به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا از «ایثار»، سعید اوحدی صبح امروز شنبه در نشست صمیمی با جمعی از جانبازان بصیر ضمن شنیدن درخواستها و درد و دلهای این جانبازان، گفت: یکی از کارکردهای مهم تشکلهای ایثارگری تقویت ارتباط بنیاد شهید و امور ایثارگران با جامعه ایثارگری است و اعتقاد قلبی ما بر این است که تشکلها بهعنوان محکمترین پل ارتباطی ما با خود مجموعه تشکلها، جامعه ایثارگری و در نهایت کل جامعه هستند. باور ما بر این است که باید از ظرفیت تشکلهای ایثارگری برای شناسایی مشکلات مربوط به جامعه ایثارگری و همفکری برای پیدا کردن راهکار استفاده کنیم.
وی افزود: اگر بستر همفکری با تشکلها که همگی از نخبگان جامعه هم هستند فراهم نباشد، ممکن است که تدبیر ما به سوءتدبیر بدل شود چرا که این تشکلها هر کدام نماینده قشر خاصی از جامعه هدف ما هستند و به مسائل تخصصی آن حوزه اشراف دارند لذا باید جایگاه تشکلها را یک جایگاه بالا و با ارزش بدانیم.
اوحدی درباره موضوعاتی که یکی از جانبازان حاضر در نشست به آن اشاره داشت، عنوان کرد: برخی از مسائل جانبازان را میتوان از طریق رسانه ملی با مردم در میان گذاشت. همین امروز صبح که در شبکه یک سیما میهمان بودم، در بحث درمان گفتم که بیانصافی مطلق است جانبازی که سلامتی، چشم، دست با پای خود را برای سلامت جامعه از دست داده است؛ امروز برای درمانش مضایقه شود.
وی افزود: با توجه به ظرفیتی که وجود دارد، خیلی از مسائل با پشتوانه و فشار فرهنگی حل میشود. خیلی از مشکلات جانبازان که برای مردم عادی غیرقابل لمس است را میتوان از طریق ساخت یک مستند خوب نشان داد لذا در حوزه فرهنگی باید فعالیت خلاقانه داشت.
اوحدی در بخش دیگر سخنان خود گفت: تمام معاونان و مسئولان بنیاد از شخص رییس گرفته تا دیگران باید افتخارشان این باشد که قرار است نوکری جانبازان، آزادگان و خانوادههای معظم شهدا را انجام بدهد، غیر از این باشد، جای او در بنیاد نیست. اگر حضرت امام (ره) خدمت در بنیاد شهید را خدمت به نبی اکرم (ص) میدانستند به این خاطر بود که اعتبار بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان، آزادگان و خانوادههای شاهد و ایثارگر است و اگر این عزیزان نباشند ساختمان بنیاد که هیچ قداستی ندارد.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه ضمن اشاره به رویکردهای جدید بنیاد در خدمت به جامعه ایثارگری، تصریح کرد: اخلاق، تواضع و مدیریت جهادی باید سرلوحه کار بنیاد باشد. زیرا هیچ خدمت و جریانی پایدار نمیماند مگر اینکه پیوست فرهنگی و اخلاقی داشته باشد.
اوحدی همچنین در پاسخ به درخواست یکی از جانبازان حاضر در نشست درباره مسئله مسکن و اشتغال جامعه ایثارگری، گفت: در حال حاضر بزرگترین دغدغه ما در بنیاد مسئله اشتغال است که پیچیدگیهای خاصی هم دارد که از طریق ظرفیتهای قانونی مجلس، دولت و... آن را دنبال میکنیم و پای آن ایستادهایم تا مشکل اشتغال را حل کنیم.
تأمین زمین برای ۵۰ هزار واحد مسکونی ایثارگران در ۲۰ استان کشور
معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران صبح امروز شنبه با حضور در برنامه زنده «صبح بخیر ایران» شبکه اول سیما با اشاره به انجام سفرهای استانی به ۲۰ استان کشور گفت: در این سفرها تفاهمنامههایی با استانداریها به امضا رسیده که زمینه تأمین زمین برای ۵۰ هزار واحد مسکونی ایثارگران را فراهم کرده است.
سعید اوحدی با اشاره به مشکلاتی که بیماری کرونا در کشورمان ایجاد کرده است، گفت: کادر درمان کشورمان در طول ۹ ماه گذشته حماسه بزرگی آفریدند و با وجود تحریمهای بیسابقهای که به کشور ما تحمیل شده است، ایثارگرانه مشغول به خدمت بودند و جمعی از این عزیزان در این راه به شهادت رسیدند. بر همین اساس گردش کاری خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد و با دستور ایشان آییننامه مربوط به مصادیق شهدای سلامت توسط شورای عالی امنیت ملی تنظیم و ابلاغ شد.
وی افزود: بر اساس این آییننامه کمیته ملی تعیین مصادیق شهدای مدافع سلامت با مسئولیت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با عضویت بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور تشکیل شد. کمیتههای متناظر این کمیته ملی نیز در استانها تشکیل میشوند تا پروندههای شهدای سلامت را در استانها بررسی و به کمیته ملی ارجاع دهند.
معاون رییس جمهور با اشاره به برگزاری ۳ جلسه کمیته ملی گفت: برای شروع کار ۲۰ پرونده مربوط به این شهدای عزیز تحویل بنیاد شهید و امور ایثارگران شده است. جلسه بعدی بررسی این پروندهها فردا در سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار میشود. پیشبینی میکنیم با کار فشردهای که توسط کمیتههای استانی انجام میشود ظرف ۲ هفته آینده تمام پروندهها مورد رسیدگی قرار گیرند.
معاون رییس جمهور با اشاره به انجام سفرهای مستمر استانی گفت: تاکنون ۲۰ سفر استانی به صورت هفتگی انجام شده است. اعتقاد داریم برای خدمت رسانی به سمبلهای ایثار و جهاد باید مدیریت جهادی داشته باشیم. پیش از انجام این سفرها تفاهمنامههایی با وزارت راه و شهرسازی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت با موضوع مسکن و اشتغال جامعه ایثارگری به امضا رسید. بر همین اساس در سفرهایی که تا امروز به ۲۰ استان کشور انجام شده و تفاهمنامههایی که با استانداریها به امضا رسیده است زمینه تأمین زمین برای ۵۰ هزار واحد مسکونی برای ایثارگران فراهم شده است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه دولت موظف است تمامی فرزندان عزیز شهدا و جانبازان ۷۰ درصد را به استخدام دستگاههای دولتی درآورد که امیدواریم این موضوع اجرایی شود. خوشبختانه مجلس شورای اسلامی دارای ظرفیت بسیار خوبی است که بالغ بر ۱۷۰ نماینده در این دوره از جامعه معزز ایثارگری هستند و امیدواریم با حمایتهای این عزیزان بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای قانونی مشکل ایثارگران را حل کنیم.
اوحدی در خصوص مسائل حوزه درمان ایثارگران گفت: متأسفانه بدهیهای انباشته زیادی در بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود داشت که بخش مهمی از آن مربوط به مباحث درمان و بیمه ایثارگران بود. خوشبختانه با همکاری سازمان برنامه و بودجه و شخص دکتر نوبخت این مشکلات برطرف شد و امروز ۱۰۰ درصد هزینههای هر کدام از ایثارگران اگر به مراکز درمانی طرف قرارداد بنیاد مراجعه کنند رایگان خواهد بود و هزینههای انجام شده در بخش خصوصی نیز ظرف مدت ۴۸ ساعت پرداخت میشود. شعبات بیمه دی نیز در تمام ادارات بنیاد در شهرستانها مستقر میشوند تا نیازی به مراجعه حضوری به مراکز استانها وجود نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص حوزههای اقتصادی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: یکی از کارگروههای تشکیل شده در بنیاد شهید و امور ایثارگران شورای راهبری اقتصادی است که جمع خوبی از صاحب نظران و مدیران اقتصادی در این شورا حضور دارند و تصمیمات ما در زمینه اقتصادی سلیقهای نیست. نگاه ما بر این است که بنیاد شهید و امور ایثارگران به یک مجموعه اقتصادی مولد با رویکرد اقتصاد مقاومتی تبدیل شود. همچنین ستادی تشکیل شده است که در جهت همافزایی شرکتهای بورسی بنیاد شهید و امور ایثارگران فعالیت کند.
معاون رییس جمهور افزود: بخشی از فرزندان و همسران گرامی شهدا سهام خود در صندوق اندوخته شاهد را در ماههای گذشته فروخته بودند و مبالغ فروش به آنها پرداخت نشده بود. با اقدامات انجام شده این مشکل برطرف شد و از روز پنجشنبه گذشته پرداخت این مبالغ آغاز شده است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه میزان مطالبات این مجموعه از سایر دستگاهها حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: امیدواریم با نگاه اعتقادی که تمام دستگاهها و مسئولان به جامعه ایثارگری دارند این مسئله به زودی حل شود تا بتوانیم به شکل بهتری در خدمت ایثارگران باشیم، هر چند تمام این خدمات مانند قطرهای در برابر عظمت وجودی ایثارگران است.
نظر شما