۲۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۹:۳۷
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 84110025
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

محیط‌زیست مازندران واگذاری مدیریت قله دماوند را تکذیب کرد

ساری-ایرنا- محیط‌زیست مازندران با انتشار اطلاعیه‌ای واگذاری مدیریت قله دماوند به فدراسیون کوهنوردی را تکذیب و آن را سوء برداشت برخی رسانه‌ها توصیف کرد.

در اطلاعیه روابط عمومی این اداره کل آمده است : در پی پخش گزارشی در خبر ورزشی شبکه سوم سیما مبنی برسپردن مدیریت قله دماوند به فدراسیون کوهنوردی ، به اطلاع کلیه علاقه‌مندان و دغدغه‌مندان محیط‌زیست می‌رساند که اثر طبیعی ملی دماوند از سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت حفاظت و مدیریت محیط زیست مازندران بوده و به استناد ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، به هیچ عنوان قابل واگذاری به اشخاص حقیقی و حقوقی نمی باشد.

در این اطلاعیه توضیح داده شده است : از طرفی در راستای مدیریت و حفاظت همه جانبه این اثر طبیعی ملی، کارگروه حفاظت و مدیریت یکپارچه آن در استان از سال ۱۳۹۶ با ریاست استاندار محترم وعضویت دستگاه های اجرائی ذیربط شکل گرفت و کلیه موضوعات مربوط به آن اثر اعم از مدیریت دام و دامداری ، راه های دسترسی ، گردشگری پایدار ، معادن و ... در آن کارگروه مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ می گردد.

روابط عمومی محیط زیست مازندران افزود : لذا منظور از پخش گزارش خبری  فوق به احتمال زیاد مدیریت کوهنوردان و نحوه کنترل ورود و خروج آن ها و برنامه ریزی لازم در این خصوص بوده و ارتباطی با موضوع مدیریت کل منطقه ندارد و این اداره کل خبر سپردن مدیریت قله دماوند به فدراسیون کوهنوردی را از اساس کذب می داند.

مدیر روابط عمومی محیط زیست مازندران هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : سال ۹۶ به دنبال فشار ناشی از کوهنوردی نامنظم و آماتور به  قله دماوند ، این اثر طبیعی در معرض تخریب قرار گرفت و بنا به دستور مدیریت ارشد استان و پیگیری محیط زیست کارگروه ساماندهی کوهنوری در مازندران تشکیل و بر این اساس فدراسیون کوهنوری موظف شد تا در صدور مجوز برای کوهنوردان تجدیدنظر اساسی انجام دهد و مجوز را تنها در اختیار کوهنوردان ورزشکار حرفه ای قرار دهد تا از هر گونه آسیب به دماوند جلوگیری شود.

کامران ولیپور پاکسازی زباله ، جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز و تعطیلی معادن آسیب زای حریم را هم از دیگر مصوبات کارگروه ساماندهی قله دماوند اعلام کرد و افزود که تاکنون بخشی از این مصوبات از سوی دستگاه های مسئول از جمله محیط زیست عملیاتی شده است.

قله دماوند در جنوبی‌ترین قسمت جغرافیای مازندران و در ۶۵ کیلومتری جنوب شهر آمل و در بخش لاریجان این شهرستان واقع است که از شمال به رودخانه تینه ، از شرق و جنوب به رودخانه هراز و از غرب به رودخانه " دلی چای " محدود شده است.
کوه دماوند مرتفع ترین و متقارن‌ترین آتشفشان مخروطی شکل در رشته کوه‌های البرز و فلات ایران است که از یک سو به کویر مرکزی و از سوی دیگر به دریای خزر می رسد و بلندترین نقطه خاورمیانه و بلندترین آتشفشان آسیا محسوب می شود.

کوه دماوند در سی ‌ام تیر ماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و از سال ۱۳۸۱ به عنوان اثر طبیعی ملی در شمار مناطق چهارگانه ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفت .
قله دماوند در فرهنگ ایرانی مظهر پایداری و استواری است و از گونه‌های مهم گیاهی آن می‌توان از بومادران ، پیر گیاه دماوندی ، اسپرس کوهی و گون نام برد. دماوند به همراه کویر لوت و جزیره قشم به عنوان سه نامزد ایران برای ثبت در فهرست جهانی آثار طبیعی یونسکو انتخاب شدند. اگر چه پرونده " دیو سپید " قصه های شاهنامه برای ثبت جهانی ناقص تشخیص داده شد ولی با این حال ، تلاش برای ثبت جهانی این اثر طبیعی ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha