احمد کریمزاده روز شنبه در گفت وگو با ایرنا، از پوشش بیمهای ۵۳۷ هکتار از تاکستانهای شهرستان کیار در سال زراعی گذشته خبر داد و افزود:بیشتر خسارت وارد شده به محصول انگور تولیدی در اواخر مهرماه و زمان برداشت بود، که در قالب پرداخت قانونی نیست.
کریم زاده افزود: خسارت صندوق که ناشی از پدیده تگرگ و یخبندان بهاری، وقوع سیل و بارندگی مخرب در طول زمان تولید است را شامل می شود.
وی خسارت وارد شده به تاکستانهای منطقه یاد شده را خارج از تعهد قانونی صندوق بیمه کشاورزی دانست و تاکید کرد: با این حال مستندات خسارت وارد شده با ضمیمهنامه درخواست کمک و مساعدت مالی بهرهبرداران خسارت دیده، به صندوق بیمه کشاورزی کشور ارسال شده است و قول مساعدت مالی خارج از تعهد قانونی به تولیدکنندگان خسارت دیده ناشی از سرمازدگی پاییزی گرفته شده است.
سرپرست صندوق بیمه محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری، همچنین از واریز ۲۸۲ میلیارد ریال غرامت بیمه محصولات کشاورزی به حساب کشاورزان و دامداران خسارت دیده استان در سال زراعی ۹۹-۹۸ خبر داد و گفت: این روند همچنان ادامه دارد.
کریمزاده تصریح کرد: در سال زراعی ۹۹-۹۸ صندوق بیمه محصولات کشاورزی در استان با صدور بیش از ۱۴۲ هزار بیمهنامه در زیر بخشهای آبزیان، محصولات زراعی، باغی، دام سبک و سنگین، طیور، منابع طبیعی، تنه درختان و ابنیه، بیش از ۹۰ درصد برنامه ابلاغی خود را تحقق بخشیده و رتبه سوم کشوری در این زمینه را کسب کرده است.
وی پرداخت غرامت به محصولات کشاورزی را در راستای حمایت از بخش کشاورزی دانست و افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی همچنان در حال بررسی و پرداخت غرامت سایر بیمهگذاران خسارت دیده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار نیز در اینباره با اشاره به سرمای زودرس در این منطقه گفت: اُفت دما در اواخر مهرماه به ۲۰۰ هکتار از تاکستانهای این شهرستان خسارت وارد کرد.
سعید داودینیا، وسعت تاکستانهای شهرستان را یکهزار و ۸۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: سرمای ماه نخست پاییز به بخشی از تاکستانهای منطقه به خصوص باغات انگور گهرو خسارت جدی وارد کرده است و بر اساس ارزیابی اولیه، میزان این خسارت ۲۰ تا ۴۰ درصد برآورد شده است.
وی،بیمه نبودن ۵۰ درصد از بهرهبرداران باغ انگور شهرستان را یادآورشد و گفت: باغات زیر صندوق بیمه کشاورزی نیز از گرفتن غرامت با مشکل مواجه شدند.
مدیر جهادکشاورزی کیار یکی از عمده تولیدات باغی این شهرستان را انگور عنوان و بیان کرد: بیشترین سطح انگور در استان مربوط این شهرستان است به گونهای که تولید سالیانه این محصول بیش از ۳۰ هزار تن است.
شهرستان کیار در ۳۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما