دکتر شاپور بدیعی روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی رادیولوژی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روشهای تصویربرداری و بویژه سی.تی.اسکن راهکار مناسبی برای تشخیص و غربالگری بیماران مشکوک به کرونا به شمار میرود که سرعت عمل در شناسایی بیماران مبتلا، دقت زیاد و حساسیت بیشتر نسبت به روشهای آزمایشگاهی از جمله مزایای این روش میباشد.
وی ادامه داد: رادیولوژیستها و کارشناسان پرتونگاری از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون به عنوان بازوی قوی دوشادوش کادر درمان نقش ارزندهای در تشخیص بیماری و درمان بیماران مبتلا داشتهاند.
جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا گفت: تلاشگران رادیولوژی و پرتونگاری که بخش حائز اهمیت در حوزه تشخیص های پزشکی محسوب میشود، به رغم خطرات ناشی از پرتونگاری، در خدمت به بیماران و جامعه پزشکی از هیچ کوششی دریغ نمی کنند و با هیچ زبان و قلمی نمیتوان از این احساس مسوولیت و ایثار و ازخودگذشتگی آنان قدردانی کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در پیامی روز جهانی رادیولوژی را به اعضای هیات علمی، همکاران رادیولوژیست و پرتونگار و تمامی فعالان این عرصه تبریک گفت.
دکتر سید محمد حسین بحرینی در این پیام آورده است: این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا ، تمامی همکاران در حوزه بهداشت و درمان با حجم بسیاری از تقاضای خدمت مواجه شده اند که در این میان، تلاش همکاران پرتونگار و رادیولوژیست به عنوان افرادی که با کار دقیق خود به تشخیص این بیماری کمک می کنند، ستودنی است.
هشتم نوامبر مصادف با ۱۸ آبان ماه به عنوان روز جهانی رادیولوژی نامگذاری شده است.
۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۶۸۲ هزار و ۴۸۶ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۵۲۰ هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
نظر شما