به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری افه اسپانیا، گستردهتر شدن ناآرامیهای پرو علیه «مانوئل مرینو» رئیس جمهوری جدید با دو کشته و چند تن زخمی تب و تاب بیشتری یافته و دخالت سرکوبگرانه نیروهای امنیتی، می تواند موجب تشدید اعتراض ها و تضعیف دولت رئیس جمهوری جدید این کشورآمریکای لاتین شود.
در پی برکناری «لوئیس ویسکارا» رئیس جمهور سابق پرو از سوی کنگره این کشور، به اتهام فساد و جایگزینی «مانوئل مرینو» رئیس مجلس قانونگذاری این کشور به منصب ریاست جمهوری، لیما (پایتخت پرو) و بسیاری از شهرهای این کشور از روز دوشنبه گذشته شاهد تجمعات اعتراض آمیز به دولت موقت و تصمیم کنگره بوده است.
معترضان که اغلب آنها از میان جوانان و زنان بودند، به طور خودجوش و با هماهنگی از طریق شبکه های اجتماعی به این تجمعات پیوسته بودند بدون آنکه رهبری یا سخنگویی در بین خود داشته باشند.
رئیس جمهوری سابق پرو که به خاطر تمایل به اصلاحات اقتصادی تا حدی از پشتیبانی مردمی برخوردار بود، قبل از برکناری در نطق تلویزیونی اعلام کرده بود در برابر فشار پارلمان استعفا نخواهد داد، اما وی که همواره اتهامهای وارده را رد میکرد در نهایت مجبور به پذیرش اتهامات و استعفا شد.
مانوئل مرینو، رئیس کنگره و از اعضای حزب اقلیت "اقدام محبوب" پرو بوده که قرار است تا پایان ژوئیه ۲۰۲۱، زمانی که دوره ویسکارا به پایان میرسد، قدرت را به دست بگیرد.
ویسکارا پس از تصویب حکم برکناری وی، گفت: تاریخ و مردم پرو درباره تصمیماتی که گرفته می شود قضاوت خواهند کرد. وی همچنین با اشاره به اوضاع و احوال پرو در اثر ویروس کرونا، از مردم پرو خواست که به جنگ برای ثبات در کشور ادامه دهند.
برکناری ویسکارا از قدرت زمانی انجام شد که این کشور آمریکای لاتین با بیکاری گسترده و تعطیلی کسب و کارها و بحران اقتصادی جدی ناشی از شیوع بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکند.
پرو که از کشورهای فقیر منطقه آمریکای لاتین محسوب میشود، با بیش از ۹۳۴ هزار مبتلا به ویروس کرونا و افزون بر ۳۵ هزار جان باخته، در جایگاه پنجمین کشور آمریکای جنوبی از نظر میزان ابتلا به همهگیری قرار دارد.
نظر شما