به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این دستاورد به همت متخصصان داخلی و بدون حضور خارجیها پس از سالها راکد ماندن دستگاهها و تجهیزات، در یکی از شرکتهای بزرگ تولید شیرینی و شکلات کشور به بهرهبرداری رسید.
پیش از این دو شرکت داخلی، خط تولید استحصال دانه کاکائو راه اندازی کرده بودند که با همکاری شرکت های خارجی بوده است.
این خط تولید که به گفته متخصصان فقط ۲۰ دستگاه از آن در سراسر جهان وجود دارد ۱۴ سال پیش توسط شرکت صنعتی "پارس مینو" با سرمایه گزاری یک میلیون و ۷۰۰ هزار یورویی خریداری شده بود، اما پس از آن به دلیل تحریمهای ظالمانه، کارشناسان خارجی حاضر به حضور در شرکت و راه اندازی خط تولید نشدند و پروژه مسکوت ماند.
در نهایت اما به همت متخصصان داخلی و با تلاش شبانه روزی یک تیم ۳۵ نفری و بدون حضور خارجی ها، تجهیزات مربوطه شامل قسمت های دانه پاک کن، آی. آر (که وظیفه جدا کردن پوست از مغزی را برعهده دارد)، پوست گیر، آلکالایز، روستر و کولر، نصب و در مرحله نخست با ۴۰ درصد ظرفیت راه اندازی شد.
راه اندازی این خط تولید، بخشی از نیاز ۸۰ میلیون دلاری کشور به کاکائو و فرآورده های آن را تأمین خواهد کرد
به گفته "وحید هوشنگ نژاد" مدیرعامل شرکت صنعتی یاد شده، راه اندازی این خط تولید با ظرفیت ۴۰ درصد، منجر به تولید سالیانه ۷۵۰ تن کره کاکائو و ۸۳۲ کیلو گرم پودر کاکائو خواهد شد که ۴۰ درصد آن در همین مجموعه مصرف شده و ۶۰ درصد باقی مانده به سایر شرکت ها فروخته خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: با احتساب قیمت هشت یورویی هر کیلوگرم کره و ۲.۳۷ یورویی هر کیلوگرم پودر کاکائو، راه اندازی این مجموعه صرفه جویی ارزی دو میلیون و ۲۳۵ هزار یورویی (حدود ۸۰ میلیارد تومان با قیمت فعلی ارز) برای کشور به همراه خواهد داشت، علاوه بر آن ۳۲۰ هزار یورو صرفهجویی ارزی بابت به کار نگرفتن نیروهای خارجی در راه اندازی این خط تولید انجام شد.
هوشنگ نژاد تاکید کرد: راهاندازی ۱۰۰ درصدی این خط تولید، نیازمند یک میلیون یورو سرمایهگذاری جدید خواهد بود، اما در بخشی از اجرای این طرح از توان و ظرفیت سایر شرکتهای صنعتی داخلی و ماشینآلات آنها بهره برداری خواهد شد که صرفه جویی بیشتر را به دنبال خواهد داشت.
در این مراسم "محمدحسین عزیزی" مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم تحریمها نعمتی برای صنایع کشور بوده است.
وی به بازدید هفته گذشته خود از یکی از کارخانجات تولید نمک در استان سمنان اشاره کرد که توانسته بودند خط تولید تبلور را با استفاده از توان و تخصص متخصصان داخلی ساخته و راهاندازی کنند، در حالی که پیش از این از کشور آلمان وارد میشد.
نظر شما