانند گذشته به دنبال غارت دارایی‌های مسلمانان هستند و در این مسیر نیز از هیچ جنایتی دست نمی‌کشند و همانطور که تاکنون خون‌های بسیاری را جاری کرده‌اند همچنان حاضرند خون هزاران هزار نفر دیگر را هم جاری کنند.

ترویج روحیه مقاومت از دیگر ویژگی‌های مردم همراه با رسول خداست. دشمن با ابزارهای نرم به دنبال ضربه زدن به اسلام است و در این مسیر اسلام هراسی را نیز دنبال می‌کند به همین منظور کاریکاتوری را طراحی و فردی که در ظاهر مسلمان است را قاتل یک شخص فرانسوی معرفی می‌کند تا چهره اسلام را مخدوش کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی کمک به مستضعفان جهان را از دیگر نمونه‌های پیروی از پیامبر اسلام(ص) دانست و گفت: اگر مستضعفان جهان در کنار یکدیگر قرار گیرند هیچ قدرت مادی نمی‌تواند با آن‌ها مقابله کند.
وی با تاکید بر اینکه اهل بیت(ع) پیامبر مورد وفاق همه امت‌ها هستند، تصریح کرد: محبت نسبت به آن‌ها موجب نزدیکی مسلمانان به یکدیگر می‌شود.

وحدت سیاسی انتخاب مورد نیاز سیاسیون کشورهای اسلامی است
استاد دانشکده شرعیات دانشگاه هرات از وحدت امت اسلامی در کلمه، کتاب، دین و خدا یاد کرد و گفت: نیاز اصلی کشورهای اسلامی وحدت سیاسی است که برای رسیدن به این وحدت نیازمند تصمیم جدی سیاسیون کشورهای اسلامی هستیم.
پروفسور عبدالمجید صمیم در وبینار منطقه‌ای افغانستان با موضوع فرصت‌های پیشرو جهان اسلام برای وحدت اسلامی در شرایط بیماری جهان گیر، طی سخنانی اظهار کرد: وحدت و یکپارچگی امت اسلام وظیفه‌ای بر دوش مسلمانان است که قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص) نسبت به انجام این وظیفه به همه مسلمانان تاکید کرده‌اند.

امت اسلامی از وحدت کلمه، کتاب، دین و خدا برخوردار هستند و به برکت این عناصر معنوی می‌توانند اتحاد و وحدت مطلوبی را رقم بزنند.

استاد دانشکده شرعیات دانشگاه هرات وحدت سیاسی را انتخاب مورد نیاز سیاسیون کشورهای اسلامی دانست و تصریح کرد: ما از هر قوم و نژادی باید به ریسمان الهی چنگ زده و تفرقه را دامن نزنیم چراکه در صورت تفرقه، شکست خورده و شکوه اسلام نیز از بین می‌رود به همین علت وظیفه ما است که در راستای وحدت سیاسی کوشا باشیم و تلاش کنیم.
صمیم ادامه داد: مبارزه مسلمانان با ویروس کرونا تمثیل مناسبی از وحدت مسلمانان کشورهای مختلف اسلامی است که نشان داد مسلمانان اگر دست به دست یکدیگر دهند می‌توانند بزرگ‌ترین مشکلات را نیز رفع کنند.
فعال دینی تقریبی جمهوری اسلامی افغانستان تصریح کرد: پیام بنده به همه مسلمانان این است که اکنون فرصتی برای ارتقای وحدت جوامع اسلامی فراهم شده است و ما باید از این فرصت استفاده کرده و با وحدت سیاسی امت اسلام به دنبال مقابله با دشمن در عرصه‌های مختلف باشیم.

وظیفه مؤمنان در هنگام بلا کمک به نیازمندان است
رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه مزار شریف وظیفه مؤمنان در هنگام بلا را صبر و بردباری دانست و تصریح کرد: مؤمنان باید با دعا و مناجات رفع گرفتاری‌ها و بلا را از خداوند بخواهند و به سمت کمک به نیازمندان و مریضان بشتابند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ‌علی احمد حلیمی مدیر حوزه‌ علمیه ثقلین مزار شریف ظهر امروز در وبینار منطقه‌ای افغانستان که با موضوع "فرصت‌های پیشرو جهان اسلام برای وحدت اسلامی در شرایط بیماری جهان گیر" دنبال شد، با بیان اینکه بلا و گرفتاری برای کافران عذاب و برای مؤمنان امتحان و آزمون الهی برای رشد و استعدادهاست، اظهار کرد: بلا و گرفتاری برای انبیای الهی درجه و ارتقای مرتبه است و همچنین برای مقربان درگاه الهی کرامت و تکریم است چراکه شخصیت این بزرگواران بزرگ‌تر و تقرب آن‌ها نزد بارگاه الهی بیشتر می‌شود.
وی وظیفه مؤمنان در هنگام بلا را صبر و بردباری دانست و تصریح کرد: مؤمنان باید با دعا و مناجات رفع گرفتاری‌ها و بلا را از خداوند بخواهند و به سمت کمک به نیازمندان و مریضان بشتابند.
مدیر حوزه‌ علمیه ثقلین مزار شریف خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی و اطبا معتبری که برای درمان مریضی فعالیت دارند باید بیشتر تلاش و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند.
 ‌علی احمد حلیمی با تاکید بر اینکه وحدت اسلامی یک ضرورت فکری و عقلی غیرقابل انکار است، تصریح کرد: دستور قرآن کریم به صراحت رسیدن به وحدت و چنگ زدن به ریسمان الهی است و این کتاب الهی مؤمنان را از تفرقه و پراکندگی منع می‌کند.
مدیر حوزه علمیه ثقلین مزار شریف با بیان اینکه قرآن دوستی مسلمانان با کافران را نهی کرده است، عنوان کرد: عزت اصلی برای خداوند، رسول ایشان و پیروان ایشان است و ما نباید با رابطه با دشمنان خدا به دنبال عزت و پیشرفت باشیم.

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پنجشنبه مصادف با ۱۲ ربیع الاول به صورت مجازی آغاز به کار کرد و قرار است طی پنج روز تا دوشنبه بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و  همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت وبیناری پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha