بنابر آخرین گزارشهای رسانههای آمریکایی، بایدن که تا دیروز با ۲۶۴ رای الکترال در برابر ۲۱۴ رای ترامپ، پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری این کشور بود و با نهایی شدن آرای ایالتهای «پنسیلوانیا» و «نوادا» و کسب ۲۶ رای الکترال از این دو ایالت مجموع آرای الکترال خود را به ۲۹۰ رساند و به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا برگزیده شد.
هنوز منابع رسمی ذیربط در انتخابات آمریکا پیروزی بایدن را رسما اعلام نکردهاند، ولی با توجه به اعلام اکثر رسانههای این کشور، وی آرای لازم برای ورود به کاخ سفید را کسب کرده است، ولی در مقابل ترامپ با خشم تمام به اطلاعات منتشر شده درخصوص پیروزی بایدن واکنش نشان داده و آن را قبول نکرده است، اقدامی که به احتمال زیاد ایالات متحده را با آشوب روبه رو خواهد کرد.
در این بین صهیونیستها و سران عرب سازشکار هم که تمام تخم مرغهای خود را در سبد ترامپ چیده بودند و فکر نمیکردند که وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شکست بخورد، در شوک فرو رفتهاند، چرا که عملا رهبر و هدایتگر آنها با شکست مواجه شده و آنها نیز همین مسیر را باید طی کنند.
کشورهای عربستان، امارات و بحرین که برای پیروزی دوباره ترامپ هزینههای فراوانی کرده بودند، با شکست وی، بسیاری از آرزوهای خود را بر باد رفته میدانند و حال باید برای قرار گرفتن در مقابل دیدگان بایدن و کسب نظر او، دوباره هزینههای کلانی متحمل شوند.
"عبدالباری عطوان" تحلیلگر مشهور عرب و سردبیر روزنامه «رایالیوم» در مقالهای درباره شرایط اردوگاههای عربی در صورت پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشته است که در حال حاضر رفتارهای ترامپ شبیه به کودکانی است که میگویند یا باید من در بازی پیروز شوم و یا اینکه بازی را خراب میکنم؛ به نظر میرسد که او موفق شده صرف نظر از نتیجه انتخابات، آمریکا را در مسیر نابودی واقعی قرار دهد.
دونالد ترامپ که در سال ۲۰۱۶ پس از بر عهده گرفتن منصب ریاست جمهوری ایالات متحده متعهد شد که به قانون اساسی این کشور پایبند باشد و امنیت و ثبات کشور را حفظ کند، اما اکنون به دنبال آن است که کشورش را به دو اردوگاه جنگی تقسیم کند و در صورت شکست قطعی، برای محافظت از خود باید دست به اسلحه ببرد. همواره فروپاشی قدرتهای بزرگ از داخل آنها آغاز میشود و در حال حاضر همه شواهد در ایالات متحده از این فروپاشی حکایت دارد که بارزترین آنها متلاشی شدن اتحاد ملی آمریکا است.
ترامپ از زمان پیروزی در انتخابات ۲۰۱۶ خود را حاکم نیمی از آمریکا به ویژه سفیدپوستان قلمداد کرده و همواره دشمنی خود با رنگین پوستان را به نمایش گذاشته است. از سوی دیگر بایدن نیز که تقریباً در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شده، شخصیت کاریزماتیک مناسب برای مقابله با تجزیهطلبیها و محافظت از اتحاد ملی آمریکا را ندارد. در شرایط آشفته کنونی آمریکا در صورتی که انتخابات به بنبست برسد و نتوان نتیجه را از طریق صندوقهای رای مشخص کرد، کنگره موظف به اجرای قانون اساسی در انتخاب رئیس جمهوری خواهد بود.
در این میان اگر مداخله کنگره نیز نتواند بحران کنونی آمریکا را حل کرده و دمکراسی آمریکایی را از نابودی نجات دهد، هیچکس نمیتواند پیشبینی کند که در ماههای آینده و با توجه به حضور شبه نظامیان مسلح در میان تنشهای داخلی آمریکا که روز به روز بیشتر میشوند و در معرض انفجار هستند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟.
رویدادهای آینده در آمریکا همه کشورهای جهان چه کشورهای دوست و چه دشمن ایالاتمتحده را به نوعی تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ اما این تاثیر درباره کشورهای عربی و اهالی خاورمیانه به شکل ویژهای است. در واقع برای ساکنان خاورمیانه فرقی ندارد که نتیجه این بحران آمریکا چه باشد؛ چه ترامپ که رژیمهای عربی برای موفقیت او صدها میلیارد دلار هزینه کردهاند، در این انتخابات پیروز شود- چه بایدن، سفارت آمریکا همچنان در قدس اشغالی باقی خواهد ماند، «معامله قرن» نیز دوباره تدوین میشود، عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی ریشه میگیرد و سیاست آمریکا در دوشیدن کشورهای عربی همچنان ادامه خواهد داشت؛ چرا که بایدن صاحبنظریه تجزیه عراق و سوریه و برپایی دولت مستقل کردستان عراق است.
اما جنبه مثبتی که در میان این هرج و مرج میتواند دیده شود، آن است که این نیروهای آمریکایی که میلیونها عرب را در عراق، سوریه، لیبی، یمن، و مسلمانان در افغانستان را قتل عام کردهاند، ممکن است برای مدتی درگیر بحرانها و جنگهای داخلی خود باشند.
اما در این مرحله پروژههای ایرانی و ترکی و غیرعربی با توجه به توانایی بالای اقتصادی و نظامی آنها و روابطشان با دو قدرت بزرگ جهانی یعنی چین و روسیه به ویژه در صورتی که جو بایدن به توافق هستهای با ایران بازگشته و به تحریمهای آن پایان دهد که بعید نیست، احتمالاً وضعیت کشورهای عربی در مرحله آینده به دوره قبل و بعد از جنگ جهانی اول یعنی استعمار و غارت و تجزیه و تحقیر و وابستگی بازگردد.
اکنون دوران نفتی کشورهای عربی پس از نابود کردن همه پروژههای وحدت و اعتلای ملی اسلامی و عربی در منطقه و در نهایت عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی حتی بدون ایجاد هیچگونه زیرساخت اقتصادی و نظامی قوی و تامین زندگی نسلهای آینده، رو به پایان است.
طی چهار سال گذشته ترامپ در ازای معاملات تسلیحاتی برای جنگ ویرانگر یمن که محکوم به شکست عربستان است، حدود یک تریلیون دلار از رژیمهای عربی باج گرفت. بسیار دردناک است که با این شرایط هنوز هم در منطقه عربی هستند طرفهایی که برای رفتن ترامپ از کاخ سفید گریه میکنند و آماده تکرار اشتباه سازش با رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند؛ به این امید که در صورت نابودی معجزه آمریکایی، اشغالگران صهیونیست از آنها محافظت کنند.
نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که با انتشار اعلام نتایج انتخابات آمریکا در ساعتهای گذشته، نفس کشورهای عربی که بهای سنگینی برای پیروزی دونالد ترامپ پرداختهاند، به شماره افتاده است.
اغراق نیست اگر بگوییم در حال حاضر سه کشور عربی حوزه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی و امارات و بحرین در حالی که منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند و نفسهای خود را در سینه حبس کردهاند و منتظرند تا ببینند ماه عسلشان با ابقای ترامپ در کاخ سفید ادامه خواهد یافت یا روابط آنها در آمریکا به حالت رکود آن در دوره «باراک اوباما» باز خواهد گشت، دقیقا همین شرایط نیز در میان سران رژیم صهیونیستی حاکم است.
در مقابل سران برخی کشورهای غربی با تبریک به بایدن، شکست ترامپ را جشن گرفتهاند، هرچند تاکنون نتایج انتخابات آمریکا به طور رسمی اعلام نشده است.
اما نکته مهمی که در این بین وجود دارد، این است که برای بسیاری از مردم جهان و برخی کشورها، انتخاب بایدن یا ترامپ به عنوان رییس جمهوری آمریکا فرقی نمیکند، چرا که آنها در عمل تقریبا یکسان عمل میکنند و فقط در برخی سیاستها با هم فرق دارند و به قول یک ضربالمثل فارسی "سگ زرد برادر شغال است".
نظر شما