مرتضی کرمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:بیش از ۳۴درصد از درآمد بخش کشاورزی این استان نیز در بخش دام، طیور، شیلات آبزیان و عسل بدست میآید.
وی از افزایش ۹ برابری تولید گوشت قرمز این استان در چهار دهه اخیر خبر داد و افزود:تولید شیر خام این استان با ظرفیت سالانه ۲۳۸ هزار تن نیز نسبت به مدت یاد شده ۱۵ برابر افزایش یافته است.
به گفته وی، این استان هماینک ۲۹ هزار تن گوشت مرغ تولید میکند که این رقم نسبت به ابتدای انقلاب اسلامی ۳۱ برابر افزایش و تولید عسل در حال حاضر به ۲ هزار و ۹۰۰ تن رسیده است که این میزان نسبت به ۴۰ سال گذشته معادل ۲۰ برابر افزایش یافته است.
وی، از اجرای موفقیتآمیز طرح ترکیب ژنتیکی دام سبک از چند سال پیش در این استان خبر داد و گفت: طرح ترکیب ژنتیکی دام سبک از سه سال قبل به صورت آزمایشی اجرا شد، که اینک توان تولید اصلاح نژاد دامی فراهم است.
رییس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: طرح اصلاح نژاد دامی با استفاده از نژادهای پُر تولید و با هدف افزایش تولید گوشت با کیفیت و کاهش چربی در این استان انجام میشود.
به گفته وی،در طرح ترکیب ژنتیکی گوسفند نژاد «لری» و «بختیاری» با نژاد «رومانف» در این استان، میزان دوقلوزایی گوسفندان نیز افزایش مییابد.
وی افزود: افزایش بهرهوری دامها باعث اقتصادی شدن تولید و افزایش درآمد دامداران میشود که یکی از راههای افزایش بهرهوری، استفاده از روشهای نوین پرورش و اصلاح نژاد دام است.
کرمی افزود: افزایش ۱۵ درصدی تولید گوشت قرمز در راستای قانون افزایش بهرهوری در واحدهای تولیدی و حذف دامهای کمبازده سبک در مراتع از دیگر مزیتهای این طرح است.
به گزارش ایرنا،سالانه یک میلون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی شیلات و عسل با وجود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین عشایری، روستایی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری تولید میشود.
نظر شما