قاسم تقی زاده خامسی عصر پنجشنبه در حاشیه افتتاح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران در گفت وگو با ایرنا افزود: نیاز آبی در شهر بندرعباس حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال است که ۶۲ میلیون مترمکعب از محل سدهای میناب و شمیل و ۳۸ میلیون مترمکعب دیگر از محل آب شیرین کنها تامین خواهیم کرد.
وی بیان داشت: حتی بخشی از آب سد میناب نیز برای دوران پدافند آب در هرمزگان حفظ خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهارداشت: استان هرمزگان نخستین شهری خواهد بود که در واقع بیشتر نیاز آبی شان از آبهای سطحی استفاده خواهد کرد.
تقی زاده خامسی ادامه داد: در دورههای گذشته حدود هشت میلیون مترمکعب از آب دریا در هرمزگان استفاده میکردیم که این میزان تا پایان امسال به ۹۰ میلیون مترمکعب یعنی ۱۰ برابر خواهد رسید که ۱۵ میلیون مترمکعب از آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی و ۱۵ میلیون مترمکعب از آب شیرین کن قبلی استفاده میشود.
مرحله نخست اَبَر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از جمله هرمزگان و کرمان امروز پنجشنبه با دستور ویدیو کنفرانسی رییس جمهوری افتتاح شد.د
در مرحله نخست این طرح باعنوان ساقی کوثر ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به منطقه سیرجان استان کرمان در قالب طرح هرهفته الف- ب ایران وزارت نیرو صورت گرفته است.
مجموع هزینه شیرین سازی و خط انتقال آب تا سیرجان را ۱۶۳ هزار میلیارد ریال بوده و درمرحله نخست این طرح، آب از تاسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لولههای فولادی به قطر هزار و ۶۰۰ میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ میشود.
نظر شما