۲۲ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۱۹
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 84108141
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وبینار اندیشه رسول اعظم از نگاه امام خامنه ای در بیروت برگزار شد

تهران - ایرنا - رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، با همکاری مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خامنه ای، به مناسبت ایام ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام، نشستی وبیناری با عنوان «اندیشه رسول اعظم (ص)، با نگاهی به دیدگاه های امام خامنه ای» و با حضور اندیشمندانی از ایران، لبنان، سوریه و بحرین برگزار کرد.

به گزارش امروز (پنجشنبه) رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت، در این وبینار ابتدا کلیپی برگرفته از فیلم محمد رسول الله (ص) ساخته مجید مجیدی که حاوی سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص شخصیت پیامبر گرامی اسلام (ص) بود، پخش شد و سپس عباس خامه یار رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی با معرفی پیامبر اکرم به عنوان انسان کاملی که تمام آثار فلاسفه حول محور شخصیت ایشان نگاشته شده است، گفت: حضرت محمد (ص) همان انسان کامل است، پیامبر رحمت، که بدی را با خوبی و مهربانی پاسخ داد؛ ایشان با کافران با بردباری و مهربانی برخورد می کرد و بنیان تمدن اسلامی را با رسالت اسلام پایه ریزی و مسیر حضرت موسی و عیسی را تکمیل کرد. حضرت محمد (ص) مکتب (اسلام) را در سیاست، جامعه و اخلاق بر اساس توحید و ایمان و با هدف بنای تمدن اسلامی برای بشریت به ارمغان آورد.

وی ادامه داد: آن حضرت پس از جنگ های طولانی در طول تاریخ و کشتار پیامبران و اولیا و صالحان توسط کینه توزان و پس از گسترش فساد اجتماعی، اداری و اخلاقی الگوی جامعه نمونه بر روی زمین را محقق کرد.

خامه یار در ادامه با اشاره به کتاب"درس های پیامبر اعظم(ص)" که بر گرفته از سخنان مقام معظم رهبری درباره حضرت ختمی مرتبت می باشد، افزود: مقام معظم رهبری می فرمایند "شایسته است زندگی رسول اکرم (ص) به صورت میلی متری مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد، چرا که هر لحظه از زندگی آن حضرت، رخداد، درس و تجلیاتی بزرگ از انسانیت بود. ایشان در ادامه می فرمایند: اگر بر روی شخصیت حضرت رسول اکرم تمرکز کنیم درس های بسیاری را از آن حضرت خواهیم آموخت که برای دین و دنیای ما کافی خواهد بود. این کتاب مجموعه ای از سخنرانی های آگاهی بخش می باشد که مربوط به سال های متمادی است و  خواننده این کتاب مفاهیمی درباره وحدت اسلامی برگفته از شخصیت رسول اکرم (ص) و تلاش های بی وقفه آن حضرت در برابر چالش های دوران حیات مبارکشان می باشد. آن حضرت الگویی از انسان کامل است که به لطف عقیده و ایمانش می تواند بر اوضاع به واسطه بصیرت و بردباری اش غلبه و سیطره پیدا کند.

وی در پایان گفت: ما امروز در برابر اهانتی دیگر نسبت به شخصیت حضرت رسول (ص) قرار گرفته ایم که از سوی امپریالیسم غربی صادر می شود و حاکمان این کشورها این عمل را توجیه و از آن دفاع می کنند، در حالی که آنها خواستار احترام به آزادی و اعتقادات انسان ها هستند. در مقابل این توهین ها، رحمت پیامبر و حبیب خدا حضرت محمد مصطفی (ص) و شخصیت و اخلاق انسان کاملی را یاد آور می شویم که از او الگو می گیریم، شخصیتی که  افتخار تمام جهان بوده و باید دنیا ایشان را بشناسد و دنباله رو آن حضرت باشد، زیرا دینی را که حضرت محمد (ص) به آن مبعوث شد تا آن را کامل گرداند، همان دین خدا، دین توحید و تسلیم در برابر خداوند و اسلام بود.

سخنران دوم این وبینار حجت الاسلام و المسلمین "نبیل الحلباوی"، عضو مجمع جهانی اهل بیت از سوریه، با قرائت سروده هایش در ستایش از پیامبر اسلام (ص)، سخنان خود را آغاز کرده و گفت: با توجه به قرآن کریم که محور تمام مسلمانان است، می توان صفات شخصیت پیامبر اکرم (ص) را دریافت و ترسیم نمود. خداوند پیامبر اکرم (ص) را تجلی رحمانیت و رحیمیت معرفی می کند که این تجلی در ادامه تجلی صفات رحمانیت و رحیمیت خداوند است. از سویی پیامبر اکرم (ص) برای تمام خلقت مبعوث شده است (صفت رحمانیت) و از سوی دیگر نسبت به مؤمنان مهربان (صفت رحیمیت) است.

حلباوی در ادامه به بیان صفات دیگری از پیامبر اکرم (ص) در قرآن کریم اشاره نموده و افزود: خداوند به جان پیامبر اکرم (ص) در قرآن کریم قسم یاد کرده است در صورتی که به جان هیچ یک از پیامبران دیگر قسم یاد نکرده،(لعمرک انهم فی سکرتهم یعمهون) به جانت قسم آنها در مستی خود سرگردانند. همچنین خداوند به ما می آموزد که پیامبر اکرم (ص) را تعظیم کنیم زیرا آن حضرت را با خطاب "یا ایها الرسول" و"یا ایها النبی" مخاطب قرار داده در صورتی که پیامبران گذشته را با نام آنها مورد خطاب قرار داده است، مانند: یا ابراهیم، یا نوح،یا یحیی، یا موسی، یا عیسی و..

وی در ادامه به بیان صفات دیگر رسول اکرم (ص) اشاره شده در قرآن کریم پرداخته و گفت: خداوند به ما دستور داده تا از پیامبر اکرم (ص) اطاعت کنیم و اطاعت آن حضرت را در راستای اطاعت از خویش عنوان کرده است. (و من یطع الرسول فقد اطاع الله) کسی که از پیامبر اکرم (ص) اطاعت کند از خداوند اطاعت کرده است. همچنین دستور به محبت و دوست داشتن آن حضرت و اهل بیت ایشان داده شده است.

حلباوی در پایان به این نکته اشاره کرد که اصحاب پیامبر اکرم (ص) نیز در قرآن مورد اولویت قرار گرفته اند و از سوی دیگر خداوند بر بُعد بشری آن حضرت تأکید نموده و ایشان را به عنوان ثروت واقعی جهان و قرآن مجسم و ناطق که برای همگان مبعوث شده است معرفی می کند.

سرکیس ابو زید، نویسنده و پژوهشگر مسیحی نیز طی سخنانی در این وبینار، ضمن اشاره به نقش پیامبر اعظم (ص) در توسعه و گسترش تمدن اسلامی، گفت: رفتاری را که هم اکنون از سوی غرب در قبال شخصیت رسول اسلام(ص) شاهد هستیم، باعث تحریک احساسات مسلمانان جهان شده و رفتاری تروریستی نسبت به مقدسات مسلمانان به شمار می رود.

وی افزود: شخصیت رسول اکرم (ص) فراتر از این است که بخواهد با اهانت دیگران لکه دار شود، زیرا ایشان نقش مهمی در بنای تمدن بشری و انسانی ایفا نمود و جنگ های خونین جهان را به گفتگو و ساختن جوامع متمدن تبدیل کرد.

 ابو زید سپس به بیان دیدگاههای مقام معظم رهبری درباره پیامبرعظیم الشأن اسلام (ص) پرداخته و گفت: امام خامنه ای همگان را به گفتگو جهت شناخت حقیقت اسلام دعوت نموده تا با واقعیت اسلام را آن گونه که هست و بدون توجه به گرایش های سیاسی آشنا شوند، چرا که مشکلات کنونی بشریت را ناشی از عدم شناخت حقیقت یکدیگر می دانند. رهبر انقلاب اسلامی ایران همچنین از جوانان غرب خواسته است تا اسلام را از منابع صحیح و درست آن بشناسند چرا که غربی ها مانع پیشرفت مسلمانان بوده و با پرورش تروریسم به نام اسلام، قصد مخدوش کردن چهره تابنده اسلام و زشت جلوه دادن آن را دارند. از سوی دیگر ایشان خواستار برقراری ارتباط فرامرزی با دیگران جهت درک درست از یکدیگر و حل مشکلات از طریق عقلانیت هستند، زیرا رسالت اسلام، رسالت وحدت است و کسی در این میان قصد مسلمان کردن دیگری و جلب حمایت آنها را نداشته و هدف معرفی واقعی دیدگاه صحیح اسلام به دیگران است.

وی در پایان سخنان خود گفت: چالش های امروز جهان، سوء استفاده از جنگ های مذهبی و دینی بوده تا نظام سرمایه داری غربی بتواند بهره های اقتصادی خود را ببرد،. اما در حال حاضر و پس از انتخابات اخیر آمریکا، چهره واقعی نظام سرمایه داری و دموکراسی غرب بر همگان نمایان شده و ناتوانی آنها در مهار فساد و حل مشکلات داخلی روشن شده است.

حجت الاسلام صلاح مرسل، پژوهشگر مسائل اسلامی از بحرین نیز دیگر سخنران این وبینار بود که وی به اهانت اخیر فرانسه تحت پوشش آزادی بیان اشاره نموده و گفت: مناسبت ایام ولادت امسال پیامبر اکرم (ص) با سال گذشته با توجه به اهانتی که همزمان با این مناسبت صورت گرفت، تفاوت می کند. ما باید به بررسی ریشه های این اهانت و عوامل آن بپردازیم؛ اگر به تاریخ صدر اسلام تاکنون نظری بیفکنیم خواهیم دید که از همان آغاز بعثت نبی مکرم اسلام (ص) مورد هجمه مشرکین و کفار قرار گرفت و اهانت به شخصیت ایشان در ابعاد مختلف صورت گرفت و آنها آن حضرت را مجنون، ساحر و .. لقب می دادند. پس از هجرت نیز یهودیان دشمنی خود را با آن حضرت با دادن القاب زشت و اهانت به آن بزرگوار نشان می دادند.

وی افزود: تأثیری که شخصیت پیامبر اکرم (ص) در جهان بر جای گذاشته و در حال گسترش نیز می باشد، باعث شده تا غربی ها به بهانه آزادی بیان و با هدف تخریب شخصیت آن حضرت چنین اقدامی کنند. تروریسم را نیز با نام اسلام تربیت و با هدف مخدوش کردن چهره نورانی اسلام در میان مسلمانان وارد کردند و این امر جنایتی در حق عدالت و تاریخ به شمار می رود.

 مرسل در پایان گفت: این اهانت ها تازگی نداشته و از صدر اسلام تاکنون نه تنها برای پیامبر اکرم (ص) بلکه نسبت به تمامی پیامبران گذشته نیز وجود داشته است و هدف از آن جلوگیری از ادامه حرکت مسلمانان در مسیر پیامبر گرامی اسلام (ص) است، چرا که آن حضرت در دلها نفوذ کرده و قلب ملت ها را تسخیر نموده و مرزهای جغرافیایی را در نوردیده است، لذا همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند "آنها با چنین اقدام هایی قصد دارند اذهان عمومی مردم غرب آسیا را از توطئه ها و نقشه هایی که برای این منطقه در حال ترسیم و کشیدن آن هستند، منحرف کنند و ما باید در این باره هوشیار باشیم".

سخنران پایانی این نشست خانم دکتر زهرا نهاوندی، عضو مجمع زبان و ادبیات عرب از مؤسسه دائرة المعارف اسلامی، بود. وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، پیامبر اکرم (ص) را پیامبر تمام بشریت معرفی نموده و گفت: پیامبر اکرم (ص)، پیامبر رحمت برای تمام جهانیان بود و نه تنها مسلمانان، و شعار آن حضرت در روز فتح مکه نیز  به عنوان "روز رحمت" و نه روز انتقام معرفی شد.

وی با اشاره به اهانت اخیر دشمنان اسلام در غرب به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام (ص) افزود: در ادبیات اسلامی چه در گفتار پیامبر گرامی اسلام (ص) و چه از زبان امیرمؤمنان، اشاره به ممنوعیت توهین کردن و ناسزا گفتن به دیگران وجود تاکید شده، لذا مسلمانان ضمن رعایت ادب باید در برابر این اقدام موهن بایستند و شخصیت پیامبر گرانی اسلام (ص) را آن گونه که هست معرفی کنند.

نهاوندی ادامه داد: بشر کنونی در حال حاضر بیش از گذشته درگیر مشکلات عدیده ای است که دشمنان اسلام در این میان در حال اسلام ستیزی هستند و مراکزی را جهت ایجاد فتنه میان مسلمانان تحت پوشش آزادی بیان تأسیس کرده اند و با سوء استفاده از آزادی بیان و مبارزه با تروریسم با دشمنی به اسلام برخاسته اند و با حمایت از گروههای تروریستی قصد مخدوش نمودن چهره نورانی اسلام را دارند و ما شاهد محکومیت اقدام ها و اهانت ها از سوی تمام مراکز اسلامی اعم از احزاب، جمعیت علمای مسلمان در الازهر و دیگر مراکز دینی در جهان اسلام هستیم؛ لذا وحدت اسلامی میان آحاد مسلمانان مرکز ثقل مبارزه با اسلام ستیزی و دفاع از حریم پیامبر (ص) و مقدسات اسلام به شمار می رود.

در پایان این وبینار دکتر خامه یار رایزن فرهنگی کشورمان در بیروت به سئوالات برخی از حاضران در این نشست پاسخ داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha