مهران نظری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این متخلفان طی یک ماه اخیر توسط ماموران شهرستانهای ارومیه، سلماس، میاندوآب و پلدشت دستگیر و تحویل مقام قضایی شده اند.
وی اضافه کرد: از این افراد پنج قطعه دلیجه، ۲ قطعه شاهین به همراه ادوات زنده گیری شامل تورها و تلههای صید پرندگان شکاری کشف شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به قاچاق این پرندگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، بیان کرد: متاسفانه در سالهای اخیر با رواج قاچاق گونههای ارزشمند پرندگان شکاری به کشورهای حاشیه خلیج فارس، افراد سودجو که اغلب بومی استانهای جنوبی کشور هستند با تطمیع مردم محلی ساکن در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه اقدام به صید این گونهها میکنند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون شکار و یا زندهگیری هر گونه جانور حیات وحش از جمله پرندگان وحشی جرم بوده و قانون گذار برای آن مجازات تعیین کرده است، گفت: برای صید هر قطعه پرنده دلیجه ۳۰۰ میلیون ریال جریمه تعیین شده است.
به علت اهمیت ملی، منطقه ای و بیالمللی زیستگاههای حیات وحش و به منظور حفظ تعادل اکولوژیکی و اهمیت و نقشی که حیوانات و پرندگان در زنجیره حیات طبیعی ایفا می کنند، کانون هایی از استان آذربایجان غربی به عنوان مناطق حفاظت شده شناسایی شده تا اقدامات لازم جهت جلوگیری از شکار بی رویه و انقراض نسل وحوش و نیز حفاظت از این مناطق از دستبرد متجاوزان زیست محیطی به عمل می آید.
منطقه حفاظت شده پارک ملی ارومیه، منطقه حفاظت شده (مراکان) و منطقه حفاظت شده آغ گل از مهم ترین این مناطق هستند.
به منظور تأمین امنیت جانوران پنج منطقه نیز از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است که شامل دره شهیدان بین ارومیه و اشنویه، زرآباد خوی، آغ گل ماکو، دشت بیان شاهین دژ و نیزارهای کوه قیط میمند شهرستان نقده می باشد.
نظر شما