علیرضا امری کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مسابقه ۳۵ اثر دریافت شد که پس از پایان مراحل داوری، آقای امین ابراهیمی موفق به کسب مقام نخست شد.
وی افزود: خانمها عایشه ملوان خواه و نائله جمالی نیز به ترتیب عناوین دوم و سوم این مسابقه را کسب کردند.
مدیر ژئوپارک قشم تصریح کرد: پخت و تهیه غذاها و دسرهای ویژه جزیره، غذاهای مورد استفاده در آیینها و مراسم بومی محلی ساکنان و به کارگیری ابتکار و هنر در پخت شاخصهای داوری آثار رسیده به این مسابقه بودند.
وی افزود: این مسابقه با هدف معرفی ویژگیهای فرهنگی جامعه محلی و تنوع غذایی این جزیره به عنوان یکی از جاذبه های مهم گردشگری برگزار شد.
کاظمی ادامه داد: همچنین حفظ و احیای تنوع غذایی قشم به عنوان میراث ناملموس جزیره و یکی از مسائل موثر در جذب گردشگر از دیگر اهداف این مسابقه است.
ژئوپارک یا پردیس زمینشناسی(پارک زمینشناسی) منطقهای است شامل مجموعهای از پدیدههای زمینشناختی، آثار تاریخی، بومشناسی، باستانشناسی و میراث فرهنگی و طبیعی که با مدیریتی دقیق و دایمی حفظ و نگهداری شود.ژئوپارک باید قلمروی مشخص داشته باشدو در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش مؤثری ایفا نماید.
قلمرو ژئوپارک قشم ۲ هزار و ۶۰ کیلومتر مربع شامل جزیره های قشم و هنگام و ۵۰۰ متر مرز حاشیه دریایی این جزایر و خلیج دیرستان است.
این ژئوپارک دارای ۲۷ سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، دره ستاره ها، دره تندیس ها، دره شور و غار نمکدان است و مجاورت آن با جنگل های حرا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین المللی، ذخیرگاه زیست کره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابیت های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.
ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.
نظر شما