استاندار فارس از همه همه دستگاههای اجرایی استان فارس خواست است تا به کمک بخش بهداشت و درمان استان بیایند و گفته است که در صورت درخواست دانشگاه علوم پزشکی شیراز این اراده وجود دارد که تعدادی از نیروهای دستگاه های اجرایی را در خدمت آن مجموعه قرار دهیم.
کرونا قطار شهری و اتوبوس های شهری را در شیراز از حرکت ایستاند ، محدودیت های صنفی و ارائه خدمات در برخی از مشاغل اعمال شده ، شهروندان به رعایت شیوه نامه های بهداشتی و استفاده از ماسک تصویه شده اند اما همچنان شاهد روزهای سرخ و سیاه در شیراز و شهرهای آلوده به کرونا درفارس هستیم.
بر اساس آمارهای موجود ، تا کنون بیش از ۴۰۱ هزار مورد بازرسی از مشاغل در سطح استان فارس صورت گرفته که رقم قابل توجهی است و برای بیش از ۱۰ هزار و ۴۳۸ واحد صنفی اخطار صادر شده است و کار بیش از ۶ هزار و ۶۶ مورد نیزبه تعطیلی کشیده است .
در عین حال بیخیالی،سهلانگاری و بی پروایی برخی از مردم در مورد بیماری کرونا و رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی، روزهای بسیار سخت تری را در مبارزه با کرونا برای همشهریان و حوزه سلامت استان فارس رقم خواهد زد.
ستاد مدیریت دانشگاهی بیماری کرونا در استان فارس در نشست روز یکشنبه از انجام بیش از ۴هزار نمونه گیری و پاسخگویی به بیش از ۲ هزار مراجعه به مراکز سرپایی در روز گذشته خبر داد که روزی پر کار برای کارکنان سلامت این استان رقم زده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در یکصد و نود و پنجمین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه با اشاره به تلاش بی وقفه مجموعه سلامت استان برای مقابله با موج جدید کروناویروس، از افزایش قابل توجه حجم خدمت رسانی در طی روزهای اخیر خبر داد.
مهرزاد لطفی با بیان اینکه استان فارس تلاش ویژه ای در افزایش موارد نمونه گیری و شناسایی بیماران داشته است، گفت: طی روز گذشته تاکنون، چهار هزار و ۲۹۶ مورد نمونه گیری در آزمایشگاه های تشخیصی مولکولی کروناویروس انجام شده است.
لطفی با اعلام افزایش آمار جانباختگان، افراد مبتلا، موارد مشکوک و بستری ناشی از بیماری کووید۱۹ در استان، این را یک هشدار خواند که بیمارستان ها، تجهیزات و منابع مجموعه سلامت را با بحران مواجه ساخته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن دریافت گزارش نمونه گیری ها طی روز گذشته تاکنون؛ به بررسی آمار مبتلایان، موارد مرگ و میر، افراد بستری و بهبودیافته، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی و مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا و همچنین عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کروناویروس و چالش های موجود ناشی از بحران کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان های استان پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت مراکز منتخب درمان سرپایی کرونا برای مدیریت بیماری کووید ۱۹ در استان و جلوگیری از ازدحام و شلوغی در بیمارستان ها، از ارایه خدمت به دو هزار و ۲۰۳ مراجعه کننده به این مراکز در استان، طی روز گذشته خبر داد.
رییس دانشگاه وضعیت کنونی کرونا را بُحرانی خواند و ضمن تاکید بر ضرورت مشارکت بین بخشی و افزایش توجه عمومی نسبت به رعایت اصول بهداشتی، برنامه ریزی برای بسیج کادر درمان و افزایش خدمت به بیماران کرونا را در دستور کار این ستاد قرار داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز همچنین در نشست مشترکی با حضور معاون درمان دانشگاه و روسای بیمارستان های مرجع شیراز، بر ضرورت افزایش ظرفیت تخت های بستری بیماران کووید ۱۹ تاکید کرد.
لطفی در نشستی که امروز، یازدهم آبان برگزار شد، وضعیت کنونی استان را از نظر میزان ابتلا و بیماران نیازمند بستری بحرانی خواند.
او با اشاره به مصوبه نشست روز گذشته ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس و تعطیلی جراحی های معمولی و غیر اورژانسی ، اظهار کرد: با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به کرونا ویروس و بستری بیماران مبتلا در بیمارستان ها برای دریافت خدمات بهینه و با کیفیت، تمامی اعمال جراحی الکتیو تعطیل شده و برخی از بخش های بیمارستان ها لازم است به پذیرش بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص یابد.
لطفی یادآور شد: با توجه به فراهم سازی زیرساخت ها در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه، پذیرش بیماران مبتلا به کروناویروس افزایش می یابد و امید است بتوانیم تمامی بیماران نیازمند بستری را پوشش دهیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم اظهار کرد: هم اکنون از مجموع هزار و ۴۴۸ بیمار بستری مشکوک و دارای علامت ابتلا به کرونا، ۱۹۱ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری بوده و شرایط آن ها وخیم گزارش شده است.
علی اکبری در ادامه با آرزوی سلامتی برای تمامی مبتلایان، از بهبودی ۷۷ هزار و ۹۷۷ مبتلا به کروناویروس در فارس خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
دکتر اکبری با اعلام اینکه در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۳۳۰ بیمار نیازمند بستری در بخش های کووید۱۹ در بیمارستان های استان پذیرش شده اند، در حالی که ۱۱۹ بیمار ترخیص شده اند، هشدار داد: ظرفیت بیمارستان ها در شرایط کنونی بسیار محدود بوده و برای پذیرش بیماران جدید با مشکل مواجه هستیم.
معاون درمان دانشگاه بحران کنونی کروناویروس را معضلی جدی خواند و از مردم خواست تا ضمن استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات، شست و شو و ضدعفونی کردن مرتب دست ها و رعایت فاصله فیزیکی را نیز جدی بگیرند تا با همکاری مجموعه سلامت، این بحران مهار شود.
از دیروز تا امروز ۱۱ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۷۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدندو مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۲۰ هزار و ۴۹۱ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۵ هزار و ۲۹۸ نفر رسیده است.