سیداحمد سیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در برابر هر ۵.۷ نفر بیمه شده در استان یک نفر مستمری دریافت می کند گفت: این شاخص در کشور ۴.۵ به یک است.
وی اظهار داشت: هر چه این عدد بیشتر باشد به نفع سازمان است اگر تعداد مستمربگیران زیاد شود رشد مصارف را خواهیم داشت.
سیدی افزود: اگر رونق اقتصادی در استان مناسب باشد ضریب پوشش بیمه ای نیز مناسب خواهد شد و در نهایت به ضریب پشتیبانی استان کمک خواهد کرد.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی بر اشتغال پایدار در استان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم با ایجاد شغل تعداد بیمه شده ها را افزایش دهیم، شرایط مطلوب و عادی ضریب پشتیبانی بیمه تامین اجتماعی هشت به یک است.
وی اظهار داشت: ۱۷ هزار و ۸۰ نفر از هم استانی ها بازنشسته و مستمری بگیر هستند و با احتساب افراد تحت تکفل به ۴۵ هزار نفر می رسند.
۲۰ درصد کارگاه های فعال فرار بیمه ای دارند
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی در ادامه گفت: ۲۰ درصد از کارگاههای فعال در این استان به دلیل فعالیتهای غیرمجاز و زیرزمینی بهنوعی مرتکب فرار بیمهای میشوند.
سیدی اظهار داشت: فرار بیمه ای در استان زیاد است، بخشی از فعالیت کارفرمایان در استان زیرزمینی است که این امر بیشتر در حاشیه شهرها دیده می شود و هویت کارفرمایان برای این سازمان آشکار نیست.
وی افزود: هنوز آمار دقیقی از کارگاه های فعال که فرار بیمه ای دارند، احصا نشده است اما با توجه به آمار جمعیت استان فرار بیمه ای برآورد می شود.
وی تصریح کرد: حتی برخی از مطب ها و مراکز درمانی استان نیز، برای فرار از بیمه، فهرست نیروهای خود را کامل نمی دهند و این بدان معنی است که بخشی از نیروهای فعال در مطب ها و مراکز درمانی استان نیز از بیمه برخوردار نشده و یا به طور کامل بیمه ندارند.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی اظهار داشت: ضریب پوشش بیمهای در کشور ۴۲ درصد است که در این استان هفت درصد از این میانگین عقب است.
وی ضریب کنونی پوشش بیمه ای خراسان شمالی را ۳۵ درصد عنوان و بیان کرد: در این شاخص از کشور عقب هستیم که باید تلاش کنیم تا به متوسط این شاخص در کشور برسیم، جذب کارفرمایان فرار بیمه ای می تواند این شاخص را ارتقا دهد.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی گفت: ساختار اشتغال استان در بحث صنعتی نسبت به سایر استان ها ضعیف است، بیشترین آمار بیمه ای مربوط به صنعت دامپروری، صنایع دستی، صنعت ساختمان و کارگاه های کوچک است که ضریب اشتغال در استان را تشکیل می دهد اما در سال های اخیر این نوع اشتغال از جمله ساخت و سازها نیز پایدار نبوده است.
سیدی بر توسعه عدالت اجتماعی در استان تاکید کرد و اظهار داشت: در جوامع پیشرفته، ضریب پوشش بیمه ای جمعیت، شاخص بسیار مهمی است که در ارزیابی ها مورد توجه قرار می گیرد چرا که نشان دهنده توسعه عدالت اجتماعی است.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی با بیان اینکه پایین بودن سرانه درآمد خانوار در استان مانع استقبال شهروندان از بیمه شده است، اظهار داشت: متاسفانه این شاخص در استان مانع پوشش بیمه ای مناسب شده است، خانوارها قدرت پرداخت حق بیمه خود را در طرح های خوداختیاری و آزاد ندارند.
۱۷۹ هزار نفر از جمعیت روستایی، عشایری و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر خراسان شمالی مشمول بیمه اجتماعی هستند که تاکنون حدود ۶۰ هزار نفر از این افراد خود را بیمه اجتماعی کرده اند.
۷۰ درصد جمعیت این استان زیر پوشش بیمه سلامت هستند و اکنون ۶۲۰ هزار نفر از از شهروندان بیمه شده اند.
نظر شما