از اوایل اسفند ۹۸ هنگامی آژیر گوش خراش کرونا در کشور به گوش رسید تا امروز بارها ستاد ملی مقابله با این بیماری، نسبت به اعمال محدودیتهای ترافیکی و فعالیت گروههای شغلی اقدام کرده است بر همین اساس ۱۴ آبان نیز اعلام شد که گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ در شهرهای پرخطر، باید محدودیت فعالیت داشته باشند.
اولین اقدام برای مقابله با شیوع کرونا در کشور تعطیلی اجباری عمده صنوف در اسفندماه سال گذشته بود که تا ابتدای اردیبهشت ماه امسال ادامه یافت، اصناف یزد نیز مانند همه استانها در قضیه مدیریت بحران کرونا، از منافع خود گذشته و با پذیرش ضرر و زیان شدید در ماه پایانی سال که به طور معمول ایام پررونق و با اهمیتی برای کسبه بازار است، واحدهای صنفی را تعطیل کرده و در کنار مردم ایستادند و با این اقدام در کنترل شیوع این بیماری کمک کردند.
اصناف استان یزد علاوه بر تعطیلی کسب و کار با مشارکت در تهیه و توزیع بسته های حمایتی برای نیازمندان و خرید لوازم درمانی و بهداشتی برای بیمارستان های استان در این بحران خوش درخشیدند .
در موج سوم شیوع بیماری کووید ۱۹، ستاد استانی مقابله با کرونا یزد در نشست هفته های گذشته برای صنوف مختلف محدودیت ساعت کاری وضع کرد شاید با این اقدام این بیماری کنترل شود البته طبق گفته مسوولان استان یزد این محدودیتها بی تاثیر هم نبوده است.
حدود ۵۰ هزار واحدهای صنفی در استان یزد فعال است که هرکدام از آنها در پیشگیری از شیوع بیماری نقش مهمی ایفا کردند، البته در میان این خانواده بزرگ، تعداد محدودی نیز نسبت به محدویت های کرونایی بی توجه بودند.
همراهی اصناف با بدنه دولت قابل قدردانی است
استاندار یزد در گفت و گو با گزارشگر ایرنا گفت: همراهی و همکاری اصناف استان با وجود مشکلاتی اقتصادی که کرونا برای این قشر ایجاد کرده، در زمینه رعایت محدودیتها بی نظیر بوده و جای قدردانی دارد.
محمدعلی طالبی افزود: در آغاز شیوع بیماری کرونا در یزد و با تفاهم و توافق کامل مجموعه دولت در استان و مدیران اصناف، فعالیتهای واحدهای صنفی چندین بار محدود شد که این محدودیتها نقش قابل توجهی در کنترل بیماری کرونا داشتند و به همین دلیل از مدیریت اصناف به دلیل تعامل و همراهی کامل با بدنه دولت در استان سپاسگزاریم.
وی تصریح کرد: اصناف استان در موج سوم کرونا نیز در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی مشارکت بالایی داشتند و تخلفاتی این بخش در زمینه رعایت موازین بهداشتی بسیار اندک بود که مبین مشارکت فعالانه و چشمگیر این قشر در مقابله با بحران کرونا است.
طالبی ادامه داد در راستای حمایت از صنوف با بانکها و سازمان های مربوطه رایزنی های صورت گرفته است تا با حمایت از این بخش ، زیان های آنان تا حدود کاهش پیدا کند.
فعالیت صنوف تا ساعت ۱۵:۳۰
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز با تشریح محدودیتهای جدید کرونایی در استان گفت: تمامی صنوف و مشاغل به جز صنف نانوایی و سوپر مارکت تا ۲۸ آبان ماه جاری فقط تا ساعت ۱۵:۳۰ مجاز به فعالیت هستند.
احمد ترحمی با بیان اینکه فعالیت مجتمعها و فروشگاههای تجاری تا ساعت ۱۵:۳۰ مجاز است، ادامه داد: رستورانها و فستفودها فقط به صورت بیرونبر تا ساعت ۱۵:۳۰ مجاز به فعالیت هستند.
این مسوول خاطرنشان کرد: نانواییها و سوپر مارکتها حداکثر تا ساعت ۲۲ مجاز به فعالیت هستند و ادارات نیز باید بخش اعظم خدمات خود را به صورت غیرحضوری به ارباب رجوع ارائه کنند و تا حد ممکن پذیرش حضوری را محدود سازند.
به گفته ترحمی، تمامی ادارات و دوایر دولتی موظف شده اند که به مدت ۲ هفته پرسنل خود را به نصف کاهش دهند و ممنوعیت تردد در شب نیز به همین مدت تمدید شده و ساعت پایان کار ادارات به جز مراکز درمانی ساعت ۱۲ است.
معاون استاندار یزد افزود: ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به استان به مدت ۲ هفته دیگر تمدید می شود و اتوبوسهای خط واحد و سیستم حمل و نقل عمومی تا اطلاع ثانونی تعطیل اعلام شده است.
همراهی مردم و اصناف در رعایت محدودیت ها
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان یزد با تشکر از همراهی مردم و اصناف در رعایت محدودیت ها گفت: همراهی و همکاری اصناف و مردم در رعایت محدودیت های اعمال شده بسیار عالی است.
ترحمی افزود: روند رعایت پروتکل ها در استان یزد رو به افزایش است و همانطور که در تمام زمینه ها این استان پیشتاز است باید در رعایت پروتکل های بهداشتی نیز پیش قدم باشد.
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در استان یزد خاطر نشان کرد: محدودیت ها و تعطیلی ها به تنهایی موثر نیست و با رعایت مجموعه اقدامات لازم در زمینه مدیریت کرونا میتوان شرایط بحرانی موجود را کنترل کرد.
تشدید نظارت بازرسان بر وحداهای صنفی
رییس اتاق اصناف یزد گفت: هم اکنون بازرسانی از دستگاههای اجرایی مختلف به صورت مستمر بر اجرای پروتکل های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا و اجرای مقررات بر فعالیت صاحبان کسب و کارها در مرکز استان نظارت دارند.
علیرضا حسنی افزود: بازرسان با مراجعه به اصناف مختلف در سطح شهر و محله ها و حاشیه شهر ماموریتهای خود را مبنی بر نظارت بر اجرای مقررات بهداشتی انجام میدهند.
این مسوول اظهار داشت: برای مبارزه و مهار کرونا نه تنها واحدهای صنفی و کسبه بلکه باید همه مردم طبق مقررات ستاد ملی کرونا و تصمیم مسوولان استان وظایف خود را با همدلی انجام دهند.
حسنی با بیان اینکه اصناف همواره در کنار مسوولان پایبند مقررات هستند و همراهی در اجرای تصمیمها دارند ، تداوم همیاری بیشتر در غلبه بر ویروس کرونا را خواستار شد.
پلمپ ۸۵۰ واحد صنفی و رعایت ۹۸ درصدی ضوابط بهداشتی
حسنی ادامه داد: از اول آبانماه تاکنون ۸۵۰ واحد صنفی از میان ۳۸ هزار کسبه فعال موجود به خاطر تخلف از مقررات پلمب شدند.
رئیس اتاق اصناف یزد افزود: ۹۸ درصد صاحبان صنوف مختلف پروتکلهای ابلاغی و بهداشتی را در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در مرکز استان رعایت میکنند.
حسنی گفت: همراهی کسبه یزد با مسئولان مطلوب است و تاکنون ۱۲۰ میلیارد ریال برای کمک به اقشار آسیبدیده از کرونا و خرید ماسک و مواد ضد عفونی کننده تهیه و بر حسب نیاز توزیع شده و این همکاری همچنان ادامه دارد.
کاهش شیوع بیماران کرونایی به دلیل محدویت ها
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم گفت : براساس آمارها روند رو به افزایش شیوع بیماران کووید- ۱۹ ،همانند هفته پیش نیست و مقداری از شدت افزایشی آن کاسته شده که علت آن مراقبت و رعایت پروتکلها از سوی مردم و اعمال محدودیتهای بهداشتی و مراقبتی است.
سیدابراهیم سلمانی افزود: هم اکنون یکهزار و ۸۷۱ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند که ۱۹۹ نفر از آنان به دلیل شرایط حاد در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند.
دیدگاه صاحبان صنوف در مورد محدویت کرونایی
یکی از صاحبان کسب در یزد گفت: با شیوع ویروس کرونا صنوف مختلف مانند پوشاک ، کیف ، کفش لوازم خانگی و غیره در چندماه گذشته خسارت فراوانی را متضرر شدند و همچنان این خسارتها ادامه دارد، البته فروشگاههای مواد غذایی وضعیت بهتری نسبت به دیگر صنوف دارند.
حسین حسینیپور افزود: دولت باید در کنار تعطیلی بازار، حمـایت های مالی مانند پرداخت تسهیلات بانکی برای جبران ضرر اصناف فراهم سازد تا از یک سو با تعطیلی بازار ، انتشار ویروس کاهش یابد و از سوی دیگر کسبه نیز حمایت شوند.
یکی دیگر از بازاریان یزد که زیان زیادی را از بحران کرونا متحمل شده به ایرنا گفت: با وجود مشکلات مالی اما چون دستورالعمل ستاد استانی مقابله با کرونا در راستای حفظ جان ما است همه در اجرای این ضوابط مشارکت می کنیم.
علی دهقانی افزود: امیدواریم این ویروس کرونا از کشور رخت ببندد تا همه با آرامش زندگی کنند و بازار هم دوباره رونق خود را از سر بگیرد.
یکی از فروشندگان لوازم خانگی هم ضمن گلایه از شرایط بد اقتصادی گفت: ماهانه اجاره سنگینی باید بپردازیم اگر تعطیل کنیم چه کسی نان زن و بچه ما را میدهد؟
محمد علی حداد زاده افزود: برخی از شهروندان لوازم خود را به صورت اینترنتی خرید می کنند اما در لوازم خانگی این طور نیست ترجیح می دهند، جنس را از نزدیک دیده و از کیفیت آن یقین حاصل کنند تا اینکه کالا را از طریق فضای مجازی خریداری نمایند.
یک پارچه فروش نیز در خصوص محدویت کرونایی در مورد صنوف گفت: ضرر و زیان قابل تحمل و جبران پذیر است اما زیان جانی و بیمار شدن و فوت عزیزان قابل جبران نیست و حسرت این خسران تا پایان عمر با انسان همراه میباشد.
مصطفی برزگری افزود: جان همنوعان و فرزندانمان ارزشمندتر از مال و منان دنیاست، میشود چند صباحی با مشکل مالی ساخت اما با از دست دادن یک عضو، خانواده ها دچار مشکلات روحی و روانی غیرقابل جبران می شوند.
وی ادامه داد: وقتی صحنههای رودرو و پرخطر پزشکان و پرستاران با بیماری کرونا را می بینم ، به خود می گویم که انصاف نیست که به خاطر مال دنیا کار را برای این قشر زحمتکش سختتر شود بنابراین با محدویت ها موافق هستم.
یکی از شهروندان هم ضمن قدردانی از ستاد استانی مقابله پیشگیری از کرونا گفت: معتقدم که اگر بازار تعطیل شود این بیماری هم کنترل می شود اما اگر صنف باز باشند، این زنجیره قطع نمی شود.
زهرا فتاحی با بیان اینکه اوضاع استان خوب نیست افزود: همه صنوف غیرضرور باید همچون اوایل سال تعطیل شود تا از شیوع این بیماری جلوگیری شود هر چند می دانیم که خسارت های زیادی را صنوف متحمل می شوند، اما چاره ای غیر از این نیست.
استان یزد از نظر شدت شیوع کرونا در بالاترین رتبه کشور قرار دارد و در ۲ هفته اخیر تعداد بیماران کرونایی فوت شده در این استان هر روزه بیش از ۲۰ نفر بوده است.
نظر شما