مرکز آمار در پایان هر فصل علاوه بر نرخ تورم مصرف کننده، نرخ تورم تولید صنعت، معدن، خدمات، برق و موارد دیگر را منتشر میکند.
براساس اعلام این مرکز نرخ تورم تولید بخشهای مختلف با وجود شیوع کرونا در تابستان سیر صعودی داشته است برای نمونه در بخش صنعت در دوره مذکور نسبت به فصل قبل رشد ۲۸.۹ درصد و در بخش معدن ۱۶.۲ درصد رشد داشته است.
براساس این گزارش تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در تابستان به ۱۳.۸ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل که ۶.۷ درصد بود هفت واحد افزایش دارد.
کمترین تورم فصلی به ترتیب مربوط به بخشهای «آموزش» (٥.٧) و «واسطهگریهای مالی» (٨.٩ درصد) است. بیشترین تورم فصلی تولید نیز مربوط به «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات » (١٨.٧ درصد) است.
همچنین نرخ تورم تولیدکننده بخشهای خدمات کل کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) در تابستان ١٣٩٩ به ۳۴.۲ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٢٦.٦) ٧.٦ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط ارایه دهندگان خدمات به ازای تولید خدماتشان در داخل کشور، در تابستان ١٣٩٩ نسبت به تابستان ١٣٩٨، ٣٤.٢ درصد افزایش دارد.
در بخشهای خدمات کمترین نرخ مربوط به بخش «خدمات مستغلات، اجاره و فعالیتهای کسب و کار» (٢٠.٢ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به بخش «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» (٤٤.٨ درصد) است.
تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده بخشهای خدمات در چهار فصل منتهی به تابستان ١٣٩٩ (تورم سالانه) به ۲۸.۷ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (٢٧.٦) ١.١ واحد درصد افزایش نشان میدهد. در فصل مورد بررسی، در میان بخشهای خدمات در کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به بخش «خدمات مستغلات، اجاره و فعالیتهای کسب و کار» (١٦.٥ درصد ) و بیشترین آن مربوط به بخش »هتل و رستوران» (٣٧.٩ درصد) است.
نظر شما