علی اصغر هدایتی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایجاد موزه سکه و پول در محل بنای تاریخی بانک ملی در بجنورد از چند سال پیش پیگیری می شد اما این موضوع در شرایط کنونی منتفی شده است.
وی افزود: از آنجا که بانک ملی در تهران موزه پول و سکه دارد و آثاری از تمام استان ها در آن نگهداری می شود، با توجه به فعالیت بخشی از دوایر بانک ملی در این بنا، ایجاد موزه دیگری در خراسان شمالی ضروری به نظر نیامد.
وی با بیان اینکه ایجاد موزه شرایط و الزاماتی دارد که باید مهیا شود، اظهار داشت: با وجود اینکه مکاتباتی نیز با تهران انجام شد اما در حال حاضر ساختمان تاریخی بانک ملی به موزه تبدیل نمی شود.
قدمت خانه بانک ملی در بجنورد به اواخر دوران قاجار و اوایل دوره پهلوی اول میرسد که محل سکونت یکی از وکلای سابق بجنورد در مجلس بوده و پس از انقلاب اسلامی در اختیار بانک ملی قرار گرفته است.
این بنای تاریخی با تلفیقی از معماری سنتی و اروپایی ساخته شده است. پنجرهها و برخی ورودی های بنا با قوس کمانی پوشش یافته و بر بالای آنها قابهای کاشیکاری شدهای نصب شده است و پلان بنا، سقف شیروانی معروف به کلاه فرنگی، سرستون های کورنتی و بسیاری ویژگی های دیگر این بنا از معماری اروپایی در سدههای ۱۹–۱۸ میلادی اقتباس شده است.
این ساختمان در قسمت داخلی دارای پیش بخاری بوده و آیینه کاری، گچبری گل و گیاه و نیز منبت کاری بر روی درها و پنجرهها از دیگر تزیینات آن است. در ستونها موتیفهای تلفیقی تجریدی کار شده و در قسمت بالای ستونها از آجرهای تراش خورده زیبا در ۲ ردیف استفاده شده است. از دیگر زیباییهای این اثر تزیین شدن آن با یک قاب از کاشیهای هفت رنگ است.
پس از تقسیم استان خراسان همزمان با تأسیس اداره امور شعب بانک ملی خراسان شمالی در سال ۱۳۸۳، عمارت خانه بانک ملی، به عنوان بخشی از ساختمان اداری این بانک مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این بنای تاریخی در سال ۱۳۸۵، به شماره ۱۴۱۵۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما