موفقیت در ساخت واکسن کرونا در کشورهای مختلف باعث شده تا امید به بازگشت رشد اقتصادی بیشتر شود.
این در حالی است که از زمان شیوع کرونا، پیشبینیها از رشد اقتصادی در جهان کاهش داشته و به جز چین، سایر کشورها با رشد منفی همراه خواهند بود.
این مهم به دلیل ایجاد محدودیتها در فعالیتهای اقتصادی ایجاد شده که در کنار کاهش سفرها، زمینه را برای پایین آوردن تقاضای نفت در بازارهای جهانی فراهم کرده است.
آمارها نشان میدهد، تقاضا برای نفت در سال جاری در مقایسه با سال گذشته بیش از ۹ میلیون بشکه در روز کاهش داشته و این موضوع کاهش قیمت نفت را ایجاد کرده است.
این کاهش قیمت با اجرای توافق کاهش تولید اوپک پلاس تا حدی جبران شد، اما همچنان قیمتها توان رشد تا بالای ۵۰ دلار در هر بشکه را ندارند. این در حالی است که در ابتدای سال گذشته میلادی قیمت نفت بالای ۶۰ دلار در هر بشکه بود.
امید به ساخت واکسن کرونا تاثیر مستقیمی بر قیمت طلای سیاه داشته و در کنار آن کاهش ذخیرهسازیها در آمریکا نیز عامل موثری در تقویت قیمت نفت به شمار میشود.
با توجه به این عوامل، قیمت نفت برنت ۸.۵ درصد بالا رفت و از ۳۹ دلار و ۴۵ سنت در روز دوشنبه تا ۴۲ دلار و ۷۸ سنت در روز جمعه بالا رفت. این در حالی است که قیمت نفت در معاملات هفته گذشته، تا بالای ۴۵ دلار در هر بشکه نیز رفته بود.
قیمت نفت شاخص آمریکا نیز از ۳۷ دلار و ۱۴ سنت با رشدی ۸ درصدی به ۴۰ دلار و ۱۲ سنت افزایش پیدا کرد.
به گزارش ایرنا، قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۲۰ و همزمان با شیوع کرونا در جهان، با کاهش همراه شد. تا آنجا که در فروردین و اردیبهشت سال جاری، قیمت نفت به زیر ۲۰ دلار در هر بشکه رفت.
کرونا با ایجاد محدودیت ها و کاهش سفرها باعث شده تا تقاضا برای نفت کاهش پیدا کند و این موضوع زمینه را برای افت قیمتها هموار کرده است. با این حال توافق کاهش تولید اوپک پلاس توانست تا حد زیادی قیمتها را ترمیم کند و حالا نیز با امید به ساخت واکسن کرونا، انتظار میرود قیمت نفت تا ۵۰ دلار در هر بشکه بالا برود.
نظر شما