به گزارش دوشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، جدیدترین آمار جهانی مبتلایان و جانباختگان بیماری کووید ۱۹ نشان میدهد که مجموع مبتلایان به این بیماری در آمریکا از ۱۰ میلیون نفر فزونی یافته و جدیدترین آمار روزانه ابتلا با ثبت بیش از ۱۲۰ هزار بیمار جدید، رکورد تازهای بر جای گذاشت.
از نزدیک به یک سال پیش که بیماری کووید-۱۹ در چین شایع شد و به تمام نقاط جهان سرایت کرد تاکنون بیش از ۲۳۷ هزار آمریکایی در پی ابتلا به این بیماری ویروسی جانباختهاند.
دکتر آلبرت کو (Albert Ko) رئیس بخش بیماریهای میکروبی دانشگاه ییل بهتازگی به رادیوی همگانی ملی آمریکا (ان پی آر) گفت که تا پیش از فرا رسیدن سال ۲۰۲۱ میلادی آمار کرونا در این کشور ممکن است دو برابر ارقام کنونی شود.
کارشناسان همچنین هشدار دادهاند که شاید با فرا رسیدن تعطیلی عید شکرگزاری (۶ آذر) و افزایش احتمالی مهمانیها و مسافرتها آمار فعلی دستخوش جهش شود.
از سوی دیگر و با فروکش کردن تب و تاب انتخابات در آمریکا، تارنمای هیل به نقل از برخی مقامهای ستاد انتخاباتی جو بایدن رئیسجمهوری منتخب آمریکا خبر داد که وی قرار است پس از ورود به کاخ سفید و در نخستین گام مقابله با شیوع ویروس کرونا، از تمامی مسئولان ایالتی بخواهد تا دستورالعمل استفاده اجباری از ماسک را در ایالتهای خود به اجرا گذارند. با این حال به نظر میرسد که برخی از ایالتهایی که فرماندار جمهوریخواه دارند مقاومت کرده و اشکالتراشی کنند.
تاکنون تنها ۲۰ ایالت مردم را ملزم به زدن ماسک در اماکن عمومی کردهاند، اما بایدن خواستار آن است تا ایالتهای بیشتری در آمریکا به الزام زدن ماسک روی آورند. در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ آمریکا استفاده از ماسک برای مقابله با شیوع بیماری کووید-۱۹ یکی از مناقشات اصلی بین بایدن و دونالد ترامپ بود.
رئیسجمهوری کنونی آمریکا نیز که در ایام تبلیغات تأکید فراوانی بر ساخت قریبالوقوع واکسن کرونا داشت و پس از بهبودی از آن وعده ارائه رایگان پادتنهای درمانی را داده بود، اکنون بیشتر وقت خود را معطوف به شکایت از تقلب و درخواست بازشماری آراء کرده است.
دکتر خوزه رومرو رئیس یکی از کمیتههای مشورتی مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا، به ان پی آر گفت: پیشبینی میکنیم که واکسن برای افراد پرخطر مانند کادر درمان در دسامبر یا اوایل ژانویه(دی- بهمن) آماده باشد و پس از آن واکسن بیشتری در دسترس قرار خواهد گرفت.
تارنمای شبکه سی ان ان نیز به نقل از دکتر فائوچی که این روزها خبر اخراج او از تیم مقابله با کرونای دولت ترامپ به گوش میرسد نوشت: در ماههای اخیر نرخ مرگومیر ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا کاهشی بوده که دلیل آن سه عامل سن، تجربه و داروهای بهتر بوده است.
فائوچی گفت: ما در درمان مردم تجربه و عملکرد بهتری داریم و میدانیم که چه دارویی مؤثر و چه دارویی بیاثر است. درمانهای تازه با دگزامتازون و رمدسیویر میتواند به مردم کمک کند.
وی در مورد تغییر سنی مبتلایان به کووید-۱۹ گفت که اکنون جوانان بهخصوص دانشجویان و دانش آموزان که مدارسشان باز شده به بیماری کرونا مبتلا شده ولی فوت نمیکنند که این از یک سو موجب کاهش نرخ مرگومیر در جامعه آمریکا شده و از سوی دیگر به ابتلای سایرین دامن زده است.
نظر شما