سعید کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته کشاورزان پیشرو این شهرستان در روستاهای "یوسفکند"، "عیسیکند"، "خورخوره" و "تنگیبالکی" بخش مرکزی این شهرستان برای نخستین بار در سه هکتار از مزارع خود زعفران کشت کرده بودند که هماکنون به بار نشسته است.
وی اضافه کرد: آبان، ماه گلدهی مزارع زعفران است و با توجه به بار نشستن این مزارع، کشاورزان در حال برداشت و فرآوری آن هستند که تا پایان فصل برداشت نمیتوان در خصوص میزان تولید زعفران در این شهرستان آماری ارایه داد.
مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: این کشاورزان پیشرو با راهنمایی کارشناسان جهادکشاورزی، پیاز زعفران را از استانهای شرقی کشور تهیه کرده و در زمین زراعی خود بر اساس اصول و رعایت استانداردهای لازم در این زمینه کشت کردند.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه نیاز آبی کم زعفران و مشکل آب در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، کشاورزان برای کشت این محصول در این منطقه تمایل بیشتری پیدا کنند زیرا در صورتی که سطح مزارع زعفران در منطقه گسترش پیدا کرد، به دنبال آن صنایع پایین دستی آن نیز ایجاد خواهد شد.
کریمی گفت: زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد میشود، علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، میتواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به این منطقه باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی را به منابع آبی کاهش دهد.
وی اظهار داشت: نیاز آبی کم (حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار متر مکعب در هکتار) و تامین نیاز آبی آن با نزولات جوی، تداخل نداشتن نیاز آبی با سایر محصولات کشاورزی مرسوم در منطقه، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم (در زمان برداشت) و اقتصادی بودن آن از جمله مواردی است که میتوان این محصول را جایگزین دیگر محصولهای کشاوری پرآببر کرد.
زعفران جزو گیاهان چندساله است که با استفاده پیاز گیاه رشد میکند و به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنایع غذایی، شیرینیپزی، داروسازی و دیگر صنایع به مصرف میرسد.
به گفته کارشناسان زراعت، مناطق کوهستانی غرب کشور یکی از خواستگاههای قدیمی زعفران در کشور است و حتی گونههای وحشی از زعفران در مناطق مختلف استانهای غربی رویش پیدا میکند.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد زراعی و باغی است.
نظر شما