به گزارش روز شنبه ایرنا، پایگاه خبری اندیشکده آسیایی ORF با اعلام این مطلب افزود: جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا روابطی مشابه دونالد ترامپ با کشورهای خلیج فارس نخواهد داشت. روابط ترامپ با کشورهایی مانند اسراییل و امارات و عربستان، رویکرد معاملاتی داشت که در کنار آن تهدید به مناقشه با ایران هم مطرح بود.
این گزارش می افزاید: انتظار می رود بایدن برخی سیاستهای ترامپ در منطقه را که تا حد زیادی هم مورد استقبال بود تغییر دهد. برخی از این تغییرات ممکن است شامل سخت تر شدن موضع آمریکا در برابر جنگ عربستان در یمن، نقش امارات در لیبی و همچنین قرارداد فروش جنگنده های اف-۳۵ به امارات باشد.
فشارها در خصوص مساله حقوق بشر و مواردی مانند قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار ممکن است بر عربستان و ابوظبی تشدید شود. همچنین دشواری در روابط با اسراییل در عین حفظ وضعیت موجود درباره مسائلی مانند انضمام کرانه باختری ممکن است مطرح شود. در کنار همه اینها احتمالا دولت رجب طیب اردوغان در ترکیه به بزرگترین چالش ناگفته دولت بایدن تبدیل شود.
این اندیشکده هندی اضافه کرد: اما ایران نقطه کانونی و تکیه گاه مسائل مورد توجه دولت بایدن خواهد بود. پس از خروج ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک در سال ۲۰۱۸ و ترور ژنرال قاسم سلیمانی در ژانویه سال جاری میلادی، بازگرداندن تهران به میز مذاکره برای ورود دوباره به توافق هستهای دوره اوباما زمانی که بایدن معاون رئیس جمهور بود، چالش اصلی رئیس جمهور منتخب در منطقه خواهد بود.
به نوشته این رسانه، در حالی که تهران دست برتر را در زمینه مقصر قلمداد کردن آمریکا برای شکست برجام دارد اما موفقیت تلاش دوباره بایدن برای تعامل با ایران، با واکنش کشورهای خلیج فارس بخصوص امارات و در غرب خاورمیانه اسراییل رو به رو خواهد شد.
در نهایت، بازگشت احتمالی سیاستگذاران خارجی دوره اوباما به دولت بایدن، موجب نگرانی جهان عرب خواهد بود و یادآور خاطرات بهار عربی و رها کردن رهبران منطقه است.
نظر شما