۱۵ آبان ۱۳۹۹، ۲۰:۰۹
کد خبر: 84100148
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مسیر پرفراز دولت انگلیس برای ۲ بحران برگزیت و کرونا

لندن- ایرنا- دولت انگلیس در اوج اختلافات سیاسی با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی اجرای برگزیت و تلاش برای کاهش پیامدهای سنگین اقتصادی ناشی از این بحران، با معضل دیگری به نام همه‌گیری ویروس کرونا روبروست که اوضاع مدیریت کشور را برای دولت محافظه‌کار بوریس جانسون دشوار کرده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، نخست وزیر انگلیس دیروز موفق شد تا لایحه اجرای محدودیت‌های جدید کرونایی را از سد پارلمان این کشور عبور دهد.  این محدودیت‌ها که تعطیلی تمام فروشگاه‌های غیر ضروری، مهمان‌خانه‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی را شامل می‌شود، از بامداد امروز اجرا و تا ۲ دسامبر (۲۲ آذر) ادامه خواهد داشت.

در حالی که جانسون اصرار دارد محدودیت‌های جدید در تاریخ مقرر پایان یابد اما احتمال تمدید آن تا سال آینده میلادی، نسبت به ادعای وی که پیش‌تر هرگونه بازگشت به قرنطینه سراسری را رد کرده بود، آن هم در شرایطی که آمار مبتلایان به کرونا به سرعت در حال افزایش است؛  می‌چربد.

دلیل آن را می‌توان در تصمیم امروز دولت برای تمدید طرح حمایت از افراد شاغل خانه‌نشین، مشاهده کرد. «ریشی سوناک» وزیر دارایی انگلیس ساعاتی پیش در مجلس عوام اعلام کرد که طرح حمایت از شاغل‌هایی که در مرخصی اجباری به سر می‌برند تا ماه مارس سال آینده (فروردین ۱۴۰۰) تمدید شده است.

بر اساس این طرح پرهزینه که از فروردین گذشته به اجرا گذاشته شد، دولت علاوه بر اعطای وام‌ اضطراری، تا سقف ۸۰ درصد یا حداکثر ۲ هزار و ۵۰۰ پوند از حقوق ماهانه افراد شاغل را پرداخت می‌کند.

سوناک عنوان کرد که دولت درباره تمدید بیشتر این طرح دی ماه آینده تصمیم گیری و بسته حمایت اقتصادی مقابله با کرونا را در بودجه اصلاح می‌کند. او با این حال روزهای دشواری را برای نیروی کار و شرکت‌های تجاری این کشور پیش‌بینی کرد و افزود که دولت قادر به حمایت از تمام خسارت‌های ناشی از این بحران نخواهد بود.

برخی احزاب سیاسی مخالف دولت معتقدند که این طرح باید دست کم تا خرداد سال آینده تمدید شود. اما باید این نکته هم در نظر داشت که دولت جانسون با بحران دیگری در خصوص خروج از اتحادیه اروپا روبروست که تاکنون بالغ بر ۹۰ میلیارد پوند به اقتصاد این کشور آسیب زده است. آن هم در حالی که هنوز هیچ دورنمایی در خصوص آینده همکاری‌های تجاری انگلیس و اتحادیه اروپا مشخص نیست و اگر تا ۱۰ هفته دیگر این توافق حاصل نشود، انگلیس ناگزیر به خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا خواهد بود که ضربه اقتصادی سنگین دیگری را متحمل خواهد شد.

از سوی دیگر، بحران کرونا طبق برآوردهای صورت گرفته ۲۰ درصد اقتصاد این کشور را کوچک‌تر کرده و منحنی رشد اقتصادی روند نزولی دارد. تحلیل گران بر این باورند که افزایش محدودیت‌های کرونایی روند ترمیم اقتصاد انگلیس را از بین برده و باعث خواهد شد تا قدرت اقتصادی این کشور در سه ماهه آخر امسال هشت درصد کوچک‌تر شود.   

بانک مرکزی انگلیس امروز اعلام کرد که با شروع دومین دور قرنطینه عمومی، ۱۵۰ میلیارد پوند به اقتصاد این کشور تزریق خواهد کرد.  

کمیته سیاست‌های پولی بانک مرکزی در آخرین گزارش خود در مورد چشم‌انداز اقتصاد بریتانیا هشدار داد که شاخص‌هایی حاکی از کاهش خرید مصرف‌کننده وجود دارد و طرح‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌ها «همچنان ضعیف» مانده و آمار بیکاری افزایش یافته است.   

کمیته مالی بانک مرکزی در واکنش به چشم‌انداز تیره و تار اقتصادی، به چاپ ۱۵۰ میلیارد پوند که قدرت خرید بانک را تا ۸۷۵ میلیارد پوند افزایش می‌دهد، رای مثبت داده است. این وجوهِ تازه صرف بازخرید دیون دولتی خواهد شد که نتیجه آن پایین نگاه ‌داشتن هزینه‌های مرتبط به وام است.

همان طور که انتظار می‌رفت، کمیته مالی بانک مرکزی نرخ بهره بانکی را در سطح ۰.۱ نگاه‌ داشته است که پایین ترین میزان در تاریخ ۳۲۶ ساله بانک مرکزی به‌شمار می‌رود.

همه‌گیری کرونا همراه با برگزیت به معنی آن است که چشم‌انداز اقتصاد انگلیس به گفته بانک مرکزی همچنان سخت نامطمئن خواهد بود.  

در چنین شرایط سختی، به نظر می‌رسد که مهلت حمایت از شاغلین خانه‌نشین تا فروردین آینده، تصویر واقعی‌تری را از بحران کرونا و مشکلاتی که دولت با آن دست و پنجه نرم می‌کند ارائه ‌کند.

بر اساس محدودیت‌هایی که دولت از امروز به اجرا گذاشته، از مردم خواسته شده تا در صورت امکان، به دور کاری اهتمام ورزیده و در خانه بمانند. همچنین وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای تمام سفرهای خارجی از این کشور را به جز در موارد خاص محدود کرده است.

بر اساس این بیانیه از امروز تا ۲۲ آذر ماه تمام سفرهای خارج از محل سکونت، شامل مسافرت‌های خارجی به جز موارد کاری و یا تحصیلی منع شده است. وزارت امور خارجه انگلیس با اشاره به اختلالات احتمالی در سفرهای خارجی تصریح کرده که مسافران باید برای هرگونه احتمالی برنامه‌ریزی قبلی داشته باشند.

در همین حال، گزارش‌ها حاکیست که موجی از گردشگران برای فرار از انگلیس در فرودگاه‌های این کشور صف بسته‌اند.  تصاویر منتشر شده از پایانه پنج فرودگاه اصلی انگلیس (هیترو لندن) نشان‌گر صدها مسافری است که مقابل گیشه‌های شرکت‌های هواپیمایی در حال تهیه کارت پرواز هستند.

جریمه سنگین نقض محدودیت‌های کرونایی

بر اساس آخرین دستورالعمل دولت انگلیس، افرادی که از رعایت محدودیت‌های کرونایی تخلف می‌کنند ۲۰۰ پوند جریمه می‌شوند. این میزان هر بار که از سوی متخلف تکرار شود ۲ برابر اضافه می‌شود. همچنین افرادی که برنامه‌ها و مراسم پرجمعیت را سازمان‌دهی می‌کنند با جریمه سنگین ۱۰ هزار پوندی رو برو می‌شوند.

پلیس انگلیس بر حسن اجرای محدودیت‌های کرونایی نظارت دارد. این نهاد امنیتی چندی پیش میزبان مراسم عروسی در غرب لندن را در حضور ۸۰ نفر مهمان، به ۱۰ هزار پوند جریمه کرد.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس امیدوار است که با اجرای محدودیت‌های جدید، آمار ابتلا به کرونا در کشور کاهش یافته و مراکز تجاری پس از پایان دوره قرنطینه و پیش از آغاز تعطیلات کریسمس دوباره به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

بر اساس آخرین گزارش‌های منتشر شده تاکنون یک میلیون و ۹۹ هزار و ۵۹ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و ۴۷ هزار و ۷۴۲ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در این کشور جان باخته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha