"لیه بلگر" روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا درباره دلایل برکناری وزیر دفاع در ۲ ماه مانده به پایان دوره ترامپ، افزود: من با نانسی پلوسی و لارنس کورب موافقم که ترامپ این کار را انجام داد تا با کارشکنی، انتقال دولت جدید را تا حد ممکن دشوار سازد.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که او دوست دارد خودش را در صدر اخبار نگه دارد، بنابراین عجیب نبود که دوباره کاری احمقانه و بی پروا انجام داده است.
این فرمانده پیشین در نیروی دریایی آمریکا اضافه کرد: در اصل عجیب این است که ترامپ او را زودتر اخراج نکرد، زیرا اسپر آشکارا با او در مورد چند موضوع اختلاف نظر داشت. در ماه ژوئن ترامپ میخواست نیروهای عملیاتی برای کنترل تظاهرکنندگان غیر مسلح "زندگی سیاهان مهم است" وارد عمل شوند.
بلگر تاکید کرد: اسپر با این کار که با معیارهای قانون قیام ۱۸۰۷ تضاد دارد، مخالفت کرد. اسپر همچنین طرفدار تغییر نام پایگاههای نظامی بود که به نام برتری طلبان سفیدپوست یا فرماندهان بردهدار نامگذاری شده بودند و ترامپ جلوی این کار را گرفت.
وی اظهار کرد: جای تعجب دارد که ترامپ برای اخراج او اینقدر صبر کرد، زیرا ترامپ کسی است که "مردان بله قربانگو" را دوست دارد و مخالفت را بر نمیتابد. حتی اگر اخبار ناخوشایند برای او بیاورند ممکن است پیامآور را اخراج کند.
این نظامی سابق تصریح کرد: فکر میکنم اسپر ششمین وزیر دفاع ترامپ بود که رفتنی شد. این یعنی طی چهار سال کریستوفر میلر هفتمین وزیر دفاع وی میشود. این وضعیت فوقالعاده بدی است که ترامپ ایجاد کرده و نمونه دیگری از تصمیمگیریهای ابلهانه اوست. واقعا کدام سیاستمدار با توییت زیردستش را اخراج می کند؟! این رفتاری بچهگانه است.
وزیر دفاع مورد نظر بایدن طرفدار جنگ است
این فعال ضد جنگ درباره رویکرد دولت بایدن به ایران و غرب آسیا هم تا حدودی به تغییرات مثبت در سیاستهای آمریکا ابراز خوشبینی کرد و افزود: فکر میکنم که هر انسان عاقلی از رفتن ترامپ خوشحال است و بسیاری از مردم با خوشحالی فکر میکنند که ما به همان زمان اوباما - بایدن برمیگردیم.
بلگر خاطرنشان کرد: اما یادمان نرود اوباما قطعا رئیس جمهوری ضد جنگ نبود. او به جای عقب نشینی از افغانستان چهل هزار سرباز دیگر ما را به آن کشور گسیل کرد. اوباما حملات غیرقانونی هواپیماهای بدون سرنشین را بیشتر کرد و از جنگ عربستان سعودی علیه یمن نیز حمایت کرد.
وی یادآور شد: بایدن در سال ۲۰۰۳ از جنگ با عراق حمایت کرد و اگرچه اکنون میگوید که از این کار پشیمان شده است اما در مورد سیاست خارجی او بسیار کم شنیدهام.
رئیس کمیته هماهنگی جهان ماورای جنگ اظهار کرد: من اعتقاد ندارم که بایدن "مردان بله قربانگو" را دور خودش جمع خواهد کرد، اما وزیر دفاع مورد علاقه او میشل فلورنوی است که طرفدار جنگ است و بایدن هنوز هم از بودن در جبهه "جنگ با تروریسم" صحبت میکند.
بلگر خاطرنشان کرد: اما من متوجه یک نکته مثبت شدم. من این جمله را از بایدن شنیدم که "ما باید روی سایر عناصر قدرت ملی خود سرمایهگذاری کنیم". وی گفته است که " ارتش ما یکی از ابزارهای جعبه ابزار ما است. ما برای پیشبرد منافع امنیتی خود در خارج از کشور بیش از حد به ارتش وابسته شدهایم و سرمایهگذاری کمتری روی ابزارهای دیگر از جمله دیپلماسی، قدرت اقتصادی، آموزش و علوم و فناوری داشتهایم."
بلگر درباره تفاوت رویکرد بایدن و ترامپ به اشغالگری صهیونیستها هم گفت اگر فرقی باشد درباره موضوعات تاکتیکی خواهد بود. در مورد وضعیت فلسطین؛ انتقال سفارت آمریکا، اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، قطع بودجه تشکیلات خودگردان فلسطین، اوضاع را برای فلسطینیها بسیار بدتر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: من فکر نمیکنم اگر بایدن سر کار بود هیچکدام از این کارها را انجام میداد. زیرا با این کار ترامپ تا حدودی اعتبار ایالات متحده را به عنوان "یک بازیگر بیطرف" از بین برد.
این فعال ضد جنگ افزود: بایدن قدرت شروع مجدد کمک مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین را دارد اما حتی اگر بخواهد نمیتواند کارهای یگر ترامپ را لغو کند.
بلگر اضافه کرد: ایالات متحده تقریبا هر سال ۴ میلیارد دلار به اسرائیل کمک مالی میکند و کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل (ایپک) همچنان میلیون ها دلار به نمایندگان کنگره ایالات متحده کمک میکند.
نظر شما