حسینعلی مقصودی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس آخرین نقشههای مصوب در شهرهای استان حدود یک هزار و ۳۲۵ هکتار از مجموع ۱۵ هزار و ۵۸ هکتار مساحت استان به بافتهای ناکارآمد اختصاص دارد که معادل هشت درصد مساحت استان است.
وی ادامه داد: این رقم در مرکز استان معادل ۸۶ هکتار بافت فرسوده و ۳۸۰ هکتار از مجموع یک هزار و ۴۹۸ هکتار مساحت شهر شهرکرد به عنوان سکونتگاههای غیررسمی در قالب بافت ناکارآمد شهری است.
مقصودی، مجموع طرحهای بازآفرینی شهری استان مصوب سالهای ۹۷ و ۹۸ را ۳۵ طرح در پنج شهرستان شهرکرد، بروجن، لردگان، بن و فارسان عنوان کرد و گفت: این طرحها در حوزههای مختلف زیربنایی، روبنایی، بهسازی، مطالعاتی و توانمندسازی در حال اجرا است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری، همکاری نه چندان مطلوب مردم را از مهمترین چالشهای اجرای طرح بازآفرینی شهری در استان برشمرد و افزود: در سال گذشته ۳۷۰ فقره تسهیلات برای پنج شهرستان هدف طرح در نظر گرفته شد که در حدود ۲۰۰ متقاضی از این تسهیلات استفاده کردند.
مقصودی همچنین همکاری دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی شهری را ضعیف ارزیابی کرد و اظهار داشت: بر اساس تبصره ۲ ماده ۵ تصویبنامه هیات وزیران، تامین ۳۰ درصد از منابع مالی مورد نیاز طرح و برنامههای بازآفرینی بر عهده شهرداریها و ۷۰ درصد بر عهده دولت است اما با این وجود نهادها و دستگاههای عضو در این خصوص همکاری مناسبی ندارند.
به گزارش ایرنا، بازآفرینی شهری سیاستی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهرها است به نحوی که منجر به ارتقای شاخصهای زیستپذیری و کیفیت زندگی شهروندان میشود.
از سوی دیگر اجرای این طرح که در برگیرنده شبکهای از اقدامات و برنامههای همهجانبه، مشارکتی، فرایند مبنا، راهبردی، اجتماع محور و برنامههای بازآفرینی است که در تمامی سطوح مشارکت حداکثری به ویژه مردم را به همراه دارد.
دولت مصمم است تا با اجرای درست این طرح و زمینهسازی برای مشارکت اجتماعی، ساکنان مستقر در بافتها را توانمند کرده و از این طریق فرایند تحقق توسعه همهجانبه را در این مناطق تسهیل کند.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با ۹۷۹ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما