به گزارش روز چهارشنبه حوزه ایثار و شهادت ایرنا، شهید تهرانی مقدم جان بر کف و نستوه با سینه ای گشاده و عزم راسخ همواره به پیشواز خطر شتافت و در دوران دفاع مقدس و پس از آن، هرگز احساس خستگی به خود راه نداد، شهادت، بی شک برترین آرزوی او بود. لیکن فقدان مردان بزرگ در هر کشور و جامعه ای برای آن مردم و آن کشور خسارت و تأسف بار است.
خدا را شکر که محصول تلاشهای آنان اکنون در اختیار مردان جهاد است و تربیت شدگان آن مجموعه از کفایت لازم برای ادامه آن خط نورانی برخوردارند.
در واقع به نظر میرسد خود این شهیدان تهرانی مقدم و سلیمانی ها دوست ندارند کسی زیاد از آنها بدانند. قطعا پاداش این افراد را خداوند خواهد داد.
شهید حسن تهرانی مقدم، جوانی سر به زیر و با ایمان که مانند بسیاری از جوانان نسل انقلاب، پاسداری از نهضت را تکلیف خود دانست و به صف سپاهیان روح الله پیوست و سرباز فرمانده کل قوا شد و در نهایت آتش موشک ها و توپخانه اش بلای آسمانی بعثی ها، منافقین و صهیونیست ها شد.
شهید در معرکه امتحان الهی، تسلیم اراده محبوبش شد و آیه «و ما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی» را بر سر دروازه عشق معبود خود حک کرد.
مگر نه اینکه کسی که توکل کرده، بی نیاز از نیاز گشته و در طالعش عزت، پایان مقصودش بود. حسن بی نام بود در دنیای انسانهای جا مانده در خوشی. در نام و آوازه مقدم نبود که با غیرتش مقدمه مشق مردانگی می کرد.
حسن بعد از شهادت برادر خود علی در سوسنگرد که از کودکی انس زیادی با هم داشتند، عزمش بیش از پیش جزم شد و با نبوغ بی حد و حصرش، کاری را شروع کرد که از ساخت خمپاره ۶۰ آغاز شد و تا موشک شهاب ۳ ادامه پیدا کرد.
شاید کمتر کسی تصور می کرد جوانی که در آخرین روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی با ساخت نارنجک های دست ساز به مقابله با نظامیان رژیم طاغوت مشغول بود، روزی پدر موشکی ایران و باعث سربلندی و افتخار کشور شود.
حاج حسن به دیدار یاران خود شتافت
شهید تهرانی مقدم به همراه تعدادی از همکارانش در روز ۲۱ آبان سال ۹۰ در پادگان امیرالمومنین(ع) و در حال آمادهسازی آزمایش موشکی بر اثر انفجار زاغه مهمات، به یاران شهید خود همچون احمد کاظمی، حسن شفیع زاده، حسن غازی، غلامرضا یزدانی، علیرضا ناهیدی و مصطفی تقی خواه پیوست.
حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا یک روز بعد با حضور در حسینیه عاشقان ثارالله ستاد فرماندهی کل سپاه، ضمن قرائت فاتحه برای سردار سرلشکر «حسن تهرانی مقدم» رییس سازمان جهاد خودکفایی و تحقیقات سپاه و جمعی از شهدای حادثه انفجار در پادگان سپاه در حومه ملارد استان البرز، برای این شهدای گرانقدر، علو درجات مسئلت کردند.
ایشان همچنین در ۲۵ آبان ماه با صدور پیامی تاکید کردند: حادثه خونین در یکی از مراکز پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به شهادت جمعی از عناصر ممتاز آن سازمان و در پیشاپیش آنان سردار عالی قدر، دانشمند برجسته و پارسای بی ادعا، سردار حسن تهرانی مقدم انجامید، واقعیتی تلخ و اندوهبار بود.
دوران طلایی شهید برای دهههای آینده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگیها و ابعاد وجودی شهید تهرانی مقدم نیز گفت: دوران طلایی شهید برای دهههای آینده است و ما هنوز نمی توانیم لایههای وجودی او را بشناسیم زیرا در حال حاضر تنها سر نخهایی از شخصیت وی را میبینیم که در حد علامتهای اولیه است.
سید عباس صالحی همزمان با چهلمین سالگرد دفاع مقدس و در ادامه سیزدهمین هفته از طرح ملی «سهشنبههای تکریم» با حضور در منزل خانواده تهرانی مقدم از مقام شامخ این شهید والامقام تجلیل کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که شهدایی همچون شهید قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و تهرانی مقدم تکرارپذیر نیستند، گفت: برخی شهدا نامهای خاصی هستند که رهبر معظم انقلاب اسلامی از این شهدا نام بردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: یکی از برشهای دفاع مقدس انسانهایی هستند که ستارههای درخشانی در آن به چشم میخورند که تا ابدیت باقی خواهند ماند. شهید تهرانی مقدم کارهای زیادی کرد اما کمتر در معرض دید همگان بود، ایشان در دوران جنگ کارهای بزرگی انجام میداد بدون آنکه صحبتی از او بشود، این افراد بعد از شهادتشان تازه شخصیتشان دیده شد، در واقع برخی افراد بعد از رفتن، شخصیتشان بیشتر مشخص میشود.
تهرانی مقدم بیش از ۵۰ اختراع از خود به یادگار گذاشت
عضو شورای عالی فضایی گفت: شهید حسن تهرانی مقدم بیش از ۵۰ اختراع از خود به یادگار گذاشت که از آن جمله می توان به طراحی موشک ماهواره بر قائم و سوخت منحصر به فرد آن اشاره کرد.
دکتر فتح الله امی در اولین مراسم سالروز شهادت شهید تهرانی مقدم که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، افزود: شهید تهرانی مقدم موشک ماهواره بر قائم را به گونه ای طراحی کرد که بنا بود در چهار مرحله ۵۰۰ کیلوگرم بار مفید را در مدار ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار داده و به اوج ۴۰۰ کیلومتر برساند.
وی خاطرنشان کرد: این دانشمند پارسا طی دو سال مطالعه، سوخت ایمن و مطمئنی را برای موشک قائم طراحی، تولید و با موفقیت آزمایش کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: شهید تهرانی مقدم فناوری هایی مانند سیستم بدنه کامپوزیتی، فناوری عایق های موتور، سوخت کامپوزیتی برای موشک، جدایش مراحل مختلف موشک در فضا، سامانه موشک حامل ماهواره و طراحی سایت پرواز را در کشور بومی کرد.
به گفته امی، موشک های مرصاد، فاطر، فتح المبین و بیت المقدس از جمله دستاوردهای علمی این دانشمند فقید است.
امی که ۳۵ سال سابقه دوستی و آشنایی با شهید تهرانی مقدم را داشت، گفت: وی در زمان حیات خود شهید زنده بود چرا که در زمان حیات او دشمن تلاش می کرد به هر نحو ممکن تهرانی مقدم را به شهادت برساند.
وی خاطر نشان کرد: در طول یک سال که از دست دادن این دانشمند می گذرد، طرح های در دست اقدام وی به اندازه ۱۰ سال به تعویق افتاده است و فقدان این دانشمند در کشور جبران ناپذیر است.
آقا فقط خندیدند و چیزی نگفتند
سردار محمد تهرانی مقدم برادر پدر موشکی ایران در خاطره ای از زبان برادرش می گوید: رهبر معظم انقلاب در دوره ی ریاست جمهوری خود به جبهه تشریف آورده بودند و از فعالیتهای توپخانه ی سپاه هم بازدید کردند که تحت نظر شهید تهرانی مقدم بود. حاج حسن آقا به من می گفت آنجا به حضرت آقا گفتم: «چون شما شیعه ی واقعی مولا امیرالمؤمنین(ع) هستی و مَشتی هستی، ما شما را دوستت داریم.»
حاج حسن آقا می گفت آقا فقط خندیدند و چیزی نگفتند، اما این صحبت حاج حسن آقا در ذهن همه همرزمانش که در آن جا حاضر بودند، مانده است.
صاحب ایدههای بزرگ
سردار زهدی از فرماندهان دوران دفاع مقدس می گوید: در آبان ۱۳۶۲ به حسن تهرانی مقدم که صاحب ایدههای بزرگی در این زمینه بود، ماموریت راهاندازی و سازماندهی «فرماندهی موشکی زمین به زمین سپاه» محول شد.
در اواخر سال ۱۳۶۲ که حضرت امام خمینی (ره) با مقابله به مثل حملات موشکی عراق موافقت کردند، سردار تهرانی مقدم مسوول حمله توپخانه ای به شهر بصره با توپ های ۱۳۰ میلیمتری شد که حداکثر بُرد آنها بین ۲۸ تا ۳۰ کیلومتر بود. ولی یک سال بعد نخستین موشک ایرانی به سمت عراق و شهر کرکوک شلیک شد.
سردار زهدی که از همرزمان این پارسای بی ادعای بود، از آن حمله می گوید: وقتی که بنا شد نخستین موشک را خود برادران سپاه به سمت بغداد شلیک کنند، با هم به کرمانشاه رفتیم مقدمات کار فراهم شد و باشگاه افسران بغداد را هدف گرفتیم.
وی افزود: در آن زمان شهید تهرانی مقدم پیشنهاد کرد اول دعای توسل بخوانیم و بعد از دعا به زبان فارسی با خدا صحبت کرد و گفت «خدایا ما نمیخواهیم مردم عراق را بکشیم. ما می خواهیم نظامیان را از بین ببریم که هم ما و هم عراقی ها را میکشند. خدایا این موشک را به باشگاه افسران هدایت کن. موشک شلیک شد و همه پای رادیو نشستیم. پس از چند دقیقه رادیو بیبیسی اعلام کرد یک موشک ایرانی باشگاه افسران بغداد را منهدم کرده و تعداد زیادی از افراد حاضر در آن کشته شدهاند. من پیشانی شهید تهرانی مقدم را بوسیدم و گفتم این به هدف خوردن موشک نتیجه اخلاص و پاکی تو بود.»
شهید در سال ۵۸ در رشته مهندسی صنایع پذیرفته شد
سردار شهید حسن تهرانی مقدم پدر صنعت موشکی ایران در سال ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران به دنیا آمد. وی در دوران نوجوانی در مسجد حضرت زینب کبری (س) فعالیت میکرد.
تهرانی مقدم با اوجگیری فعالیتهای انقلابی به صف انقلابیون پیوست. گفته میشود او در شب ۲۲ بهمن سال ۵۷ با پرتاب یک نارنجک دستی خودروی متعلق به ارتش را مصادره کرد و سرهنگ ارتش شاهنشاهی را به اسارت درآورد.
شهید در سال ۵۸ در رشته مهندسی صنایع پذیرفته شد و در همین رشته نیز مدرک کارشناسی خود را اخذ کرد. وی سپس به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و برای مدتی به عنوان فرمانده اطلاعات منطقه ۳ سپاه شمال فعالیت میکرد.
حاج حسن در سال ۶۴ و پس از تشکیل نیروهای سه گانه سپاه به عنوان فرمانده موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد.
همچنین در سال ۸۵ به عنوان رییس سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد. وی توانست در دوران فرماندهی خود در صنعت موشکی با همکاری سایر رفقای پاسدارش تحول عظیمی در این عرصه ایجاد کند به گونهای که اکنون جمهوری اسلامی جزو قدرتهای اول موشکی در جهان به حساب میآید.
سرانجام وی پس از مجاهدتهای فراوان در ۲۱ آبان سال ۹۰ و در آستانه عید غدیر وقتی برای انجام آزمایش موشکی به پادگان امیرالمومنین (ع) ملارد رفته بود بر اثر انفجار زاغه مهمات به جمع یاران شهید خود پیوست. یادش گرامی باد.
نظر شما