آموزش و پرورش برای گرامیداشت این روز برنامه هایی درنظرگرفته است؛ از تهیه بیانیه تشکلهای دانشآموزی که قرار است در فضای مجازی به صورت وسیع پخش شود تا تولیدات دانشآموزان همچون سرودها و نماهنگهای تولیدی دانشآموزی به مناسب روزی که به نام خودشان نامگذاری شده است.
سردار عباس مطهری مسوول سازمان بسیج فرهنگیان کشور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: امسال ۱۳ آبان مصادف با هفته وحدت، میلاد پیامبر (ص) است که با هتاکی اسلام ستیران به ساحت مبارک ایشان همزمان شد.
وی افزود: دانشآموزان در دوران پیروزی انقلاب و همچنین دفاع مقدس از معلمان تاثیر پذیرفتند و در جامعه نقشهای قابل توجه و ماندگاری ایفا کردند.
دانشآموزان با آگاهی وارد میدان شوند
وی تاکید کرد: معلمان دانش آموزان را در امور مختلف توجیه می کنند و بی شک دانش آموزان هم با آگاهی بدست آورده برای گرامیداشت یاد شهدای دانش آموز قویتر وارد میدان میشوند.
مسوول سازمان بسیج فرهنگیان کشور ادامه داد: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان حضور پرشور دانشآموزان در فضای حقیقی وجود ندارد، از این رو برنامههای ۱۳ آبان در فضای مجازی برگزار میشود. تجربه برگزاری مراسم محرم و اربعین نشان داد که اگر از ظرفیت فضای مجازی به درستی استفاده شود، میتوان تاثیر بیشتری بر افکار عمومی گذاشت.
سردار مطهری با بیان اینکه معلمان باید به ترغیب دانشآموزان برای بزرگداشت ۱۳ آبان بپردازند، گفت: در حال حاضر با چالش و تهدید کرونا روبه رو هستیم، بنابراین نباید حالتی منفعلانه داشت، بلکه باید با کمک دانشآموزان و افراد متخصص در سواد رسانهای این چالش را به فرصت تبدیل کرد.
لازم است معلمان برای مشارکت فعال دانشآموزان در مراسمی که به همین منظور در فضای مجازی طراحی شده است و پرداختن به این موضوعات آنان را ترغیب کنند.
وی افزود: معلمان با آگاهی بخشی به دانشآموزان و طراحی موضوعات جزئی در نوجوانان شور و اشتیاق ایجاد کنند و آنها را برای مشارکت در این مناسبت بکار گیرند. معلمان در میان اقشار مرجع در جامعه رتبه برتر را دارند و در رویدادهای دورههای مختلف انقلاب نقش تاثیرگذار خود را نمایان کردهاند.
وی گفت: اگر ۳۶ هزار دانشآموز شهید داریم، بیش از ۴ هزار معلم نیز جان خود را در راه این انقلاب فدا کردند. به همین دلیل می توان گفت که معلمان زمینه رفتن دانشآموزان به جبهه را فراهم کردند. بطور مثال اگر معلمان نسبت به دفاع مقدس موضع منفی داشتند، صدها هزار دانشآموز در جبهه ها به مبارزه نمیپرداختند.
به گزارش ایرنا، ۳۶ هزار دانشآموز در جریان جنگ تحمیلی شهید شدند که از این تعداد سه هزار و ۹۰۰ دانشآموز شهید در گلزار شهدای بهشت زهرا (س) تهران آرمیده اند.
مسوول سازمان بسیج فرهنگیان کشور ادامه داد: معلمان در مناسبتهای مختلف از جمله ۱۳ آبان ماه و مشارکت دانشآموزان در بسیاری از برنامههای معنوی مانند پیاده روی اربعین تاثیرگذار بودهاند، در این روزها معلمان می توانند با بیان آنچه در تاریخ کشور در دورههای پیش و پس از پیروزی انقلاب و اهداف انقلاب را برای دانشآموزان خود بازگو کنند.
سردار مطهری خاطرنشان کرد: معلمان باید برای دانش آموزان بازگو کنند که چه چالشهایی از ابتدای انقلاب تا کنون برای کشور توسط سایر کشورهای جهان ایجاد شده و ایران توانسته با وجود این چالشها چه دستاوردهای مهمی بدست آورد.
عدهای از دانشآموزان صبح روز ۱۳ آبان ماه سال ۱۳۵۷، در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، برای شرکت در تجمع اعتراضی به دانشگاه تهران رفتند اما در تیراندازی از سوای ماموران مسلح بسیاری از این دانش آموزان نیز به شهادت رسیدند.
به گزارش ایرنا، روز ۱۳ آبان به یاد شهادت جمعی از دانشآموان معترض به حکومت پهلوی در تقویم رسمی جمهوری اسلامی به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
دانش آموزان همه ساله در سراسر کشور با برپایی راهپیمایی و در تهران با حضور مقابل ساختمان سفارت سابق آمریکا نسبت به عملکرد ظالمانه این کشور و گرامی داشت دانش آموزان شهید اعتراض می کنند.
نظر شما