ارسال دام از خراسان جنوبی به علت اختلاف قیمت است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر مشکلی برای تامین گوشت قرمز در این استان وجود ندارد و اختلاف قیمت در استان‌های مجاور سبب خروج دام از استان شده است.

محمد اصغرزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال ۴۷ پرونده حمل و نقل غیر مجاز دام در استان خراسان جنوبی تشکیل و به شبکه‌های دامپزشکی ارجاع شده است، همیشه قاچاق دام را از سمت استان سیستان و بلوچستان به مرکز کشور داشتیم که از مرکز افغانستان و پاکستان وارد می‌شد اما با توجه به تغییر نرخ ارز، کشش معکوس شده است.

وی گفت: صادرات دام سبک و سنگین زنده را تاکنون از استان نداشته‌ایم و صادرات مرغ منجمد یا تازه نیز از ابتدای آذر ماه ممنوع اعلام شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: این استان با توجه به کنترل و هویت‌گذاری که انجام می‌شود، نسبت به برخی استان‌ها شرایط خوبی دارد اما ابتدا باید به این سمت برویم که همه دام سبک و سنگین استان پلاک‌کوبی شوند در غیر این صورت حتی دام عشایر نیز در حمل و نقل و کوچ با مشکل مواجه خواهند شد.

وی افزود: طبق مصوبه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور اکنون هر گونه جابه‌جایی دام از روستا به روستا، شهر به شهر و خارج از استان بدون پلاک هویت و مجوز بهداشت قاچاق محسوب می‌شود.

اصغرزاده گفت: پلاک‌کوبی دام برعهده سازمان جهاد کشاورزی و صدور مجوزهای بهداشتی، سلامت و واکسیناسیون توسط دامپزشکی انجام می‌شود که جهاد کشاورزی تاکنون در زمینه پلاک‌کوبی دام سنگین از جمله شتر، گاو و گوساله خوب عمل کرده است اما در زمینه دام سبک مقداری عقب هستیم.

وی افزود: امید است شرایط به گونه‌ای پیش برود تا تمامی دام‌های استان پلاک‌کوبی شوند و بعد مشکلات ما کمتر خواهد بود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: اطلاع رسانی زیادی درخصوص لزوم پلاک‌کوبی دام سبک و سنگین در استان انجام شده است تا مردم و دامداران نسبت به این مهم اقدام کنند و دام آنها قاچاق تشخیص داده نشود.

وی اضافه کرد: امسال با توجه به اینکه بین قیمت دام زنده و گوشت در خراسان جنوبی با استان‌های مجاور مقداری اختلاف قیمت وجود داشت دامدار تمایل داشت، دام را به خارج استان ارسال کند.

اصغرزاده گفت: معمولا بیشتر دام زنده استان به کشتارگاه‌های استان‌های مجاور از جمله خراسان رضوی، یزد، کرمان، اصفهان، سمنان و حتی تهران ارسال شده است.

وی اظهار داشت: براساس دستورالعمل ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور به خراسان جنوبی، هرگونه خروج دام از این استان به استان‌های مرزی ممنوع شده است لذا هیچ گونه مجوزی در این زمینه نمی‌دهیم.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: امسال برای سه هزار و ۱۰۶ راس گاو و گوساله مجوز رسمی خروج از استان صادر شد که نسبت به سال گذشته ۷۱ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در زمینه شتر نیز پارسال ۲ هزار و ۴۳۶ نفر و امسال هزار و ۵۶ نفر به استان‌های مجاور به صورت رسمی ارسال شده است که امسال ۵۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

اصغرزاده گفت: همچنین امسال ۴۲ هزار و ۶۱۴ راس گوسفند و بز به استان‌های مجاور حمل شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۶ درصد افزایش داشته است.

وی بیان کرد: افزایش حمل گاو و گوساله و گوسفند و بز نسبت به سال قبل به این دلیل است که سال ۹۸ استان در وضعیت ترسالی قرار داشت، مراتع بهتر و زاد و ولد دام خوب بود، همچنین قیمت بالای دام و گوشت در استان‌های مجاور از دیگر دلایل خروج دام از استان بوده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: بیشتر دام پرواری برای تامین گوشت به کشتارگاه‌ها حمل شده و آمار خروجی دام مولد بسیار پایین بوده است اما این خطر وجود دارد که اگر نهاده‌های دامی تامین نشود دامدار تمایلی به نگهداری دام نداشته باشد و این زنگ خطر است

وی افزود: اگر امسال ترسالی نباشد از چند ماه دیگر به ناچار دام در محیط‌های بسته نگهداری و به صورت دستی باید نهاده مورد نیاز آنها تامین شود در نتیجه احتمال خروج دام مولد وجود خواهد داشت و مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

۷۰ هزار راس گاو و گوساله، ۳۰ هزار نفر شتر و حدود ۲ میلیون راس دام سبک توسط دامداران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی در استان خراسان جنوبی پرورش داده می‌شود.

امسال میزان تولید گوشت قرمز در خراسان جنوبی ۱۶ هزار و ۶۰۰ تن پیش بینی شده که مازاد بر مصرف داخل استان است.

خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر در چهار شهرستان با افغانستان مرز مشترک دارد و با ۶ استان کشور همجوار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha